اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی روز شنبه به نقل از هادی شریفان گزارش داد: بر این اساس این سطح از محدوده تپه تاریخی آلب ارسلان یا طرب آباد به نام سازمان میراث فرهنگی ثبت شد.
وی افزود: اهمیت شهر نیشابور در دوره‌های مختلف تاریخی به ویژه دوره اسلامی بر کسی پوشیده نیست و لازم است که در جهت حفظ و جلوگیری از آسیب این مواریث گرانبها برای آیندگان تلاش کرد.
او گفت: تملک زمینهای محدوده شهر کهن نیشابور در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم بتوان روند تملک آن را در سالهای آینده ادامه داد.
طرب‌آباد یا آلب ارسلان از تپه‌های باستانی نیشابور و محل کهندژ یا حاکم نشین این کهن شهر بوده که قدمت آن را تا دوره ساسانیان دانسته اند. بقایای کهندژ در کالبد تپهی طرب‌آباد در فاصله چهار کیلومتری شرق شهر کنونی نیشابور قرار دارد. این تپه باستانی که هم اینک گرداگرد آن را زمینهای کشاورزی فراگرفته سال 1384 به شماره 13429 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
نیشابور که از سال 2015 میلادی به عضویت جامعه کهن ‌شهرهای جهان(LHC) درآمده بخاطر تداوم دیرین شهرنشینی در آن نمادی از تاریخ و فرهنگ ایران زمین محسوب شده و برای قرنها پایتخت فرهنگی ایران بوده است.
پیشینه شهرنشینی در منطقه نیشابور به پیش از دوره ساسانی می رسد و هم اینک این خطه کهنترین منطقه باستانی در خراسان می باشد که هنوز مسکونی است. گفته می شود نیشابور به فرمان شاپور یکم بنیانگذاری یا بازسازی شده ‌است. در دوره اسلامی نیز این شهر کهن پایتخت طاهریان و سپس پایتخت سلجوقیان و از بزرگترین مراکز و موطن بسیاری از دانشمندان، شاعران، صوفیان و دیگر بزرگان بوده است.
مرکز شهرستان 450 هزار نفری نیشابور در فاصله 122 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
خبرنگار: آرزو جاودانی **انتشار: حسین کریم زاده
7496/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.