احمد دیناری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سال جهش تولید و تأثیر بیماری کرونا بر کسب و کارهای گردشگری، اظهار کرد: کسب و کارهای گردشگری رتبه یک آسیب پذیری کرونا را داشته اند و کرونا عملاً باعث کندی پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها شده است.

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌های سال ۹۹ در حوزه تحقق شعار امسال، اظهار کرد: بحث پیگیری، اجرای برنامه و بسته‌های حمایتی در سطح ملی، برای کسب و کارهای گردشگری یکی از مهم‌ترین برنامه‌های امسال است.

وی تصریح کرد: به‌عنوان نمونه، اگر تسهیلات کم بهره‌ای برای جبران زیان این کسب و کارها در نظر گرفته شود، ما باید بر اساس دستور العمل‌های اجرایی هرچه سریع‌تر پرونده‌های تسهیلاتی کسب و کارها را به بانک‌ها معرفی کنیم تا علاوه‌بر احیا، اشتغال آن‌ها نیز حفظ شود. همچنین پیگیری بحث بخشودگی جرایم مالیاتی، بحث بیمه سهم کارفرما و حامل‌های انرژی که در ستاد ملی کرونا مصوب و ابلاغ شده است در دستور کار قرار گرفته تا همه کسب و کارها بتوانند از آن استفاده کنند.

محور اصلی فعالیت ما در سال جدید، حمایت از کسب و کارهای گردشگری در حال فعالیت و پروژه‌های سرمایه گذاری است

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های گفته شده، فوق برنامه هستند و قبلاً پیش بینی نشده بود، تصریح کرد: در سال ۹۹، محور اصلی فعالیت‌های ما در معاونت سرمایه گذاری حمایت از کسب و کارهای گردشگری در حال فعالیت و پروژه‌های سرمایه گذاری است، که دو الی سه ماه به دلیل کرونا متوقف شده‌اند. این حمایت می‌تواند از طریق اعطای تسهیلات کم‌بهره با تنفس مناسب حداقل شش ماه الی یک سال یا از طریق حمایت و معافیت‌های مالیاتی، بانکی و بیمه‌ای باشد.

دیناری با بیان اینکه در زمینه تحریک تقاضا در استان برنامه‌های خوبی در دست اجرا است، ابراز کرد: قرار است از طریق جوامع حرفه‌ای گردشگری که عمدتاً در بخش خصوصی فعال هستند و یا از طریق دستگاه‌های مرتبط و وزارت‌خانه‌، یک سری امتیازات برای افرادی که قصد سفر به مشهد دارند در نظر گرفته شود، که طی آن احتمالاً در تابستان یا پاییز تخفیفات خاصی مانند یارانه سفر یا جشنواره‌های خاص به افراد داده شود.

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ادامه داد: البته این یارانه‌ها در سطح ملی تعریف و در نظر گرفته می‌شوند. طی مکاتبات با تهران، اعلام شد که اگر یارانه سفر به اقشار مختلف جامعه به‌ویژه کارمندان دولت داده شود تا بتوانند به خراسان رضوی به خصوص مشهد سفر کنند، کمک خوبی به کسب و کارهای گردشگری می‌شود.

بهره‌برداری ۳۰ پروژه گردشگری در سال جدید

وی با بیان اینکه ۳۰ پروژه گردشگری در سال ۹۹ بهره برداری خواهد شد که برای بیش از ۴۰۰ نفر اشتغال زایی دارد، گفت: حجم سرمایه گذاری این ۳۰ پروژه گردشگری درحال ساخت، حدود یک میلیارد تومان است. در حال حاضر بالغ بر ۲۷۰ پروژه گردشگری در حال ساخت وجود دارد که از این تعداد حدود ۳۰ پروژه بالغ بر ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، در سال ۹۹ به بهره برداری می‌رسند که شامل سفره خانه سنتی، هتل‌های چند ستاره و… می‌شود.

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی از برگزاری سمیناری در تابستان تحت عنوان «داستان کارآفرینی من»، خبر داد و گفت: در این برنامه ضمن دعوت از چند کارآفرین، از آن‌ها می‌خواهیم تجربه‌هایشان را که طی سال‌ها در حوزه سرمایه گذاری به دست آورده‌اند برای افراد علاقه‌مند به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و کارآفرینی بازگو کنند تا باعث تشویق افراد در حوزه فعالیت گردشگری شود.

دیناری اظهار کرد: کوتاه کردن فرآیندهای صدور مجوز کسب و کارهای گردشگری در سال ۹۹ یکی دیگر از برنامه‌ها در راستای اهداف استاندار است که بخشی از آن در استان و بخشی دیگر از طریق وزارتخانه کشور باید پیگیری شود تا ضمن افزایش انگیزه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری، رضایت آنان نیز حاصل شود.

معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان اینکه کسب‌و کارهای این حوزه بیشترین لطمه را دیده‌اند، افزود: طبق بررسی‌های علمی، سیستم‌ها و مراکز اقامتی ۱۰۰ درصد، آژانس‌های مسافرتی ۸۸ درصد و مراکز حوزه صنایع دستی ۷۷ درصد آسیب دیده‌اند. بنابراین؛ اگر بسته حمایتی و یا تسهیلاتی داده می‌شود کسب و کارهای گردشگری باید در اولویت اول باشند، همانطور که در ضرر و زیان نیز در اولویت اول قرار دارند، خصوصاً استان خراسان رضوی که دارای بیشترین تعداد تأسیسات گردشگری است.

تمام کسب و کارهای گردشگری استان خراسان رضوی بیش از یک میلیارد تومان زیان دیده‌اند

دیناری در انتها افزود: طبق برآوردهای انجام شده طی ماه‌های اسفند، فروردین تمام کسب و کارهای گردشگری خراسان رضوی تقریباً بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان زیان دیده‌اند. به عبارت دیگر ما نیازمند حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات سرمایه در گردش، با سود کم و تنفس بالا هستیم. البته وزیر گردشگری در سطح ملی، درخواست سه میلیارد و ۸۰۰ تومان از دولت، برای حمایت از کسب و کارهای گردشگری داشته‌است که اگر محقق شود کمک شایانی به کسب و کارها خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1411280
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.