به گزارش ایرنا سیدمحمدحسین شریعتمداری روز سه شنبه در گردهمایی روسای دانشکده های کشاورزی و محیط زیست گفت: البته در چند سال اخیر اقدامات خوبی در مسیر حفظ منابع آبی کشور انجام شده که این موضوع برگرفته از احساس خطری است که دولت در موضوع کمبود آب دارد.
وی با بیان اینکه رفع بحران آب و اشتغال مهمترین دغدغه دولت تدبیر و امید است، تصریح کرد: رفع این 2 بحران در صدر دغدغه های دولت دوازدهم است که در برنامه توسعه ششم برای آنها تدابیر ویژه ای اندیشیده شده است.
شریعتمداری با اشاره به اهم دلایل بحران آب در کشور گفت:‌ شیوه اشتباه مدیریت 50 ساله آب در کشور، واگذاری همه امور مرتبط با موضوع آب به دولت، اقدامات محدود کننده برخی کشورهای همسایه در خصوص آب و راهبرد استفاده وسیع از منابع، بدون ملاحظه توان اکولوژیکی آن، از مهمترین دلایلی است که کشور را وارد این بحران کرده است.
وی عواقب ادامه بحران آب در کشور را بسیار سخت دانست و اظهار کرد: منازعات اجتماعی و قومی، فقر سراسری، بیکاری و توسعه ریزگردها، بخشی از عواقبی است که در صورت ادامه این بحران دامنگیر کشور خواهد شد.
شریعتمداری با بیان اینکه ضایعات آب در بخش کشاورزی سالانه 12 درصد منابع آبی است، خاطرنشان کرد: این میزان معادل 9.3 میلیارد متر مکعب آب، یعنی برابر با مصرف سالانه استان خراسان رضوی است،‌ که نشان از لزوم توجه بیشتر به این بخش دارد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بهره وری در بخش کشاورزی مهمترین راه نجات آب در کشور است، افزود:‌ اصلاح الگوی مصرف آب، دیپلماسی آب، شورزدایی و مشارکت مردم از دیگر راهکارهایی است که به رفع بحران آب در کشور کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد: رفع معضل آب با مدیریت و توجه برطرف می شود و اکنون شورای عالی آب فعالیت های خوبی در این مسیر انجام می دهد اما باید این اقدامات تا 5 سال آینده عملیاتی شود چرا که در غیر این صورت زمانی برای جبران نخواهیم داشت.
شریعتمداری، رفع معضل آب را در رفع دیگر بحران های کشور موثر دانست و عنوان کرد: رفع بیکاری نیز در گرو رفع معضل آب است که دولت نیز به آن توجه داشته است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این گردهمایی گفت: کارنامه دولت یازدهم در زمینه رشد کشاورزی و توجه به مصرف بهینه آب بسیار خوب بوده است.
محمد کافی تصریح کرد: در چهار سال گذشته موفق شده ایم در بخش کشاورزی رشدی 5 درصدی داشته باشیم که رشدی بیشتر از میانگین جهانی بوده است.
وی گفت: بخش کشاورزی تنها بخشی است که منابع آن مانند آب و خاک قابل وارد کردن نیست از این حیث باید در مصرف درست آنها اقدامات اساسی انجام شود.
کافی، پیرامون نقش دانشکده های کشاورزی در بهره وری بیشتر در این بخش افزود: این دانشکده ها با فراهم ساختن امکانات روز دنیا برای دانشجویان خود می توانند متخصصانی را به جامعه تحویل دهند که امروز بخش کشاورزی به آنها نیاز مبرم دارد.
گردهمایی روسای دانشکده های کشاورزی و محیط زیست فردا به کار خود پایان خواهد داد.
خبرنگار: حسین عباسی **‌ انتشار دهنده:‌ علی اصغر ایزدی
7495/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.