محمد بخشی محبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود 10 سال پیش هیات دولت طی مصوباتی در خصوص ساماندهی کشف رود داشت و برای فرمانداری مشهد، استانداری خراسان رضوی، جهاد کشاورزی و آب منطقه ای استان تکالیفی در این مصوبات تعریف شد.
وی ادامه داد: با گذشت 10 سال از این مصوبات همچنان کشت و کار فاضلابی در این منطقه ادامه دارد لذا هفته گذشته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی به عنوان مسئول پیگیری موضوع کشف رود برای ارائه توضیحات لازم به دادسرا احضار و مقرر شد به شرکت آب منطقه ای مهلت یک هفته ای داده شود تا نسبت به پیگیری مصوبات از دستگاههای مختلف اقدام و گزارش کند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی گفت: طبق مصوبات مذکور جهاد کشاورزی باید نسبت به تعیین تکلیف کشاورزان منطقه کشف رود اقدام می کرد لذا یکی از موضوعاتی که باید گزارش آن به دادستانی ارائه شود تعیین تکلیف کشاورزان برای جلوگیری از تضییع حق آنها است.
وی افزود: همچنین طبق مصوبه هیات دولت باید جلوی آبیاری محصولات با فاضلاب و آبهای آلوده گرفته می شد که گزارش اقدامات انجام شده در ین خصوص نیز باید ارائه شود.
بخشی محبی ادامه داد: هم اکنون 15 دستگته موتورپمپ غیرمجاز در کشف رود فعال است و آبهای فاضلابی را به زمینهای کشاورزی هدایت می کنند. دادستانی نیز آمادگی دارد نسبت به معدوم سازی محصولات آلوده و جمع آموری موتورپمپهای غیرمجاز اقدام کند.
وی گفت: همچنین طی گفت و گویی با اهالی منطقه کشف رود آنها اعلام کردند که یکی از نمایندگان مجلس به آنها توصیه کرده که کشف رود حق آنهاست و از آب کشف رود برای آبیاری محصولات کشاروزی استفاده کنندکه صحت و سقم این موضوع نیز در دست بررسی است و چنانچه صحت این موضوع اثبات شد با نماینده مربوطه به عنوان معاونت در جرم علیه بهداشت عمومی برخورد خواهد شد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی افزود: در صورت عدم تعیین تکلیف موضوع از سوی شرکت آب منطقه ای طی هفته جاری دادستانی خود وارد عمل شده و نسبت به جمع آوری موتورپمپهای غیرمجاز اقدام خواهد کرد.
وی ادامه داد: همچنین کشاورزان فعال در این منطقه می توانند با مراجعه به مبادی قانونی نسبت به احقاق حق خود اقدام نمایند.
شعبه ای از 'کشف رود' از کوههای هزار مسجد و شعبه دیگر آن از کوههای بینالود سرچشمه گرفته و از شمال شهر مشهد می گذرد. این رود 290 کیلومتری که پرآبی آن تنها در خاطره ها باقی مانده از غرب به شرق جریان دارد و پس از ادامه مسیر در محل پل خاتون به رودخانه هریرود می پیوندد و از آنجا به بعد 'رود تجن' نام گرفته و به سوی ترکمنستان ادامه می یابد و در ریگزارهای کشور همسایه فرو می رود.
خبرنگار: ندا جواهرفر **انتشار: حسین کریم زاده
7505/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.