به گزارش روز شنبه استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزمحسینی در جلسه شورای هماهنگی معینهای اقتصاد مقاومتی استان، افزود: در سال گذشته هماهنگی کاملی با ائمه جمعه، نمایندگان مجلس و رئیسان دادگستریها شکل گرفت که به لطف امام رضا (ع) شاهد برخورداری همدلی مثال زدنی در بین ارکان مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی هستیم.
وی اضافه کرد: با شیوع ویروس کرونا، کشور و به تبع آن خراسان رضوی تحت تاثیر آن قرار گرفت اما در مجموع سال گذشته استان کارنامه بسیار موفقی از خود به جا گذاشت، به نحوی که اکنون حدود ۲۸ درصد از معینهای اقتصادی درگام پنجم و ششم خود که اجرای برنامههاست قرار دارند.
استاندار خراسان رضوی گفت: تاکنون ۱۸۶ معین اقتصاد مقاومتی در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی مسوولیت توسعه شهرستانها و آبادانی روستاها را برعهده گرفتهاند که اقدام ارزشمندی به شمار میرود.
رزم حسینی با اشاره به گذشت یک سال از آغاز فعالیت نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی افزود: دبیر این نهاد به همراه مجموعه خود همانند یک مجاهد سختکوش در حوزه اقتصادی شبانهروز در حال فعالیت است که نشان از پیگیری کار و سماجت در اجرای سیاستهای مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان دارد.
وی با اشاره به این که کارنامه موفق مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی متعلق به همه مسوولان و ارکان حاکمیت استان است ادامه داد: قوانین مزاحم پیش روی سرمایه گذاران در استان را احصا کردهایم و امیدواریم در آغاز فعالیت دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی زمینه برای اصلاح این قوانین فراهم شود.
استاندار خراسان رضوی به ظرفیتهای خوب این استان برای بهبود فضای کسب و کار اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای خوبی نظیر شورای تامین، ستاد تدبیر، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و کمیته تامین مالی در استان وجود دارد که میتوان از آنها برای بهبود این فضا استفاده کرد.
رزمحسینی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به نامگذاری سال های اخیر از سوی مقام معظم رهبری با عناوین اقتصادی افزود: رهبر معظم انقلاب همواره در سخنرانیهای مختلف بر اهمیت موضوعات اقتصادی تاکید کردهاند بنابراین راهبرد مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان در مسیر درستی قرار دارد و باید با جدیت آن را دنبال کنیم.
وی به همدلی میان ارکان مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی و حمایت آنها از کسب و کارها اشاره کرد و ادامه داد: امسال حتما رویکرد جدیدی در حوزههای اقتصادی خواهیم داشت از طرفی هم در سال جاری و در راستای تحقق جهش تولید به سمت بهبود فضای کسب و کار پیش خواهیم رفت.
جلسه شورای هماهنگی معینهای اقتصاد مقاومتی استان با حضور برخی مدیران و همچنین ارتباط ویدئوکنفرانسی با فرمانداران و ارکان مثلت توسعه اقتصادی، فرهنگی برگزار شد.
علیرضا رزمحسینی پیش از حضور در استان خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق از توسعه را در قلعه گنج اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.
وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا از دی ماه ۱۳۹۷ با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.
در این طرح نهادها و موسسات بخش خصوصی، غیردولتی یا نیمهدولتی به عنوان "معین اقتصادی" مناطق ۱۲ گانه خراسان رضوی انتخاب و وظایف و تعهداتشان در قالب یک تفاهمنامه برای هر معین اقتصادی مشخص شده است.
بر این اساس هماینک ۱۸۶ معین اقتصادی در مناطق ۱۲ گانه خراسان رضوی ۹۸ درصد از کل روستاهای این استان را زیرپوشش برنامههای توسعه بردهاند.
افزون بر ۹۲ درصد معینهای اقتصادی خراسان رضوی از بخش خصوصی و هشت درصد از بخش دولتی و نهادهای غیردولتی هستند.
استاندار خراسان رضوی تاکنون در روند اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند به همه شهرستانهای این استان سفر و در این چارچوب دهها تفاهمنامه اقتصادی را با مسوولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان 'معین' امضا کرده است.
تفاهمنامههای سرمایهگذاری طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی شامل ۲۱ درصد در حوزه خدمات و گردشگری ۴۴ درصد در حوزه صنعت و ۳۵ درصد در حوزه کشاورزی است.
در همین ارتباط نهادی با عنوان 'نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی' نیز توسط استاندار خراسان رضوی تشکیل و فعال شده که با بهرهگیری از مشاوره نخبگان و دانشگاهیان وظیفه فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژهها و عملکرد معینها، پیگیری امور اداری و مشکلات معینهای اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران را عهده دار است.