غلامرضا طالعی جمعه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نامزدها را نمیشود در زمان فعالیتهای انتخاباتی جلب یا احضار کرد به همین خاطر رسیدگی در خصوص خود کاندیداها به بعد از انتخابات موکول میشود ولی برای رسیدگی به سایر تخلفات انتخاباتی در دادگستری چندین پرونده تشکیل شد که به برخی رسیدگی شد و تعدادی دیگر هم در دست بررسی است.
وی ادامه داد: در موارد مختلف افزون بر ۳۰ مورد تذکر به نامزدها و حامیان آنها داده شده است و همچنین اگر مسوولانی در فضای مجازی اقدام به تبلیغ برای نامزد خاصی کرده اند شناسایی شده اند و با آنها برخورد قانونی صورت گرفته است.
دادستان کاشمر گفت: در شورای پیشگیری از جرایم انتخاباتی بیش از ۵۰ مصوبه داشتهایم و در این راستا کمیتههای مختلفی تشکیل شد که مهمترین آنها کمیته رصد فضای مجازی بود که با حضور نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی تشکیل و در این خصوص یک دادیار ویژه مخصوص رصد فضای مجازی انتخاب شد.
طالعی افزود: اگرچه تخلفاتی در حوزه انتخابابیه کاشمر، بردسکن، خلیلآباد وجود داشته است اما سعی شده بسیاری در مرحله قبل از تشکیل پرونده با اطلاع رسانی و تذکراتی که داده شد مدیریت شود.
وی ادامه داد: تمامی عوامل اطلاعاتی در همه شعبات و حتی در سطح شهر حضور دارند و وظیفه خود میدانیم که حتی از یک رأی مردم صیانت کنیم و در همین راستا در مبادی ورودی و خروجی شهر به وسایل نقلیه دقت بسیاری شده و حتی دستور داده شد یک اتوبوس که لیست مسافران آن مشخص نبود به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
فرایند رایگیری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح امروز جمعه دوم اسفند ماه همزمان با سراسر کشور در چهار هزار و ۲۳ شعبه اخذ رای ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی آغاز شد. هزار و ۶۱۲ شعبه از این تعداد در روستاهای خراسان رضوی برپا شدهاند.
چهار میلیون و ۵۰۳ هزار و ۶۱۰ نفر از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در انتخابات امروز واجد شرایط رای دادن هستند. دو میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۸۲ نفر از این تعداد شهروند خراسانی را زنان و دو میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۲۸ نفر آنها را مردان تشکیل میدهند. رایاولیهای خراسان رضوی نیز ۲۵۴ هزار و ۱۹۸ نفر هستند که امروز برای نخستین بار با حضور در پای صندوق رایگیری انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در تعیین سرنوشت سیاسی خود مشارکت میکنند.
آخرین آمار تعداد نامزدهای باقیمانده در عرصه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی ۴۷۹ نفر یعنی ۲۷ رقیب برای هر صندلی سبز خانه ملت از این استان است.
امروز همچنین انتخابات میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضور پنج نامزد در خراسان رضوی در جریان است.
۱۸ نفر از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی را نمایندگان خراسان رضوی در خانه ملت تشکیل میدهند.
"حوزه مشهد و کلات" با پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی بزرگترین حوزه انتخاباتی از نظر شمار جمعیت و تعداد نمایندگان در میان ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی محسوب میشود.
حوزه مشهد شامل بخش مرکزی این شهرستان و شهرستان کلات با پنج نماینده، حوزه نیشابور شامل شهرستانهای فیروزه و نیشابور با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی سبزوار شامل شهرستانهای جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و سبزوار با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی درگز منحصر به همین شهرستان با یک نماینده، حوزه قوچان شامل شهرستانهای فاروج و قوچان با یک نماینده، حوزه فریمان شامل شهرستانهای سرخس و فریمان و بخشهای احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد با یک نماینده، حوزه کاشمر شامل شهرستانهای بردسکن، خلیلآباد و کاشمر با یک نماینده، حوزه تربتحیدریه شامل شهرستانهای زاوه، مهولات و تربتحیدریه با یک نماینده، حوزه انتخاباتی گناباد شامل شهرستانهای بجستان و گناباد با یک نماینده، حوزه خواف شامل شهرستانهای رشتخوار و خواف با یک نماینده، حوزه تربتجام شامل شهرستانهای تایباد، باخرز، صالحآباد و تربتجام با یک نماینده و حوزه انتخاباتی چناران شامل شهرستانهای بینالود (طرقبه-شاندیر) و چناران با یک نماینده در مجلس شورای اسلامی ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی را تشکیل میدهند.