به گزارش ایرنا، سعیدرضا جندقیان روز چهارشنبه در همایش 'بررسی راهکارهای مدیریت توسعه کارآفرینی روستایی در ایران' در دانشگاه حکیم سبزواری افزود: در چند سال گذشته نظام بودجه و برنامه ریزی کشور با مشکلات جدی مواجه بود و بیشترین وقت دولت یازدهم در چهار سال گذشته صرف اصلاح ساختارهای نظام برنامه ریزی کشور شد.
وی ادامه داد: در چهارسال گذشته صدها نشست برای اصلاح قوانین در عرصه های روستایی با حضور مسئولان و شرکت در کمیسیون های مختلف مجلس شورای اسلامی و دولت برگزار شده است.
او گفت: صدها هزار برنامه و قانون برای انجام فعالیت های مرتبط به حوزه توسعه در کشور وجود دارد که بخش مهمی از آنها در تعارض با یکدیگر هستند و نیاز به اصلاح ساختاری دارند.
جندقیان اظهارکرد: پس از اعلام برنامه اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب، دستور العمل های زیادی از سوی ادارات و نهادهای مختلف برای اجرایی شدن این برنامه تدوین و ابلاغ شد که بخش مهمی از این آیین نامه ها به جای حمایت از اجرا شدن برنامه اقتصاد مقاومتی در تقابل و تعارض با یکدیگر هستند.
وی با بیان اینکه استعدادهای های موجود در روستاها ظرفیت ثروتمند کردن یک استان و منطقه را دارند، گفت: نهادسازی دهیاری ها و تغییر رویکرد با استفاده از نگاه دانشگاهی زمینه را برای توسعه روستایی فراهم می کند.
وی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم کارهای زیرساختی زیادی برای توسعه روستاها انجام شده است، افزود: با همکاری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و با کمک دانشگاهیان سند توسعه روستایی کشور درحال بررسی و تدوین قرار دارد.

** جلوگیری از مهاجرت روستائیان با توسعه اشتغال پایدار
مدیرکل دفتر روستایی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: تنها راه جلوگیری از مهاجرت روستائیان توجه به اشتغال پایدار و توسعه زیر ساخت ها در روستاها است.
وحید قربانی افزود: مهاجرت روستائیان سبب گسترش حاشیه نشینی در شهرها شد و وقت و هزینه های زیادی برای حل این مشکل در شهرها صرف می شود.
وی ادامه داد: در سالیان گذشته به دلیل نبود نگاه درست به موضوع روستا و توجه به اشتغال روستائیان، تعدادی زیادی از روستاها در سطح کشور و استان خراسان رضوی از سکنه خالی شد.
قربانی عنوان کرد: روستاها از ظرفیت های انسانی و سرمایه ای مناسب برخوردار هستند و اگر به روستاها توجه ویژه ای شود بخش مهمی از مشکلات کشور در حوزه حاشیه نشیتی حل می شود.
وی ادامه داد: امروز روستاها مجموعه هایی پویا و دارای نشاط هستند و برنامه ریزان کشور باید تفکر خود رادر مورد روستاها تغییر دهند.
قربانی گفت: توسعه باید در روستاها همه جانبه باشد و در کنار توسعه زیرساخت ها باید به توسعه اجتماعی و فرهنگی این مناطق نیز توجه کرد.

**پرداخت تسهیلات برای رونق اشتغال در روستاها
معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه سبزوار نیز در این مراسم گفت: براساس مصوبه کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان تا سقف 3 میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک‌های عامل برای رونق اشتغال در روستاها و شهرها پرداخت می‌شود.
احمد برادران افزود: همچنین تسهیلات ویژه‌ای تا سقف 100 میلیون ریال برای پرداخت به افراد نیازمند با 25 اولویت در نظر گرفته شد که از مهم‌ترین آنها کمک به اشتغال و ساخت مسکن روستایی، کمک به پرداخت بدهی و معوقات بانکی روستاییان است.
او ادامه داد: توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته بندی بر اساس ظرفیت‌های منطقه و توسعه گردشگری از ظرفیت های مناسب ایجاد اشتغال در روستاهای این شهرستان است.
برادران گفت: سه سازمان مردم نهاد(سمن) روستایی با رویکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در سطح این شهرستان تشکیل شد که عملکرد موفقی را در زمینه ایجاد اشتغال در شهرستان دارند.
برادران عنوان کرد: با وجود ارائه خدمات زیر ساختی در سالهای گذشته بازهم با پدیده حاشیه نشینی در شهرها مواجه هستیم که این موضوع به دلیل بی توجی به موضوع اشتغال روستائیان و توسعه صنایع تبدیلی در این مناطق است.
همایش ملی 'بررسی راهکارهای مدیریت توسعه کارآفرینی روستایی در ایران' با همکاری دانشگاه حکیم سبزواری و استانداری خراسان رضوی در این دانشگاه آغاز شد.
200 تن از دهیاران در این همایش که تا فردا ( پنجشنبه) ادامه دارد، حضور دارند
سبزوار در فاصله 230 کیلومتری غرب مشهد مقدس قرار دارد.
8144/7500/6012خبرنگار: جواد پورسخاوت ** انتشار دهنده:‌علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.