دکتر جلیل مشاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ابتدا تصور می شد که بیماری کرونا کودکان و نوزادان را درگیر نمی کند و بیشتر سایر سنین به آن مبتلا می شوند ولی بر اساس تحقیقات بعدی احتمال ابتلای اطفال در همه گروههای سنی به این بیماری وجود دارد و اگر به مسایل پیشگیرانه توجه نشود این ویروس به هیچ فردی رحم نمی کند.

وی ادامه داد: بیماری کرونا تا سنین کمتر از ۱۴ سال به صورت خفیف تر بروز می کند و مرگ و میر در این گروه سنی در سطح جهان کمتر از سایر گروههای سنی بوده است ولی با توجه به حساسیت نوزدان و کودکان باید خانواده ها و والدین با دغدغه بیشتری با رعایت مسایل پیشگیرانه از ابتلای آنها به بیماریهای حاد تنفسی و کرونا جلوگیری کنند.

این متخصص کودکان و نوزادان گفت: علائم بیماری کرونا در نوزادان به صورت مشترک در یک سری بیماریهای مختلف بروز می یابد و ممکن است با علائمی مانند تب و کاهش دمای بدن و سرفه و تنفس تند و یا بیش از ۶۰ تنفس و دم و بازدم در دقیقه همراه باشد.

مشاری عدم تمایل به شیر خوردن و سیاه شدن لبها را از جمله علائم بیماری های ویروسی تنفسی نظیر کرونا در نوزادان ذکر کرد.

وی ادامه داد: علایم بیماریهای تنفسی و مشکوک به کرونا در کودکان هم به صورت سرما خوردگی ساده و آبریزش بینی، تب، اسهال و استفراغ بروز می یابد و در این صورت باید در سریع ترین زمان ممکن به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه کرد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: برخی اشخاص در سنین مختلف در صورت بروز موارد نخست ابتلا به بیماری به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند و بعد از آنکه علائم به شدت آزار دهنده شدند به این مراکز می روند در حالی که هر چه درمان به تاخیر بیفتد به تبع، درمان آن هم طولانی تر می شود.

دکتر مشاری افزود: تعدادی کودک در سنین دو تا پنج سال به دلیل ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی وکرونا در بیمارستان بهلول گناباد بستری و درمان شدند و با تلاش کادر پزشکی یک نوزاد ۳۵ روزه مبتلا به کرونا در این شهرستان از خطر قطعی مرگ نجات یافت و تحت درمان قرار دارد.

وی افزود: یکی از راهکارهای مهم مراقبت از کودکان و نوزادان در برابر بیماری کرونا افزایش حضور خانواده ها در منزل و حضور نیافتن در معابر عمومی و اجتماعات و مهمانی و دورهمی هاست.

با ثبت دو مورد جدید بیماری کرونا تعداد مبتلایان کرونا در شهرستانهای گناباد و بجستان به ۵۲ نفر افزایش یافت.

یکی از این دو مورد نوزاد یک ماهه اهل تربت حیدریه و بیمار دیگر اهل گناباد است.

تاکنون ۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در شهرستانهای گناباد و بجستان تحت درمان قرار گرفته و ۹ تن نیز فوت کرده‌اند.

۳۸ بیمار هم با علائم بیماری‌های حاد تنفسی و مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های گناباد و بجستان بستری و تحت درمان هستند.

شهرستانهای گناباد و بجستان واقع در جنوب استان خراسان رضوی به ترتیب در فاصله ۲۸۷ و ۲۷۸ کیلومتری جنوب مشهد و تحت پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.