رسیدن به سن قانونی و حضور در عرصههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و به تعبیر دیگر بزرگشدن، حس خوب و شیرینی دارد. حسی که بهترین تجربه و به یادماندنیترین خاطره آن میتواند با حضور در تصمیمسازیها، انتخابات و عرصههای مشارکت سیاسی ماندگار شود.
شرکت در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از مهمترین انتخابات در ساختار سیاسی کشور ایران به دلیل منتج شدن به انتخاب نمایندگان مردم در قوه مقننه برای یک دوره چهار ساله در عرصه قانونگذاری از اهمیت بالایی برای آینده کشور برخوردار است.
در این دوره از انتخابات چهار میلیون و ۵۰۳ هزار و ۶۱۰ نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی واجد شرایط رای دادن هستند که دو میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۸۲ نفر از این تعداد شهروند خراسانی را زنان و دو میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۲۸ نفر آنها را مردان تشکیل میدهند.
رایاولیهای خراسان رضوی نیز ۲۵۴ هزار و ۱۹۸ نفر هستند که امروز برای نخستین بار با حضور در پای صندوق رایگیری انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در تعیین سرنوشت سیاسی خود مشارکت میکنند.
طی گفتگو با شماری از رایاولیهایی که در پای صندوق رای حاضر شدهاند، همه آنان به صورت مشترک بر ضرورت حضور در انتخابات و انتخاب افراد توانمند برای حضور در مسند نمایندگی تاکید و اعلام کردند مشارکت در انتخابات را آغاز فصلی دیگر برای شکفتن کشور در این برهه تاریخی میدانیم ضمن اینکه این حضور را حق خود برای مشارکت در تصمیمسازیها و نیز پیگیری مطالبات به حق ملت محسوب میکنیم.
فاطمه عبدی ،دانش آموز رای اولی که پای صندوق رای آمده است به خبرنگار ایرنا گفت: از اینکه میتوانم در سرنوشت کشورم تاثیرگذار باشم احساس افتخار و سربلندی میکنم.
یکی دیگر از دانش آموزان رای اولی نیز گفت: شرکت در انتخابات باعث ارضای روحیه غرور ملی من می شود و تاثیر رای من در سرنوشت کشورم برایم بسیار خوشحال کننده است.
محمد رضا نوروزی افزود: حق هر ایرانی است که برای انتخاب نمایندگان خود و حل و بهبود مسائل کشور در این دوره از انتخابات شرکت کند.
یک جوان رای اولی دیگر نیز که رای خود را در مسجد مهدیه مشهد در شعبه اخذ رای ثابت ۱۲۶۱ به صندوق انداخته است گفت: رای دهی سبب میشود تا جامعه خود را به دست خودمان بسازیم.
امیر فیضی افزود: مسوولان باید توجه خاصی به قشر جوان داشته باشند و این نمایندگان میتوانند با قانونگذاری صحیح جوانان را درک کرده و از توان آنها برای آینده کشور استفاده کنند.
وی ادامه داد: اگرچه نارضایتیها به واسطه گرانی و مسائل اقتصادی در بین مردم به وجود آمده است اما وظیفه خود میدانیم به سخنان رهبر لبیک گفته و پای صندوقهای رای حاضر شویم.
فاطمه یاری یکی دیگر از رایاولیها با بیان اینکه شرکت در انتخابات وظیفه ای شرعی است که باید به جا آورده شود افزود: عدم شرکت در انتخابات برخلاف تصور برخی به هیچ وجه راه حلی برای مشکلات نیست.
یکی دیگر از رایاولیها به خبرنگار ایرنا گفت: نخستین بار است که میتوانم در سرنوشت کشورم شرکت کنم و معتقدم به رغم همه مشکلاتی که همه ما از آن خبر داریم و فشار اقتصادی، حضور مردم در این دوره میتواند فصلی دیگر برای شکفتن کشور محسوب شود.
آتوسا سلیمی با بیان این که دشمن نظارهگر امروز ایران است افزود: دشمن باید بداند که نمی تواند از هیچ طریقی در امور ایران دخالت کند و یا ایران و ایرانی را تحت فشار و تاثیر قرار دهد.
