علیرضا رشیدیان روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: طرح گُندله سازی و مجتمع فولاد سنگان و نیز برخی دیگر طرح های صنعتی در حوزه کاغذ سازی، شیشه و دارو از جمله این طرح ها می باشد.
وی اضافه کرد: هم اکنون علاوه بر طرح ها و پروژه هایی که از ابتدای سال بهره برداری شده 479 طرح اقتصادی با 90هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در استان در دست اجراست.
وی با بیان اینکه این منابع این طرح ها از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی، خارجی و نیز تسهیلات بانکی تامین شده است، اظهار کرد : برنامه ریزی شده که این پروژه ها که در حوزه توسعه صنعت ، معدن و کشاورزی است و از پیشرفت فیزیکی مناسبی هم برخوردار است تا پایان دولت به بهره برداری رسد .
به گفته وی ، از این حجم سرمایه گذاری 60 هزار میلیارد ریال پروژه در منطقه سنگان خواف و بقیه درسایر طرح های صنعتی در دست اجرای، به کار گرفته شده است.

*بهره برداری 32 هزار میلیارد ریال پروژه عمرانی و اقتصادی در سال جاری
وی اظهار کرد: ازابتدای امسال تا کنون 32 هزار میلیارد ریال پروژه عمرانی در سه مرحله در قالب هفته دولت ، سفر قبل رئیس حمهوری و دهه فجر در استان به بهره برداری رسیده است.
استاندار خراسان رضوی افزود : همچنین برنامه ریزی شده در جریان سفر رئیس جمهور در 18 اسفندماه نیز 20 هزار میلیارد ریال پروژه تکمیل شده دیگر بهره برداری شود.
وی با بیان اینکه دولت بعد از تلاش برای بازگشایی عرصه سیاست خارجی،‌ تمرکز خود را بر بهبود فضای اقتصادی کشور، رونق تولید داخلی و ایجاد اشتغال قرار داده است،‌ گفت: به تبع این سیاست،‌ در خراسان رضوی اقدامات ارزشمندی انجام شده است.
وی اظهار کرد: این اقدامات اثر مستقیمی بر اشتغال، معیشت،‌ تغذیه و رفاه جامعه و زندگی مردم بویژه اقشار کم درآمد جامعه دارد.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم کشور را در شرایط سختی تحویل گرفت، افزود: در شرایطی که رکود تورمی ، تحریم ها و عدم همراهی وهمنوایی برخی در داخل وجود داشت،‌ فقط در خراسان رضوی در حوزه عمرانی یک هزار و 800 پروژه نیمه تمام با نیاز اعتباری بیش از 17 هزار میلیارد ریال بر جای مانده بود.
وی با بیان اینکه در آن شرایط حتی صنعتگران و تولید کنندگان در تعامل با خارج کشوردر تنگنا بودند،‌خاطرنشان کرد:‌ یکی از شاخص ترین اتفاق های سال 92 و بعد از انتخابات دولت یازدهم؛ ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبرانقلاب درقالب 24 بند بود.
وی افزود: از جمله محورهای این سیاست ها توجه به ارتقاء توان داخلی و درون زایی اقتصاد،‌ حضور در بازارهای جهانی، ارتقاء بهره وری، مردمی کردن اقتصاد و ایجاد انضباط مالی در بخش های عمومی و کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی، گفتمان سازی و فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی است به عنوان یک زنجیره به هم پیوسته از بخش های دولتی، مردمی و تعاونی عمل کرده ودر استان هم با جدیت پیگیری شده است.
وی تصریح کرد : افزایش مصرف تولیدات داخلی،‌ مقابله با مفاسد اقتصادی،‌ سالم سازی و شفاف سازی اقتصاد ، اصلاح تصمیمات خلق الساعه و همراه کردن سیاست های پولی، مالی و بانکی با نظام تولید از جمله محورهایی بوده که برای اصلاح مورد توجه دولت قرار گرفت .
به گفته وی ، در این راستا در سال 93 سند اقتصاد مقاومتی استان تهیه شد و تکالیف همه سازمان ها به عنوان مجموعه ای به هم پیوسته در قالب آن تعریف و مشخص شد.
وی با بیان اینکه در شروع کار دولت تورم و رکود با هم بر اقتصاد کشور و استان سایه سنگینی انداخته بود، افزود : بحث کاهش تورم به تبع سیاست های کشوری در خراسان رضوی هم پیگیری شد و امروز نرخ تورم استان یک درصد از کشور پایین تراست.
به گفته وی ،در شروع کار دولت در خراسان رضوی تورم 37.5 درصد بود و در کشور 40 درصد بود امااکنون نرخ تورم در استان 5.8 درصد است و حرکت دولت در کاهش نرخ تورم بسیار موثر بوده است.

