محمد دانشگر روز شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته مصرف بهینه آب افزود: بر اساس شاخص های جهانی کشورهایی که سرانه آب تجدید پذیر آنها کمتر از یک هزار و 300 متر مکعب در سال باشد، دچار بحران کم آبی هستند و این شاخص در خراسان رضوی یک هزار و 200 متر مکعب است که 30 درصد کمتر از متوسط کشوری است.
وی با بیان اینکه سرانه آب تجدید پذیر در سطح کشور یک هزار و 700 م متر مکعب است ، اظهار کرد: بر اساس استانداردهای جهانی در شرایط مطلوب میزان برداشت از منابع آب تجدید پذیر 40 درصد است که این میزان در سطح کشور 70 درصد و در خراسان رضوی 130 درصد است.
وی بیان کرد: در حال حاضر دو هزار و 451 روستا با جمعیت افزون بر یک میلیون و 500 هزار نفر زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان خراسان رضوی قرار دارند.
دانشگر در ادامه گفت: در حال حاضر 92 درصد از جمعیت روستایی خراسان رضوی زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارد و هشت درصد از روستاها به صورت خودگران اداره شده و زیر پوشش قرار ندارند.
وی ادامه داد: اکنون 262 روستا در استان خراسان رضوی زیر پوشش این شرکت نیستند و هر ساله برنامه ریزی برای زیر پوشش قرار دادن روستاهای بیشتر ادامه دارد.
به گفته وی، بیشترین روستاهایی که زیر پوشش شرکت آبفار خراسان رضوی نیستند،‌ در شهرستان های مشهد و قوچان قرار دارند که 70 روستا از این تعداد مربوط به مشهد است.
وی با اشاره به عملیات احداث مجتمع های روستایی در سطح کشور از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اظهار کرد: سهم خراسان رضوی در این زمینه دو هزار و 420 میلیارد ریال برای ساخت 43 مجتمع آب رسانی بوده است که در مجموع 724 روستا با جمعیت بیش از 525 هزار نفر را زیر پوشش دارد.
وی بیان کرد: تاکنون عملیات احداث 11 مجتمع روستایی در قالب 229 روستا و با زیر پوشش داشتن 178 هزار نفر جمعیت با اعتبار یک هزار و 10 میلیارد ریال پایان یافته است.
وی ادامه داد: احداث 32 مجتمع دیگر نیازمند دو هزار و 160 میلیارد ریال اعتبار است که در سال جاری برنامه ریزی هایی برای احداث این مجتمع ها صورت گرفته است.
وی حفر 115 حقله چاه جدید با ظرفیت آبدهی یک هزار و 700 لیتر بر ثانیه، اجراییکهزار و 400 کیلومتر لوله گذاری، احداث 30 هزار مخزن جدید از اقدامات انجام شده در روستاهای خراسان رضوی در سال گذشته بوده است که بدین ترتیب 284 روستا از نعمت آب سالم بهره مند شده اند.
وی بیان کرد: در افق 1400 اگر روند خشکسالی ادامه یابد و اعتبارات مورد نیاز برای احداث مجتمع ها تامین نشود، برآورد این است که 400 روستا در خراسان رضوی با بحران کم آبی مواجه شوند.
به گفته وی، در حال حاضر آب رسانی به 253 روستا به طور مستمر و 155 روستا به صورت غیر مستمر با تانکر سیار انجام می شود و برون رفت از بحران کم آبی و کاهش اثر آن نیازمند یک هزارو 210 میلیارد ریال اعتبار است.
وی بیان کرد: رفع مشکل بخشی از این روستاها در قالب احداث مجتمع های روستایی از طریق صندوق توسعه ملی میسر است.
وی نصب 21 دستگاه آب ‌شیرین‌کن در روستاهای استان خراسان رضوی که کاهش آب‌رسانی سیار را بدنبال دارد را از برنامه های سال جاری در این استان عنوان کرد و افزود: تاکنون 24 دستگاه آب شیرین کن در روستاهای خراسان رضوی نصب شده است.
خبرنگار: مریم انجیدنی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
3027/6012
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.