به گزارش ایرنا محمدحسن واحدی روز شنبه در جریان بازدید از نمایشگاه سوغات فرهنگی زائر رضوی در مشهد افزود: در این حوزه، قابلیت های خوبی در مشهد وجود دارد که عرصه مناسبی برای ورود سرمایه‌گذاران است.
وی با اشاره به اینکه زائران سالانه به صورت میانگین حدود 90 هزار میلیارد ریال در مشهد هزینه می‌کنند، افزود: بین 18 تا 20 هزار میلیارد ریال از این میزان صرف خرید سوغات می‌شود که رقم قابل توجهی است.
واحدی به عرضه کالاهای وارداتی در بازار سوغات مشهد اشاره و اظهار کرد: حدود 70 درصد کالاهای موجود در بازار سوغات مشهد محصولات چینی است که نشان می دهد آنان به خوبی از ظرفیت منطقه ما استفاده کرده‌اند.
وی با اشاره به راه‌اندازی کارگروه سوغات در استانداری خراسان رضوی، تصریح کرد: موضوع مهم، ایجاد نمایشگاه‌هایی برای آشنایی مخاطبان با برندهای فعال در حوزه سوغات زائر است تا از این طریق به تدریج برندهای غیرمجاز حذف شود؛ همچنین سوغات زائر باید با رویکرد تمرکز بر تولیدات داخلی باشد.
وی با اشاره به طرح جامع زیارت استان و تعریف ١٣ بسته اجرایی برای این طرح گفت: سوغات زائر زیرمجموعه بسته اقتصاد و زیارت تعریف شده که سوغات فرهنگی و غیرفرهنگی را شامل می‌شود و بر این مبنا در این حوزه برنامه ریزی شده است.
وی با بیان اینکه کارگروهی زیر نظر معاونت اقتصادی استانداری بحث سوغات را دنبال می‌کند و چند سرمایه‌گذار نیز به این حوزه وارد شده‌اند، تصریح کرد: به‌صورت میانگین سالانه حدود ٢٥ میلیون زائر داخلی و 2 میلیون زائر خارجی به مشهد سفر می‌کنند که این جمعیت حدود 90هزار میلیارد ریال هزینه می‌کنند.
معاون استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی استان بانک اطلاعاتی از تولیدکنندگان فعال در عرصه سوغات زائر را در اختیار دارد، به مدیرعامل شرکت 'به نشر' آستان قدس رضوی پیشنهاد کرد تا با استفاده از این بانک اطلاعاتی برای شناسایی تولید کنندگان و برقراری ارتباط با آن‌ها برای نمایش و عرضه محصولات آنان، نسبت به حذف واسطه ها از این طریق اقدام کرده و هزینه‌ها را برای خریداران کاهش دهند.
واحدی با اشاره به اجرای طرح 'مبدا تا مبدا' به صورت غیررسمی در استان، بیان کرد: با توجه به این که به‌نشر هم اکنون امکان فروش این محصولات را ندارد، می‌تواند سوغات فرهنگی زائر خود را در این سایت معرفی و از این طریق نسبت به فروش آن‌ها اقدام کند.
مدیرعامل شرکت به‌نشر نیز در بخشی از این جلسه فعالیت‌های دبیرخانه پروژه سوغات فرهنگی زائر رضوی را در عرصه سوغات زائر، ادامه اقدامات کارگروه سوغات و معاونت زیارت استانداری دانست.
حسین سعیدی با اشاره به عملیاتی شدن برنامه‌های به‌نشر در حوزه سوغات زائر، گفت: این اقدامات مقدماتی نشان‌دهنده ظرفیت‌های بسیار زیاد موجود در این عرصه است.
وی با بیان اینکه برنامه راهبردی سوغات سوغات فرهنگی زائر رضوی به‌نشر برای بازه زمانی پنج ساله تدوین شده، خاطرنشان کرد: در حال حاضر امکان فروش محصولات در نمایشگاه سوغات فرهنگی زائر رضوی فراهم نیست اما تا پایان ماه صفر این امکان نیز فراهم می‌شود.
خبرنگار : فاطمه یوسفی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
1906/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.