سید جواد حسینی روز یکشنبه در مراسم آغاز کار و انتخاب هیات رئیسه پارلمان مشورتی زنان شهرستان مشهد این امر از خطوط ممیزی نظامهای سیاسی و خط ممیز نظام دموکراسی از استبدادی توصیف و بیان کرد: باید همه احساس کنند اگر اندیشه، فکر و اعتقادی دارند به راحتی می توانند به مسئولان عرضه کنند. از این رو در خراسان رضوی تلاش شد ارتباط خود را با مردم نظام دهیم.
وی افزود: در همین چارچوب 'خانه احزاب' به عنوان گام نخست برای شکل دهی ارتباط با احزاب ایجاد شد زیرا معتقدیم احزاب علاوه بر اثرگذاری در مقطع انتخابات در سایر ایام و حوزه ها حتی مدیریت شادابی جمعی باید موثر باشند.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه تشکلهای غیردولتی نیز طی دو سال اخیر 400 تشکل غیردولتی در سطح استان شدند که نسبت به قبل رشد 75 درصدی دارد. همچنین فعالیت این تشکلها از پنج به 21 حوزه مورد افزایش یافت و شبکه سازی و خانه تشکلهای غیردولتی نیز راه اندازی شد.
وی گفت: به منظور نظام مند کردن ارتباط با جوانان نیز 'خانه جوان' در مشهد فعال شده است. تا انتهای سال این خانه در هفت شهر دیگر استان و به مرور در کل خراسان رضوی شکل می گیرد و در نهایت پارلمان مشورتی جوانان راه اندازی می شود .
حسینی این اقدامات را در راستای نظام بخشی به ارتباطات دولت با مردم توصیف و بیان کرد: در حوزه روستایی نیز برنامه ریزی شده هر روستا یک تشکل، یک مقصد، یک تولید و یک ظرفیت و اشتغال باشد از این رو در روستاهای بالای 100 نفر جمعیت به تناسب شرایط 20 تا 90 نفر عضو پارلمانهای روستایی خواهند شد.
وی در ادامه همچنین به زنان به عنوان نیمی از جمعیت اشاره و بیان کرد: توانمندیها زنان اگر بیشتر از مردان نباشد کمتر نیست اما این ظرفیت آنگونه که باید و شاید در ساختار مدیریتی و تصمیم گیری مورد استفاده قرار نگرفته است.
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: باید در این حوزه گامهای عملی برداشت و اقدام و تصمیم دولت مبنی اختصاص 30 درصد پستهای مدیریتی به زنان گامی موثر است. باید هرکس که شایستگی و توان کار در این پستها را دارد فارغ از مرزهای قومیتی، جنیستی و جغرافیایی بکار گرفته شود اما چون این امر محقق نشده اجبار دولت نسبت به انجام آن بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: مشارکت دهی زنان در امور مختلف و کمک به تصمیم گیریها اقدامی اصلاح گرایانه و نیازمند ساختار است. پارلمان مشورتی زنان می تواند به ساماندهی این امر کمک شایانی نماید. با شکل گیری پارلمان مشورتی زنان در خراسان رضوی 1200 نفر از زنان توانمند به نمایندگی از نیمی از جمعیت استان در این حوزه ورود یافته اند و مصوبات و تصمیمات آنها به کارگروههای تصمیم گیری در فرمانداریها و نیز استان وارد شده تا مشارکت موثر و اثرگذار زنان را در حوزه های مختلف تحقق بخشند.
حسینی گفت: فرمانداران موظف هستند مصوبه پارلمان زنان را ظرف یک هفته به کارگروه بانوان و خانواده استانداری ارجاع داده و کارگروه هم طی یک هفته با تشکیل جلسه موضوع را بررسی کنند.
فرماندار مشهد هم در این نشست گفت: تشکیل پارلمان زنان در موضوعات مختلف به پیشبرد امور کمک می کند به ویژه اینکه اگر خیلی از امور با نگاه بانوان دیده شود نتیجه مطلوبتری خواهد داشت .
محمدرحیم نوروزیان افزود: با این تشکل و فراهم شدن زمینه استفاده از ظرفیت آن ناچار نیستیم با نگاه مردانه به امور تصمیم گیری کنیم بدون آنکه نقش و حضور زنان در تصمیم گیریها دیده می شود.
وی ادامه داد: زنان با مردان برابر هستند و در برخی موارد در جایگاه بالاتری نسبت به مردان قرار دارند و در اعتقادات دینی ما هم جایگاه ویژه ای برای زنان دیده شده است. اما برداشتهای ما اشتباه است که بهترین شیوه در خانه ماندن است البته با پیروزی انقلاب اسلامی در این دیدگاهها تحول ایجاد شد و امروز بسیاری از نخبگان و فعالان اجتماعی ما زنان تحصیل کرده هستند.
پارلمان مشورتی زنان مشهد 105 عضو دارد. تعداد اعضای پارلمانهای در دیگر شهرستانهای استان خراسان رضوی از 35 تا 65 نفر به تناسب جمعیت و شرایط تعیین شده است.
پارلمان زنان پیش از این در تمامی شهرستانهای استان تشکیل شده و و طی روزهای آتی مجمع مشورتی زنان خراسان رضوی نیز فعال خواهد شد.
49 و 6 دهم درصد از جمعیت 6 میلیون و 434 هزار و 501 نفری خراسان رضوی را زنان تشکیل می دهند.
خبرنگار: فاطمه یوسفی **انتشار: حسین کریم زاده
1906/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.