وی ادامه داد: من امروز پای صندوق رای آمدهام تا به غرب متجاوز و زیادهخواه اعلام کنم که پایش را از گلیم خودش درازتر نکند و بداند ما رایاولیها به میدان مبارزه اضافه شدهایم.
فرایند رایگیری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری صبح امروز جمعه دوم اسفند ماه همزمان با سراسر کشور در چهار هزار و ۲۳ شعبه اخذ رای ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی آغاز شد.
هزار و ۶۱۲ شعبه از این تعداد در روستاهای خراسان رضوی برپا شدهاند.
براساس اعلام ستاد انتخابات خراسان رضوی هماینک ۷۵ هزار نیروی اجرایی در سطح این استان دستاندرکار تمشیت اجرای امور انتخابات هستند. در این چارچوب برای هر شعبه اخذ رای پنج نفر نیروی اجرایی مشغول کار هستند.
همچنین شمار عوامل اجرایی برای پاسخگویی به مراجعه احتمالا بیش از حد معمول رایدهندگان در هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای خراسان رضوی، تا هفت نفر در نظر گرفته شده است.
چهار میلیون و ۵۰۳ هزار و ۶۱۰ نفر از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در انتخابات امروز واجد شرایط رای دادن هستند.
دو میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۸۲ نفر از این تعداد شهروند خراسانی را زنان و دو میلیون و ۲۴۳ هزار و ۱۲۸ نفر آنها را مردان تشکیل میدهند.
رایاولیهای خراسان رضوی نیز ۲۵۴ هزار و ۱۹۸ نفر هستند که امروز برای نخستین بار با حضور در پای صندوق رایگیری انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در تعیین سرنوشت سیاسی خود مشارکت میکنند.
آخرین آمار تعداد نامزدهای باقیمانده در عرصه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی ۴۷۹ نفر یعنی ۲۷ رقیب برای هر صندلی سبز خانه ملت از این استان است.
امروز همچنین انتخابات میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضور پنج نامزد در خراسان رضوی در جریان است.
حسن جعفری معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی با استناد به نظرسنجیهای صورت گرفته اخیر، میزان مشارکت شهروندان خراسانی را در انتخابات امروز بین ۵۲ تا ۵۶ درصد پیشبینی و تاکید کرد: انتظار میرود این عدد افزایش یابد.
۱۸ نفر از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی را نمایندگان خراسان رضوی در خانه ملت تشکیل میدهند.
"حوزه مشهد و کلات" با پنج نماینده در مجلس شورای اسلامی بزرگترین حوزه انتخاباتی از نظر شمار جمعیت و تعداد نمایندگان در میان ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی محسوب میشود.
حوزه مشهد شامل بخش مرکزی این شهرستان و شهرستان کلات با پنج نماینده، حوزه نیشابور شامل شهرستانهای فیروزه و نیشابور با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی سبزوار شامل شهرستانهای جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و سبزوار با ۲ نماینده، حوزه انتخاباتی درگز منحصر به همین شهرستان با یک نماینده، حوزه قوچان شامل شهرستانهای فاروج و قوچان با یک نماینده، حوزه فریمان شامل شهرستانهای سرخس و فریمان و بخشهای احمدآباد و رضویه شهرستان مشهد با یک نماینده، حوزه کاشمر شامل شهرستانهای بردسکن، خلیلآباد و کاشمر با یک نماینده، حوزه تربتحیدریه شامل شهرستانهای زاوه، مهولات و تربتحیدریه با یک نماینده، حوزه انتخاباتی گناباد شامل شهرستانهای بجستان و گناباد با یک نماینده، حوزه خواف شامل شهرستانهای رشتخوار و خواف با یک نماینده، حوزه تربتجام شامل شهرستانهای تایباد، باخرز، صالحآباد و تربتجام با یک نماینده و حوزه انتخاباتی چناران شامل شهرستانهای بینالود (طرقبه-شاندیر) و چناران با یک نماینده در مجلس شورای اسلامی ۱۲ حوزه انتخاباتی خراسان رضوی را تشکیل میدهند.