به گزارش ایرنا، عباس کشاورز روز چهارشنبه در نخستین همایش مدیران شرکتهای سهامی زراعی کشور در محل هتل سی نور مشهد افزود: از سال 74 به بعد تعداد 13 رودخانه دائمی در کشوربه دلایل نارسایی، کم دانشی، بی تدبیری، زیاده خواهی، اعمال سیاست مدیریت آب کشوری به هفت رودخانه کاهش یافت.
وی اظهار کرد: اگر امسال 40 درصد بیشتر از بارش های معمول هم در کشور بارندگی وجود داشته باشد هم باز به منابع آبی که در گذشته وجود داشت دست نمی یابیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در مورد آبهای زیرزمینی فاجعه از این غم انگیزتر است زیرا اکنون 120 میلیارد مترمکعب از آب که میلیون ها سال در کشور ذخیر شده را مصرف کرده ایم.
وی اظهار کرد: بخش کشاورزی هیچ نقشی در بحران آب نداشته است بنابر این کسانی که در طول مدیریت آب را برعهده داشته اند باید شهامت این را پیدا کنند که راه حل های خود را در دوران بحران ارائه دهند.
وی عامل اصلی بحران آب فعلی در کشور، نحوه مدیریت آب است زیرا هیچ مصرف کننده و کشاورزی تا آبی در اختیارش نباشد، مصرف نمی کند.
وی اظهار کرد: اینکه عده ای کشاورزان را به مقصر بودن در بحران آب متهم می کنند، برای گم کردن مسیر یا شریک کردن دیگران در جرم خود است، وگرنه کشاورز، صنعتگر و خانه دار که نمی تواند کانال بزند یا سد بسازد.
وی در خصوص وضعیت بخش کشاورزی کشور گفت: در سال های گذشته سطح زیر کشت بدون دلیل منطقی متغیر و نامنظم بوده لذا عملکرد این بخش نیز نامنظم و کاهنده بوده؛ همچنین هیچ نظمی برای مدیریت تولید گندم، جو، برنج، و ذرت وجود نداشته است.
وی بیان کرد: در سال 1381 معادل 82 درصد انرژی غذایی مورد نیاز مردم از تولیدات داخلی تامین می شد و خودکفایی ایران 82 درصد بود که عدد مطلوبی بود اما این عدد در سال 1391 به عدد 52 سقوط کرد.
کشاورز با بیان اینکه شاخص امنیت غذایی براساس میزان انرژی است که از تولید داخلی در اختیار مردم قرار می گیرد؛ افزود: شاخص امنیت غذایی در سه سال گذشته دولت تدبیر و امید به عدد 80 و مرز پایداری رسیده است.
وی بیان کرد: در طول سه سال گذشته با مدیریت آب و حفظ اراضی، 20 درصد میزان بهره وری در بخش کشاورزی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در سالهای 90 تا 92، هشت محصول 94 درصد از واردات بخش کشاورزی خراسان رضوی را تشکیل می دادند که از جمله آن روغن با هشت درصد و حبوبات با 76 درصد بود؛ ضمن اینکه ایران بیشترین وابستگی را در دنیا به واردات روغن دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طرحهای اقتصاد مقاومتی براساس کاهش وابستگی به هشت محصول مزبور برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به رشد بخش کشاورزی در کشور گفت: رشد بخش کشاورزی از (0.03) در سال 83 به چهار درصد در سال 94 رسیده است؛ همچنین جمع کل تولیدات بخش کشاورزی از 80 هزار تن در سال 83 به 110 هزار تن در سال 94 رسید.
کشاورز بیشترین حجم واردات بخش کشاورزی را مربوط به سال 92 با 14 میلیارد دلار و صادرات این بخش در سال 92 را پنج میلیارد دلار ذکر و بیان کرد: بیشترین کسری تراز بازرگانی در طول تاریخ کشاورزی مربوط به سال 92 است که با تلاش دولت تدبیر و امید این کسری در سال 94 به سه میلیارد دلار و امسال به دو میلیارد دلار رسید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به تشریح تاریخچه شکل گیری شرکت های سهامی زراعی در کشور پرداخت و گفت: ایده ایجاد شرکت سهامی زراعی برای تکمیل زنجیره تولید و توسط یکی از نظریه پردازان ایرانی مطرح شد و در طول سال ها طرح موفقی بود.
کشاورز افزود: انحلال شرکت های سهامی – زراعی به دلیل مشکلات اجتماعی بود اما این ایده یکی از پیشرفته ترین طرح ها در حوزه کشاورزی و کارآمدترین نسخه است که برای اجرای آن نیاز به عزم و وفاق ملی وجود دارد.
هم اکنون 30 شرکت سهامی – زراعی در کشور فعالیت دارند که قرار است در برنامه ششم توسعه تلاش برای یکپارچه سازی اراضی این تعداد به 100 شرکت افزایش یابد.
7489/ 6012 خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی حیدر شاه حسینی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.