به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رشیدیان روز چهارشنبه در نشست شورای کشاورزی استان افزود :به همان نسبتی که قرار است از میزان مصرف آب کاهش یابد، باید از دیگر سو اقداماتی برای بهره وری آب نیز صورت گیرد و همه دستگاهها در این زمینه باید همکاری لازم را داشته باشند.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط منابع آبی ، باید موضوع کشت فراسرزمینی( استفاده از زمین و‌ آب سایرکشورها) ، محصولات کم آب بر و توسعه گیاهان دارویی مد نظر قرار گیرد.
وی گسترش کشت گلخانه ای، آبیاری تحت فشار و انتقال آب با لوله را برای مدیریت بحران آبی استان مهم خواند و گفت : باید با قوت این طرح ها اجرایی شود.
استاندار ادامه داد امسال و سال آینده باید در حوزه آبیاری تحت فشار و لوله کشی حدود دو هزار کیلومترتحت پوشش این طرح ها قرار گیرد تا آب مورد نیاز برای توسعه کشت ها با بهره وری از این محل جبران شود.
وی با تاکید بر اینکه نباید فشار بیشتری بر بخش کشاورزی وارد شود ، ادامه داد : مدیریت مصرف آب و نصب کنتورهای هوشمند در بخش کشاورزی اقدام مهم و بزرگی است که باید کشاورزان صبوری کرده و به خوبی با طرح همراهی کنند.
وی با بیان اینکه باید نقش بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال از طریق کاهش هزینه ها و افزایش تولید محور عمل قرار گیرد، گفت: در سال اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال یکی از بخش های مهمی که باید دراین حوزه ایفای نقش کند کشاورزی، دامداری و باغداری است.
وی گفت: نقش دستگاه های دولتی به عنوان تسهیل کننده بسیار مهم است اما مسئولیت اصلی با بخش خصوصی است که باید با کاهش هزینه ها و افزایش تولید در این راستا عمل کنند.
وی افزود : باید با محوریت اشتغال ، افزایش تولید را در دستور کار قرار داد چنانکه در بخش پرورش دام سبک ازطریق اصلاح نژادهای دامی، در حوزه کشت های مختلف استفاده از روشهای داشتی و توسعه کشت گلخانه ای می توان نسبت به توسعه اشتغال اقدام کرد.
به گفته وی ، باید دانشگاه ها تحقیقاتی انجام دهند که روشن شود واحدهای پرواربندی چقدر می توانند در توسعه اشتغال در استان در روستاها کمک کند و بر این اساس اقدام گردد.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای ایجاد پنجره واحد روستایی گفت : در حال حاضر زیرساخت های IT و ICT در روستاها فراهم است و باید موضوعات مرتبط با روستاها و عشایر در قالب این پنجره واحد خدمات دولتی پیگیری شود.
وی اظهار کرد: زنجیره های تولید و توسعه صنایع فرآوری و تبدیلی نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا با توجه به شرایط و نیاز بازار، ظرفیت های تولید در روستاها شکل گیرد که این خود نسبت به کمک های فنی و اعتباری بهتر و مطلوب تر است.
استاندار با اشاره به تسهیلات مربوط به طرح های روستایی با کارمزد پنج درصد، به فعالان بخش توصیه کرد :از این تسهیلات مربوط به صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد ظرفیت های تولید استفاده مطلوب شود.
وی در ادامه در بحث وضعیت تولید و قیمت گوشت در استان گفت : با ورود گوشت قرمز به استان قیمت کاهش یافته است اما باید تلاش شود دام سبک و گوشت داخلی سریعتر وارد بازار شود زیرا در دراز مدت این امر به نفع تولید داخلی نیست.
وی همچنین اظهار کرد : آنفولانزای مرغی به خوبی در استان مدیریت شده ولی نباید به گونه ای عمل شود که بخش خصوصی که کمک کرده ، دچار ضرر شود.
1905/6012خبرنگار : فاطمه یوسفی **‌انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.