عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تورم بیماری و سرمنشا فساد است که باید مهار شود. تورم در حد چهار یا پنج درصد برای توسعه خوب است اما رقم ۵۰ درصد کشور را فلج میکند.
به گزارش ایلنا، سید مصطفی میرسلیم در جلسه بررسی و واکاوی فساد در جمهوری اسلامی که شب گذشته در دانشکده علوم پزشکی مشهد برگزار شد گفت: جلوگیری از فساد بر هرکاری ارجحیت دارد؛ هر زمان که جلوی ضرر گرفته شود، منفعت است.
وی با اشاره به اینکه پنج سرفصل برای فساد وجود دارد اذعان کرد: سرفصل اول به دوران جنگ برمیگردد، جنگ به همراه خود خرابی، هزینه و محدودیت دارد و اقتصاد کشور را با مشکل مواجه میکند؛ اینگونه راه برای فساد هموار میشود.
میرسلیم افزود: در دوران جنگ ایران به مسائل فناوری در صنعت اشراف نداشت و با توجه به اولین تحریمهای اعمال شده علیه جمهوری اسلامی و همچنین عدم دسترسی به بسیاری از دستگاهها و مواد ناگزیر بود تا آنها را وارد کند و ناچار به استفاده از راههای غیرمتعارف شد که یکی از این راهها دلالان بودند.
وی سرفصل دوم فساد را اینگونه تشریح کرد: بعد از جنگ تعدادی از جانبازان شاهد بودند که عدهای زالوصفت اقتصاد کشور را دچار مشکل کردهاند و به دلیل خارج شدن از صحنه جنگ به مسائل داخل کشور در صحنه اداری، اقتصادی و اجتماعی کشور پرداختند و آن را حلوفصل کردند. فرادی که با جانبازی از جبههها برگشتند، خوشنام بودند و هستند عدهای از آنها راه درست را رفتند و موفق شدند ولی افرادی نیز در تله افتادند به دلیل همین خوشنامی مورد تعقیب قرار نگرفتند و عملا نمیتوانست نظارتی بر آن اعمال شود.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه وابستگی به یک محصول خام و فروش آن یکی از ریشههای مفاسد است تصریح کرد: زمانی که کالای تولید شده و به فروش میرسد بر روی آن کار شده است، اما زمانی که محصول خام فروخته میشود برای آن کاری انجام نشده است، وابستگی به یک محصول خام و فروش آن یکی از ریشههای مفاسد است.
وی اضافه کرد: دو نرخی بودن کالاها یک سرمنشا دیگر فساد است؛ پس از جنگ کره و ژاپن چنان جولانی در کشور ما دادند که اکنون دیگر صنایع خانگی ما جایگاهی ندارد. در واقع با بازارشکنی آنها اشتهایی بر مبنای تبلیغات برای واردات ایجاد شد که بیکاری را افزایش داد، تولید داخلی را متوقف و وابستگی به خارج را تشدید کرد. یک موضوع دیگر در فساد این بود که کالاها به دو نرخ دولتی و آزاد عرضه میشد. باید از این مابهالتفاوت در دونرخیها پرهیز شود.
میرسلیم ضعف مدیریت را اینگونه تصریح کرد: فردی که قصد مبارزه با فساد را دارد باید از ویژگیهایی برخوردار باشد تا در این دام نیفتد. اگر مدیران بر مبنای خویشاوندسالاری انتخاب شوند به کودنسالاری ختم و در نتیجه فساد شروع میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا خصوصی سازی کارخانه هپکو اراک را فساد نمیدانید گفت: خصوصیسازی برای این انجام میشود که امکان رقابت پدید آید با این وجود از مجموعه خصوصیسازیها تنها ۵ تا ۱۰ درصد آن واقعی است و برخی از آنها براساس اهداف سازمان خصوصی سازی نبوده است.