آستان قدس رضوی روز چهارشنبه به نقل از رییس کمیته ملی موزههای ایران گزارش داد: ارزش موزهها به کمیت و اندازه نیست و نقشی را که میتوانند در حفظ و معرفی هویت افراد داشته باشند، ارزشمند است.
میرسیداحمد محیط طباطبایی افزود: مشاهده اپیدمی وبا در دورههای مختلف و طاعون و مشمشه (آنفلوآنزا) در جنگ جهانی اول در اسناد کهن آستان قدس رضوی به مردم یادآوری میکند که فکر نکنند چنین بیماریهایی برای اولین بار است که رخ میدهد و تلاشهای انسانی باعث شده است ما از آن مرحله عبور کنیم.
وی ادامه داد: تاریخ سرمایه اصلی ما ایرانیان را به یادمان میآورد که امروز در مواجهه با بیماری جدید، کاری نکنیم که بعدها پشیمانی برایمان به بار آورد.
وی موزه آستان قدس رضوی را علاوه بر ایفای نقشهای منطقهای، ملی و دینی، ایفاگر نقش جهانی دانست و گفت: این موزه میراث بشری را حفظ و در معرض دیدگان بخش عظیمی از مردم قرار میدهد.
طباطبایی افزود: کمیته ملی موزههای ایران یک انجمن است که میان ظرفیتهای مراکز، ارتباط ایجاد میکند تا میان آنها در دنیا همافزایی شود لذا ما در این کمیته تلاش میکنیم سایرین نیز بتوانند از این ظرفیت بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: آستان قدس رضوی میتواند به ارتقای دیگر مراکز کشور در حوزههای مرمت آثار، حفاظت، مدیریت و بهرهبرداری کمک کند.
رییس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: ایران دارای پشتوانه بزرگ تمدنی و فرهنگی است که گوشهای از این فرهنگ عظیم در قالب اشیای نفیس و میراث ارزشمند اسلامی در گنجینه رضوی جمع آوری شده است.
حجت الاسلام سید جلال حسینی افزود: ما مأموریم تا دانشی را که در گنجینه عظیم کتابخانه آستان قدس رضوی حفاظت شده، به همگان منتقل کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد، کمیته ملی موزههای ایران به مثابه نخ تسبیح بین ظرفیتهای از هم گسیخته میراث در سراسر کشور پیوند ایجاد کند.
در این مراسم تفاهم نامهای در راستای بهرهگیری از توانمندیهای علمی، پژوهشی، مشاورهای، فناوری و موضوعات مرتبط با حوزههای موزهای، کتابخانهای و اسناد، به امضا رسید.
همکاری در برگزاری نشستهای تخصصی در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی، برگزاری دورههای آموزشی از سوی ایکوم برای کارشناسان موزههای آستان قدس رضوی بر اساس استانداردهای بینالمللی و همکاری برای دراختیار قراردادن مواد و منابع فرهنگی و اسناد مطالعاتی نظیر نسخ خطی، اسناد، پایاننامه، منابع الکترونیکی، منابع دیداری و شنیداری و مطبوعات مربوط به موضوع تفاهم به محققان و کارشناسان معرفی شده، برخی از مفاد این تفاهمنامه است.