حسین مصدق روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قیمتهای پیشنهادی کارگروه تنظیم بازار مشهد برای میوه شب عید شامل پرتقال به قیمت هر کیلو ۴۵ هزار ریال و سیب به قیمت هر کیلو ۵۰ هزار ریال بود که ستاد تنظیم بازار کشور با این قیمتهای پیشنهادی موافقت نکرد و قیمت مصوب برای پرتقال و سیب در سطح خرده فروشی را ۶۰ هزار ریال اعلام کرد.
وی ادامه داد: با اینکه توزیع میوه نوروزی شامل پرتقال و سیب به قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور در این شهر از روز گذشته آغاز شد اما از ۱۶۰ واحد منتخب معرفی شده توسط این اتحادیه برای عرضه میوه شب عید، ۳۰ واحد اعلام آمادگی کرده و میوهها را برای عرضه در سطح خردهفروشی تحویل گرفتند.
وی گفت: فروشندگان میوه و ترهبار مشهد معتقدند با توجه به شیوع کرونا مردم مانند سال گذشته خرید زیاد میوه نوروزی ندارند و قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برای این میوهها در شرایطی که تقاضا کم است، گران میباشد.
مصدق افزود: در پی عدم استقبال صنوف مشهد از قیمتهای مصوب ستاد تنظیم بازار کشور، امروز قیمتهای مصوب از سوی ستاد مربوطه سه هزار ریال در هر کیلو سیب و پرتقال کاهش یافت و ۵۷ هزار ریال اعلام شد اما باز هم صنوف مشهد از آن استقبال نکردند.
وی ادامه داد: در صورتی که ستاد تنظیم بازار کشور قیمت میوههای شب عید را کاهش ندهد، خرید به شدت کاهش یافته و میوهها در سردخانه خواهند پوسید.
سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در خراسان رضوی زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود که ۲۰ هزار هکتار آن باغهای بارور انواع میوه دانهدار است. این استان در تولید محصولاتی همچون سیب و انار رتبه برتر را در کشور دارد اما عمده پرتقال و نارنگی مصرفی این استان از خارج استان تامین میشود.
۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار باغ سیب در استان وجود دارد که ۱۵ هزار هکتار آن بارور است و سالانه ۴۰ تا ۴۵ هزار تن سیب تولیدی این استان به خارج از کشور صادر می شود.
هم اکنون هزار و ۸۸۹ واحد دارای پروانه فروش میوه و تره بار در مشهد فعالیت دارد.