حسن صالحی روز جمعه در نخستین جشنواره غذا وسلامتی در مشهد افزود: کشورهای ساحلی، اروپایی و آمریکایی در حوزه صیادی اقاینوس هند فعالیت دارند و صیادان ایران با این تعداد شناور سفرهای صیادی 50 روزه انجام می دهند و در هرسفر تا 100تن ماهی صید می کنند .
وی با اشاره به جایگاه برتر ایران در صیادی غرب اقیانوس هند گفت: تولیدات جهانی آبزیان به 190 میلیون تن رسیده است که مصرف سرانه بیش از 20 کیلو آبزیان را در جهان رقم زده است .
وی اظهار کرد: برخی کشورها سرانه مصرف 120 کیلوگرم ماهی و برخی نیز سرانه پنج کیلو گرم را دارند و این رقم در ایران 10.6 کیلوگرم است .
صالحی سرانه مصرف در شهرهای ساحلی ایران را بیش از 20 کیلو و روستاهای مرکزی کشور را حدود سه کیلو عنوان کرد و گفت: سهم گوشت سفید و آبزیان در سبد مصرفی پروتئین جهان 20 درصد است و در زمینه گسترش این سهم در کشورمان فعالیتهای متعددی در وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته است.
رئیس شیلات کشوربا تاکید بر ثابت بودن ظرفیت صید ماهی در جهان گفت: وزارت جهاد کشاورزیبرای صید ذخایر آبزیان در عمق300 متری اقیانوس، برنامه ریزی کرده است .
وی اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی ها ، توسعه پرورش ماهیان آب شیرین در کشورتا سال 1404خورشیدی به 100 تن خاویار پرورشی خواهد رسید و تولید گوشت خاویار نیز 10 برابراین مقدار خواهد بود .
وی گفت: در دولت یازدهم به ظرفیت پرورش آبزیان با منابع آب شیرین توجه زیادی شده است که در حقیقت بهره وری آب را در پی دارد .
وی گفت:با وجود کاهش تولید میگو در کشورهایی مثل تایلند از 200 هزار تن به 20 هزارتن در سال ، اما سال گذشته تولید میگو درایران به 20 هزار تن رسیده است .
صالحی در خصوص پرورش ماهی در قفس نیز اظهار کرد: این روش دارای مزیتهای زیادی نسبت به تولید در حوضچه است لذا امروز در این قفس ها در سطح کشور تا 130 تن ماهی پرورشی تولید می شود و در برنامه ششم توسعه کشور تولید بیش از 200 هزار تن ماهی از این طریق هدفگذاری شده است .
وی تعداد قفسهای موجود در کشور را 500 عدد عنوان کرد و گفت: وزن قزل آلای دریای خزر که در قفس تولید می شود تا دو برابر قزل آلای پرورشی است .
وی خاطرنشان کرد: در سال 92 نزدیک به 9 میلیارد دلار مواد غذایی به کشور وارد شده است که این مقدار واردات در سال 95 کمی بیشتر از سه میلیارد دلار بوده است که حدود 70 درصد کاهش نشان می دهد .
صالحی گفت: در این راستا در سال 95 بیش از 410 میلیون دلار محصولات شیلاتی به وزن 100 هزار تن صادر شد و کمتر از 170 میلیون دلار واردات داشته ایم که آن هم بیشتر برای کارخانه های کنسرو سازی بوده است که نشان دهنده تامین نشدن همه این ظرفیت از تولیدات داخلی است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: شرط اول توسعه جامعه سالم، غذای سالم و تغذیه است لذا ایجاد امنیت غذایی به عهده جهاد کشاورزی گذاشته شده و دولت تدبیر و امید رویکرد خوبی در این راستا داشته است .
مجتبی مزروعی افزود: در بسیاری از اقلام کشاورزی هم توان رقابت و هم انگیزه خوبی برای تولید و مصرف محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد.
وی میانگین افزایش تولید گندم در کشور را 2.3 برابر و این نرخ در استان را 4.1 برابر اعلام کرد و گفت:این آمار تایید کننده ظرفیت بالای استان در تولید محصولات غذایی است.
مزروعی اظهار کرد:مجموعه شیلات یک نگاه جدی می طلبد لذا برای توسعه این بخش باید زمینه تولیدات این صنعت فراهم شود وبرگزاری این مراسم حرکتی در این راستا می باشد.
نخستین جشنواره غذا و سلامتی با محوریت شیلات و آبزیان عصر جمعه در مشهد برگزار شد.
در این جشنواره که به معرفی توانمندی های استان در این زمینه می پردازد برنامه های متنوعی از جمله مسابقه پخت غذا با انواع آبزیان با هدف ترویج فرهنگ مصرف این محصول غذایی مهم برگزار شد.
در سال 95 تولید انواع ماهیان سرد آبی و گرم آبی در خراسان رضوی 9 هزار و 335 تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن 20 درصد رشد داشته است.
3221/6012خبرنگار:ناصراسدزاده هروی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.