در شرایطی که بحران کرونا بر همه کشورهای جهان سایه افکنده است مردم ایران نیز بی نصیب از این بحران نیستند و در کنار ابتلای هزاران نفر به این بیماری، از تبعات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا نیز رنجورند.
شرایط نابسامان اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا مزید بر علت شده تا کارگران فصلی و روزمزد، دستفروشها و بسیاری از دیگر مشاغل روز درآمد شرایط سخت و اسفباری را سپری کنند اما در فضای تاریکی که وضعیت اقتصادی ناشی از کرونا برای این قشر و خانوادههای آنان ایجاد کرده است، راهاندازی "پویش نذر سلامت" در خراسان رضوی با مشارکت آستان قدس رضوی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و ستاد حاشیه شهر مشهد برای نخستین بار در کشور تلاشی است در جهت شناسایی این اقشار و حمایت هر چند کم از آنان.
در حقیقت پویش نذر سلامت، با هدف تامین بستههای سلامت و معیشت برای کارگران ساختمانی و فصلی، دستفروشها و خانوادههایی که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند پا گرفته است.
تهیه ۱۵ هزار سبد معیشتی و بهداشتی
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی گفت: پویش نذرسلامت صرفا برای کسانی طراحی و راه اندازی شده که بیماری کرونا و تبعات اقتصادی ناشی از آن بر زندگی شان تاثیری بسیار منفی داشته و معیشتشان را تهدید کرده است.
حبیبالله آسوده افزود: در شرایط کنونی کارگران فصلی، دستفروشان، کارگران روزمزد و مشاغل مشابه آنها پناهی ندارند و به دلیل بیکاری از وضعیت نامطلوبی برخوردارند لذا تلاش شد تا با راهاندازی این پویش و تامین سبدهای معیشتی و بهداشتی به هر اندازه که می توان به آنان کمک کرد.
وی اضافه کرد: در قالب این پویش با همکاری و کمک آستان قدس رضوی تعداد ۱۵ هزار سبد معیشتی و بهداشتی تامین و تا کنون نیمی از آن بین کارگران فصلی، روزمزد و نیازمندان غیر تحت پوشش دستگاههای حمایتی توزیع شده است.
او ادامه داد: ارزش هر بسته معیشتی بیش از دو میلیون ریال است و هر بسته شامل ۱۳ قلم کالا از جمله برنج، حبوبات، ماکارونی، رب، روغن، سویا، صابون، ماسک و دیگر اقلام خوراکی و بهداشتی است.
۲۵۰ مرکز نیکوکاری فعال در شناسایی نیازمندان
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی گفت: در حال حاضر با کمک دستگاههای مختلف و نیز ۲۵۰ مرکز نیکوکاری زیر پوشش کمیته امداد در استان در حال شناسایی و تکمیل لیست اقشار نیازمند دریافت این بستههای حمایتی و جلوگیری از همپوشانی در این زمینه هستیم.
آسوده افزود: هنوز نمی توان آمار دقیقی از افراد مشمول پویش نذر سلامت در مشهد و استان ارائه داد و صرفا در مرحله کنونی با شناسایی افراد و خانوادهها بسته تحویل آنان میشود.
وی اظهار داشت: از ابتدای اسفند ماه پارسال تا دهم فروردین ماه جاری علاوه بر پویش نذر سلامت حدود ۴۱ هزار بسته معیشتی در استان شامل ۹ هزار بسته ویژه کارگران فصلی، ۱۰ هزار بسته ویژه مددجویان تحت پوشش و ۲۱ هزار بسته نیز ویژه خانوادههای نیازمند غیر تحت پوشش در استان توزیع شده است.
او ادامه داد: ۴۱ هزار بسته معیشتی دیگر هم توسط مراکز نیکوکاری بین مددجویان زیر پوشش در استان توزیع شده است و خوشبختانه مشارکت خیرین روز به روز در حال افزایش است.
۳۰۰ میلیون ریال کمک مردمی
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی گفت: نیکوکاران میتوانند کمکهای نقدی خود را به «پویش نذر سلامت» به شماره کارت ۳۰۲۵ – ۵۰۱۴ – ۹۹۷۹ – ۶۰۳۷ نزد بانک ملی واریز و یا با شمارهگیری کد دستوری # ۸۸ * ۸۸۷۷ * اقدام به این کار کنند.
آسوده افزود: مردم خیر و نیکوکار استان خراسان رضوی تا کنون در قالب حساب متمرکز تهیه شده برای این منظور بیش از ۳۰۰ میلیون ریال کمک نقدی واریز کردهاند که امیدواریم این میزان افزایش یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به اطلاعرسانی و آگاهی بیشتر مردم در خصوص این پویش شاهد توجه و افزایش کمکها در این بخش هستیم.
نذر سلامت نشان از نوع دوستی و خیرخواهی مردم دارد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این زمینه گفت: پویش "نذر سلامت" می تواند نگاه ویژه ای به اقشار آسیب پذیر جامعه باشد.
جعفر مروارید افزود: یک مشکل جامعه ما اقشار آسیبپذیر هستند که این روزها فشار مضاعفی بر آنهاست و پویش نذر سلامت که امام جمعه مشهد نیز بر اجرای آن تاکید داشتند میتواند نگاه ویژهای به اقشار آسیب پذیر جامعه باشد.
وی ادامه داد: راهاندازی این پویش نشان از حس نوعدوستی، کمک و خیرخواهی مردم در شرایط بحرانی کنونی دارد.
او تاکید کرد: با هدایت و سمت و سو دادن کمکهای مردمی به سمت قشرهای آسیبپذیر میتوان امیدوار بود که تا اندازه ای حتی اندک بتوان به این خانوادهها کمک کرد.