محمد نبویفرد روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در شرایطی که استانهای مختلف درگیر بیماری کرونا هستند درخواستی از سوی مناطق عشایری خراسان رضوی مبنی بر نیاز به اقلام بهداشتی از جمله ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی کننده دریافت نشده است.
وی اظهار داشت: این امر نشان میدهد وضعیت در میان عشایر استان عادی است و با توجه به اینکه هم اکنون عشایر استان در قشلاق به سر میبرند در وضعیت امن و مطلوب از نظر بیماری کرونا قرار دارند.
وی گفت: عشایر استان تا اواخر فروردین ماه در قشلاق به سر میبرند و تا ورود آنان به ییلاق نیز شاهد گذشت دوران شیوع بیماری کرونا خواهیم بود.
طبق سرشماری سال ۱۳۸۷ بیش از هفت هزار خانوار عشایری خراسان رضوی با ۳۵ هزار نفر جمعیت در قالب ۳۵ طایفه در این استان زندگی میکنند که ۵۱ صدم درصد جمعیت خراسان رضوی را تشکیل میدهند.
عشایر خراسان رضوی با تولید سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ متر مربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش به سزایی در اقتصاد خراسان رضوی ایفا میکنند.
با اینکه عشایر خراسان رضوی کمتر از یک درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری این استان را تشکیل میدهند اما ۱۵ درصد دام منطقه را در اختیار دارند.
دبیر کمیته مراقبت و درمان بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز پیش از این به قطعیت ۲۹ مورد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ عامل بیماری کرونا در خراسان رضوی اشاره کرده و گفته بود: تاکنون هشت نفر در این استان بخاطر ابتلا به این ویروس جان باختهاند.
به گفته دکتر علی اصغر انجیدنی، ۶ نفر از این تعداد در حوزه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ۲ نفر نیز در نیشابور بودهاند.