جمعی از شرکت‌کنندگان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و میاندوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در کلانشهر مشهد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر ضرورت حضور در انتخابات به منظور کوتاه کردن زبان و دست دشمنان تاکید کردند.

آنان انتخابات را عرصه‌ای برای به نمایش گذاشتن اقتدار ملی، توان برنامه‌ریزی ، نماد دموکراسی، احترام به حقوق سیاسی مردم و فرصتی برای ایجاد تحول مطلوب دانستند.

انتخاب افراد باتجربه، دارای عملکرد مثبت، شجاع و توانا، اصلح، تحصیل‌کرده و دارای برنامه برای حل مشکلات و مسائل موجود کشور از مهمترین شاخص‌های انتخاب از سوی رای دهندگان مطرح شد.

در این میان حضور افراد سالمند با همراهی فرزندان یا نوه‌هایشان و نیز به کمک عصا یا با ولیچر از صحنه‌های قابل توجه در پای صندوقهای رای است. حضور رای اولی‌ها نیز که نخستین تجربه حضور و مشارکت خود در عرصه‌های سیاسی را در دوم اسفند ۱۳۹۸ رقم می‌زنند نیز با شور و شوق فراوان همراه است.

زن سالخورده‌ای که با کندی و به کمک عصا خود را به پای صندوق رسانده است به خبرنگار ایرنا گفت: در طول عمر ۸۵ ساله خود در بیش از ۱۰ انتخابات شرکت کرده‌ام و در هیچ دوره‌ای نگران از چیزی نبوده ام.

طاهره صنعتی افزود: تا وقتی زنده باشم و انتخابات در کشور برگزار شود به هر سختی که باشد خواهم آمد زیرا شرکت در انتخابات را حق خود می‌دانم و اجازه نمی‌دهم هیچ احدی از این حق من سوء استفاده کند.

وی ادامه داد: افراد منتخب خود را با پرس و جو از نوه‌ها و فرزندان انتخاب کرده‌ام و به امید خدا شاهد اتفاقات خوبی در کشور خواهیم بود.

یکی دیگر از زنان سالمند شرکت کننده که در شعبه ۱۰۴۴ مسجد چهارده معصوم (ع) مشهد حاضر شده است نیز گفت: ۷۸ سال سن دارم و برای ترغیب و تشویق فرزندانم برای شرکت در این دوره از انتخابات به رغم بیماری سختی که دارم به پای صندوق آمده‌ام.

اعظم وزیریان افزود: شرکت در انتخابات را حق قانونی و وظیفه شرعی خود می‌دانم و به هیچ وجه حاضر به گذشتن از این حق نیستم.

وی با بیان اینکه دشمن باید بداند که هر ایرانی خود را در سرنوشت کشورش مسوول می‌داند، ادامه داد: حضور امروز مردم در پای صندوق‌های رای نمادی از پشتیبانی مردم از کشور است و باید در این مسیر هر چه بیشتر از گذشته حضور پررنگ داشته باشیم.

رقیه خاتون نیز زن ۸۸ ساله‌ای که با کمک صندلی چرخدار به شعبه اخذ رای مراجعه کرده است، انتخابات را فرصتی برای تعیین سرنوشت دانست و گفت: درست است که مشکلات بسیاری در کشور وجود دارد و مردم به شدت تحت فشار اقتصادی هستند اما تحریم انتخابات فرصت فشار بیشتر را برای دشمن فراهم نموده و دشمنان را جری‌تر می‌کند.

وی افزود: گرچه امسال تبلیغات نامزدها همانند سال‌های گذشته پررونق و خیابانی نبود اما با تحقیق از زنان محله و آشنایان، افراد دارای شرایط و توانمندی را انتخاب کردم.

یعقوب اسلامی نیز هنگام دادن رای در شعبه شماره ۴۶۸ منطقه ۶ مشهد گفت: اصلی ترین دلیل حضورم در انتخابات، حمایت از رهبری است.

وی افزود: حضور مردم در انتخابات سبب می شود ،توطئه های دشمنان خنثی و اقتدار نظام جمهوری اسلامی افزایش یابد.