**بهبود 14 رتبه ای شاخص های فضای کسب و کار استان
وی عنوان کرد : بر اساس آمار مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در سال 93 رتبه شاخص فضای کسب و کار استان در سطح کشور 22 بوده که در پایان سال 94 به جایگاه هشتم رسید و امروز فضای کسب و کار استان روندی رو به رشد و بهبود را طی می کند.
وی افزود : یکی از شاخص های بهبود فضای کسب و کار ثبات قوانین و مقررات و امنیت است که وضعیت استان در این حوزه نیزخوب بوده است.

**جذب783 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در سه سال در خراسان رضوی
وی با بیان اینکه امروز کشورهایی موفق ترهستند که از ظرفیت های سرمایه گذاری جهانی بیشتر بهره را ببرند، گفت : اما این امر به مفهوم وابستگی نیست از این رو همه کشورها برای پیشبرد پروژه های اقصادی نیازمند جذب سرمایه گذاری هستند و خراسان رضوی هم در پی باز شدن فضای سیاسی در این راستا و تعامل مثبت وموثر با خارج گام برداشته است چنانکه تاثیر این امر در آمارهای مقایسه ای نمودی محسوس دارد.
وی گفت : کل حجم سرمایه گذاری خارجی جذب شده در استان از سال 81 تا 92 در مجموع 904 میلیون دلار بود اما در فاصله سال های 92 تا بهمن 95 این رقم به بیش از783 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی جذب شده به صورت مستقیم در استان رسیده است.
وی ادامه داد : برخی از سرمایه گذاری های خرد خارجی و یا مواردی که از طریق مرکز جذب سرمایه گذاری استان اقدام نگردیده اما قابل توجه است در این رقم محاسبه نشده است.

**اختصاص 11 هزار میلیارد و 280 میلیون ریال تسهیلات به بخش تولید
استاندار اظهار کرد: به منظور حمایت از تولید و رفع مشکل واحدهای تولیدی دچار مشکل نیز بخشی از تسهیلات رونق تولید کشور به استان اختصاص یافت ضمن آنکه پرداخت مستقیم بانکی هم به کمک آمد که در مجموع تا کنون 11 هزار و 280 میلیارد ریال به این واحدها برای احیا ، تقویت و توسعه اختصاص یافته است.
وی گفت : تا کنون فقط از محل تسهیلات رونق تولید چهار هزار و 390 میلیارد ریال به 516 واحد صنعتی و کشاورزی استان پرداخت شده است.
رشیدیان خاطرنشان کرد : علاوه بر این میزان، شش هزار و 890 میلیارد ریال نیز تسهیلات بانکی توسط 25 بانک عضو شورای هماهنگی بانک های استان به صورت پرداخت مستقیم به یک هزار و 191 واحد در حوزه های خدمات، تجارت، مسکن و ساختمان اعطا شده است.
وی تصریح کرد : تمامی این تلاش ها موجب شد تا وضعیت تولید و واحدهای صنعتی و کشاورزی و نیز بیش از همه اشتغال استان بهبود یافته وآمارهای رسمی کشور این بهبود را به خوبی نشان می دهد.
وی با اشاره به اینکه این روزها برخی ارقام عجیبی از نرخ بیکاری و افزایش آن در استان ارائه می کنند ، افزود : بر اساس آخرین آمار رسمی مرکز آمار ایران در سال 92 میزان اشتغال استان یک میلیون و 837 هزار و 996 نفر بود که در آخر تابستان 95 این رقم به یک میلیون و 954 هزار و 118 نفر رسیده است.
رشیدیان افزود : در بخش کشاورزی با وجود خشکسالی و کاهش بارش ها میزان اشتغال در تابستان 94 معادل 421 هزار و 584 نفر بود که امسال به 466 هزار نفر ارتقاء یافت .
وی میزان اشتغال در حوزه صنعت در سال گذشته را 549 هزار و 892 نفر ذکر و عنوان کرد: در سال 95 این تعداد به 609 هزار و 76 نفر افزایش یافته است.
استاندار ، آمار اشتغال در حوزه خدمات درال 94 را نیز 861 هزار و 497 نفر و آخر امسال با رشد 17 هزار نفری 878 هزار و 475 نفر ذکر کرد.
وی با بیان اینکه 1394 سال بسیار سخت و دشواری برای استان و نیز کشور به دلیل کاهش درآمدها، جنگ نفت و تحریم ها بود ، افزود : با این حال در مجموع نسبت به قبل وضعیت اشتغال استان تثبیت شد اما از سال 94 تا کنون نیز 121 هزار فرصت شغلی جدید در استان ایجاد شد.
