به گزارش ایرنا محمدرضا خلیلی، سه شنبه در نشست رسیدگی به مشکلات زیرساختی حوزه ارتباطات و اطلاعات منطقه تربت حیدریه افزود: از این رقم سهم روستاهای تربت حیدریه، زاوه و مه ولات به ترتیب 132، 68 و 28 روستا است.
وی خطوط پرسرعت اینترنت منصوبه در استان را، 858 هزار و 680 پورت و خطوط اینترنت دایر را 723 هزا رو 96 اعلام و اظهار کرد: تربت حیدریه از خطوط منصوبه استان 20 هزار و 857، مه ولات 6 هزار و967 و زاوه سه هزار و 236 پورت سهم دارند و میزان خطوط دایری در شهرستان های مزبور به ترتیب 13 هزار و 268، پنج هزار و 673، و دو هزار و 716 پورت است.
خلیلی، ضریب نفوذ خطوط پرسرعت اینترنت در استان خراسان رضوی را 11 درصد اعلام کرد و گفت: این شاخص در تربت حیدریه 10 درصد، مه ولات 12 و زاوه 4 درصد است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان رضوی، ضریب نفوذ تلفن ثابت در این استان را نیز 35.70 درصد، تربت حیدریه 34.89، زاوه 25.7 و مه ولات را 36.8 اعلام و اظهار کرد: ضریب نفوذ تلفن ثابت در روستاهای استان 83 درصد و در روستاهای تربت حیدریه 96 درصد است که این ضریب نفوذ در روستاهای شهرستان های زاوه و مه ولات به 100 درصد رسیده است.
خلیلی، تعداد کل واحدهای پستی استان خراسان رضوی را 711 عدد، تربت حیدریه 31، مه ولات و زاوه به ترتیب 6 و سه واحد عنوان کرد و گفت: در حالی که در کل استان تعداد 985 هزار و 790 حساب پست بانک گشوده شده، از این میزان سهم تربت حیدریه 77 هزار و 73 حساب است و در 2 شهرستان زاوه و مه ولات یا اطلاعات ارسال نشده و یا اینکه پست بانک در 2 شهرستان یاد شده فعالیت نداشته است.
وی در بخش دیگری از حاشیه نشینی، مشکل مسکن، آلودگی محیط زیست، پیرشدن جمعیت، انتشار گازهای گلخانه ای، مصرف آب و انرژی، مسایل اقتصادی، مسایل سلامتی، آموزش و نیز رشد جمعیت به عنوان بخشی از مشکلات متداول کلان شهرهایی چون مشهد یاد کرد و گفت: در تربت حیدریه هم بخشی از این مشکلات البته با نسبت های متفاوت وجود دارد که باید برای رفع آن در مسیر استقرار شهر هوشمند حرکت کرد.
خلیلی افزود: ایجاد شهر هوشمند با بهره گیری از فناوری دیجیتال، کم هزینه ترین راه برای رفع این مشکلات است زیرا با هوشمندسازی، کلیه فرآیندهای جاری و روزمره آن از طریق جدیدترین فناوری های روز دنیا مدیریت خواهد شد.
وی از شهروند هوشمند، اقتصاد هوشمند، سلامت و بهداشت هوشمند، حمل و نقل هوشمند و نیز محیط زیست هوشمند به عنوان مهمترین مشخصات شهر هوشمند یاد کرد و افزود: بتازگی هوشمند کردن ساختمان های بلندمرتبه در مشهد به جد دنبال می شود.
معاون برنامه ریزی، اداری و مالی فرماندار تربت حیدریه نیز گفت: تاکنون سه رویداد استارتاپی در این شهرستان برگزار شده که نتیجه آن شناسایی 120 تن از افراد فعال در کسب و کارهای حوزه آی تی است.
مهدی عباسپور، با بیان اینکه بر این اساس هفت استارت آپ حوزه آی تی در این شهرستان شناسایی شده اند که یکی از آن ها شرکت دانش بنیان است، افزود: این پتانسیل ها نشان می دهد شهرستان تربت حیدریه قابلیت زیادی در این حوزه دارد، اما مشکل حل نشده سرمایه گذاری و جذب این نخبگان توسط اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل در منطقه است.
وی گفت: خوشبختانه سرمایه گذاری در حوزه آی تی نیاز به رقم اعتباری بالایی ندارد، اما حجم برداشت آن بسیار زیاد و در عین حال نامحدود است که همین می تواند انگیزه خوبی برای شرکت های یاد شده برای سرمایه گذاری در این حوزه باشد.
اکنون بیش از یک هزار شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در استان خراسان رضوی فعالیت دارند.
مرکز شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری مشهد واقع است.
خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
6121/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.