راضیه علیرضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساماندهی مرزنشینان و صدور کارتهای الکترونیکی با هدف جلوگیری از سوءاستفاده افراد غیرمرزنشین از کارتها و قاچاق کالا انجام گرفت.
وی ادامه داد: در سالهای 93 و 94 فرمانداریها از طریق خانه های بهداشت و مراکز آموزش و پرورش مرزنشینان واقعی را شناسایی کردند و مرزنشینان پس از کسب تاییده محلی موفق به دریافت کارت مرزنشینی الکترونیکی و بهره مندی از مزایای آن شدند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: ایجاد معافیت در تعرفه واردات 6 قلم کالا توسط مرزنشنیان و همچنین صادرات سوخت توسط آنان از دیگر اقداماتی بود که طی سال گذشته برای ساماندهی مبادلات مرزی و کمک به مرزنشینان از سوی دولت انجام شد.
وی افزود: پس از ساماندهی وضعیت کارتها و شناسایی مرزنشینان واقعی، از ابتدای امسال تاکنون به حساب هر مرزنشین فعال در خراسان رضوی سه میلیون و 600 ریال یارانه پرداخت شده است.
او ادامه داد: مطابق آمار استانداری خراسان رضوی تعداد مرزنشینان در مناطق عادی و محروم این استان بر اساس کارتهای الکترونیکی صادره 795 هزار و 286 نفر است که این رقم 12.14 درصد از مجموع مرزنشینان کشور را تشکیل می دهد.
وی گفت: با ساماندهی وضعیت کارتهای الکترونیکی و اختصاص تسهیلات مربوط به کاهش تعرفه های 6 قلم کالا به مرزنشینان در سه ماه نخست امسال صادرات از بازاچه های مرزی خراسان رضوی در مقایسه با مدت مشابه پارسال 12 درصد افزایش داشته است.
علیرضایی افزود: با همه اقدامات انجام شده امسال شاهد تنوع کاری در فعالیت مرزنشینان و تغییر وضعیت زندگی آنان خواهیم بود.
وی به توسعه حوزه روابط خارجی با کشورهای هدف صادراتی در دولت یازدهم نیز اشاره و بیان کرد: در سال گذشته پس از تحقق برجام 55 درصد رشد در اعزام هیاتهای تجاری به خارج از کشور، 23 درصد رشد در پذیرش هیاتهای خارجی و 30 درصد در بحث برپایی نمایشگاههای تخصصی کالا در کشورهای خارجی در مقایسه با سال 94 رشد داشت.
او ادامه داد: تمرکز امسال در حوزه تجارت خارجی ارتباط با هفت بازار جدید در کشورهای تایوان، ژاپن، چین، آلمان، استرالیا، ایتالیا و فرانسه است.
خراسان رضوی پنج گمرک در لطف آباد، سرخس، باجگیران، دوغارون و مشهد و 2 بازارچه مرزی در تایباد در مرز افغانستان و باجگیران در مرز ترکمنستان دارد.
کشورهای هدف صادراتی خراسان رضوی به ترتیب افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان و کشورهای آسیای میانه هستند. سیمان، مواد غذایی و زعفران عمده ترین کالاهای صادراتی این استان را تشکیل می دهد.
خبرنگار: میترا عبداللهی **انتشاردهنده: حسین کریم زاده
7489/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.