وی اظهار کرد: حوره اشتغال برای استاندار خراسان رضوی به عنوان بالاترین مقام اجرایی دولت در استان به حدی است که شادترین ، بهترین و شیرین ترین خاطره و اتفاق سال 95 من روزی بود که سازمان آمار ایران اعلام کرد 121 هزار فرصت شغلی از تابستان 94 تا 95 در استان ایجاد شده است.
وی عنوان کرد : در شرایطی که برخی استان های صنعتی فرصت های شغلی خود را از دست داده بودند در خراسان رضوی 121 هزار نفر اشتغال یافتند و همین تعداد خانواده خوشحال شدند اشتغالی که شادی، استحکام و دوام خانواده وامنیت را برای جامعه در پی دارد.
وی ادامه داد : در این میان آنچه که باعث می شود مردم خیلی این تغییرات و تلاش ها را احساس نکنند آن است که میزان اشتغال ایجاد شده با جمعیت بیکاران که در سال های گذشته انباشت شده ،هنوز فاصله دارد.
وی با بیان اینکه سالانه در کشور نیازمند ایجاد یک میلیون و 200 هزار اشتغال جدید هستیم ، گفت : دولت با همه تلاش خود در این مدت 700 هزار شغل ایجاد کرده که حدود 500 هزار مورد کمتر از نیاز سالانه است.
وی افزود : در خراسان رضوی هم برای رسیدن به اهداف برنامه توسعه پنجم و سند چشم انداز سالانه باید 105هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شود که با همه تلاش های صورت گرفته هر چند جلوی روند افزایشی آن گرفته شده اما به حدی نرسیده که انتظار و نیاز جامعه است.
رشیدیان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع مردم آذربایجان گفت : در این میان اقدامات و تلاش های قابل توجهی در استان صورت گرفته که به خوبی منعکس نشده و امروز از جمله ضرورت ها ،اطلاع رسانی صحیح و به موقع از اقدامات انجام شده می باشد.
وی ادامه داد : هدف دولت بهبود وضعیت مردم و حفظ کرامت انسانی آنها بوده و در این راستا تمام توان خود را به کار گرفته است ، چنانکه در بحث یارانه ها هم تلاش کرده مردم را با حفظ کرامت و عزت حمایت کند زیرا مردم اشتغال و درآمد به همراه عزت و کرامت را می خواهند که از ارزش های انقلاب اسلامی بوده و هست .
رشیدیان با بیان اینکه اختصاص یارانه به بخش های تولیدی و حمایت از اقشار کم درآمد، به بهبود وضعیت جامعه می انجامد افزود : وقتی استان را تحویل گرفتیم میزان خرید گندم مازاد کشاورزان 146 هزار تن بود که امسال این رقم به بیش از 600 هزار تن با متوسط قیمت خرید تضمینی مطلوبی رسید .
وی گفت : در شروع به کار استان فقط برای 10 روز مصرف، گندم ذخیره وجود داشت و امروز این ذخیره به بیش از 20 ماه رسیده است.
وی ادامه داد : در حوزه کشاورزی در این سه سال در کشور حدود 20 میلیون تن افزایش تولید ایجاد شد و درآمد کشاورزان 17 برابر رشد یافت و در خراسان رضوی هم به همین نسبت این شرایط ارتقا یافت.
استاندار افزود: این امر نشان می دهد در حوزه کشاورزی نه تنها در حوزه افزایش درآمد کشاورزان به صورت موثر اقدام شد بلکه برخی از موانع ماندگاری روستائیان در روستا نیز برداشته شده و روند مهاجرت به حاشیه شهرها هم کاهش یافت.
وی ادامه داد : در راستای کمک به اقشار محروم بویژه جمعیت مرزنشین استان که در پی خشکسالی های گسترده سال های گذشته از نظر اقتصادی و معیشتی با مشکلات جدی مواجه بودند ، اتحادیه مرزنشینان استان فعال شد و امروز در حوزه صدور فرآورده های نفتی استان به افغانستان نقش م
مثری دارد.
وی گفت : در شروع طرح؛ 15 هزار خانوار مرز نشین در قالب اتحادیه های مرزنشین از درآمد حاصل از فروش سوخت استفاده می کردند که امروز بعد از دو سال این جمعیت به 18 هزار خانوار رسیده است.
وی تصریح کرد : تمرکز بر ارتقا وضعیت اقتصادی و رفاهی مردم استان است و در این راستا تلاش های زیادی صورت گرفته است.
استان خراسان رضوی با 118 هزار و 854 کیلومتر مربع وسعت، چهارمین استان بزرگ کشور محسوب می شود.
خراسان رضوی بر اساس آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 90 حدود شش میلیون نفر جمعیت دارد که ازاین نظر دومین استان ایران است.
1906/ 6012خبرنگار : فاطمه یوسفی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.