وی با انتقاد از برخی نمایندگان قبلی در مجلس شورای اسلامی، رسیدگی نکردن به مناطق محروم در مشهد را یکی از ناراحتی های مردم این منطقه دانست و گفت: امیدواریم در دور کنونی، افرادی شایسته و خدمتگزار به مردم انتخاب شوند.

فرایند رای‌گیری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان‌ دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح جمعه دوم اسفند ماه همزمان با سراسر کشور در چهار هزار و ۲۳ شعبه اخذ رای ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی آغاز شد.
هزار و ۶۱۲ شعبه از این تعداد در روستاهای خراسان رضوی برپا شده‌است. 
براساس اعلام ستاد انتخابات خراسان رضوی هم‌اینک ۷۵ هزار نیروی اجرایی در این استان دست‌اندرکار اجرای امور انتخابات هستند. در این چارچوب برای هر شعبه اخذ رای پنج نفر نیروی اجرایی مشغول کار هستند.
همچنین شمار عوامل اجرایی در هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای خراسان رضوی برای پاسخگویی به مراجعه احتمالی بیش از حد معمول رای‌دهندگان تا هفت نفر در نظر گرفته شده است.
چهار میلیون و ۵۰۳ هزار و ۶۱۰ نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در انتخابات امروز واجد شرایط رای دادن هستند. 
دو میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۸۲ نفر از این تعداد شهروند خراسانی را زنان و ۲ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۲۸ نفر آنها را مردان تشکیل می‌دهند. 
رای‌اولی‌های خراسان رضوی نیز ۲۵۴ هزار و ۱۹۸ نفر هستند که امروز برای نخستین بار با حضور در پای صندوق‌های رای‌گیری انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در تعیین سرنوشت سیاسی خود مشارکت می‌کنند. 
آخرین آمار تعداد نامزدهای باقیمانده در عرصه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی ۴۷۹ نفر یعنی۲۷ رقیب برای هر صندلی سبز خانه ملت از این استان است. 
امروز همچنین انتخابات میان‌دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضور پنج نامزد در خراسان رضوی در جریان است.
حسن جعفری معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی با استناد به نظرسنجی‌های صورت گرفته اخیر، میزان مشارکت شهروندان خراسانی را در انتخابات امروز بین ۵۲ تا ۵۶ درصد پیش‌بینی و تاکید کرد: انتظار می‌رود این عدد افزایش یابد. 
۱۸ نفر از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی را نمایندگان خراسان رضوی در خانه ملت تشکیل می‌دهند.
"حوزه مشهد و کلات" با پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی بزرگترین حوزه انتخاباتی از نظر شمار جمعیت و تعداد نمایندگان در میان ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی محسوب می‌شود.
حوزه مشهد شامل بخش مرکزی این شهرستان و شهرستان کلات با پنج نماینده، حوزه نیشابور شامل شهرستان‌های فیروزه و نیشابور با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی سبزوار شامل شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و سبزوار با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی درگز منحصر به همین شهرستان با یک نماینده، حوزه قوچان شامل شهرستان‌های فاروج و قوچان با یک نماینده، حوزه فریمان شامل شهرستان‌های سرخس و فریمان و بخش‌های احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد با یک نماینده، حوزه کاشمر شامل شهرستان‌های بردسکن، خلیل‌آباد و کاشمر با یک نماینده، حوزه تربت‌حیدریه شامل شهرستان‌های زاوه، مه‌ولات و تربت‌حیدریه با یک نماینده، حوزه انتخاباتی گناباد شامل شهرستان‌های بجستان و گناباد با یک نماینده، حوزه خواف شامل شهرستان‌های رشتخوار و خواف با یک نماینده، حوزه تربت‌جام شامل شهرستان‌های تایباد، باخرز، صالح‌آباد و تربت‌جام با یک نماینده و حوزه انتخاباتی چناران شامل شهرستان‌های بینالود (طرقبه‌-شاندیر) و چناران با یک نماینده در مجلس شورای اسلامی ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.