به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، وحیدرضا محبپور ظهر امروز در نشست کشوری معاونان قطب علوم پزشکی سراسر کشور با موضوع گردشگری سلامت که در سالن شورای ریاست بیمارستان قائم مشهد برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی بهمعنای تکیه بر پتانسیلهای داخل کشور است و گردشگری سلامت یکی از این پتانسیلها است.
وی افزود: گردشگری سلامت همچنین میتواند صلح و ارتباط مؤثر در کشورهای منطقه ایجاد کند بنابراین نیازمند نگاه صنعتی به گردشگری سلامت هستیم.
محبپور با اشاره به اینکه آسیبشناسیهایی در این زمینه انجام شده است، گفت: علاقهمندی بخش خصوصی نسبت به سرمایهگذاری در این راستا وجود دارد و 118 شرکت در سراسر کشور در زمینه فعالیت گردشگری سلامت اعلام آمادگی کردهاند.
سرپرست اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: واقعیت این است هزینههای ما قابل رقابت با کشورهای دنیا مخصوصا کشورهای منطقه است گاهی قیمت پایین ممکن است بهمعنای کاهش کیفیت باشد اما امروزه در کشور ما با خدمات با کیفیت ارائه شده قیمتها پایین و قابل رقابت با سایر کشورها است.
وی درباره چالشهای موجود در این عرصه ،گفت: در زمینه آمار مشکلاتی داریم و شاید منبع دقیقی از آمار بیماران بینالمللی نداشتیم چرا که آمارهای متعددی ارائه میشد که قابل استناد نبود و نمیشد برنامهریزی کرد بنابراین ما مستقیما سراغ مراکزی که قانونا در این راستا اقدام میکنند رفتیم.
محبپور تصریح کرد: از 118 شرکت خصوصی که اعلام آمادگی کردند 29 مورد توسط سازمان میراث فرهنگی تأیید شد و 27 مورد اجازه گرفتند که فعالیت کنند.
سرپرست اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت توازن در توسعه زیرساختها گفت: در برخی بیمارستانها کمبود تخت داریم اما در بخش خصوصی تختهای خالی وجود دارد و میتوان ظرفیت تختهای خالی بخش خصوصی را با بیمار خارجی پر کرد.
وی با اشاره به مشکلات خلاء قانونی بیان کرد: برای پیشرفت گردشگری سلامت نیازمند معافیت مالی و مشوقهای صادراتی هستیم چرا که گردشگری سلامت صادرات خدمات است که باید برای آن معافیت مالی در نظر گرفته شود.
محبپور خاطرنشان کرد: تسهیل صدور ویزای درمانی برای بیماران توسط وزارت امور خارجه اقدام عملیاتی مؤثر در این راستا بوده است.
انتهای پیام/