رضا رحمانی چهارشنبه شب در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی در مشهد افزود: بخش تولید با دو بال پرواز میکند که یک بال فناوری و بال دیگر صادرات است و کشورهایی مسیر توسعه و پیشرفت را طی کردهاند که صادرات کالا را جدی گرفتهاند.
وی با اشاره به برنامههای امروز خود در استان خراسان رضوی ادامه داد: پروژههای افتتاحی امروز در این استان فوقالعاده بود به طوری که بهرهبرداری از طرح توسعه شرکت نیان الکترونیک کشور را از واردات بینیاز کرده و طرح فرآوری شمش طلا در بردسکن برای ساکنین آن اشتغالزایی فراوانی داشت.
وی گفت: امسال از نظر این وزارتخانه، صادرات پیشران بخش تولید قرار گرفته و شرایط ایجاب میکند که صادرات جدی گرفته شود.
رحمانی افزود: امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت هفت محور راهبردی را برای توسعه تولید و صادرات در نظر گرفت که یکی از آنها توسعه صادرات است.
وی ادامه داد: در ۱۰ ماه امسال صادرات کشور از نظر وزن ۱۸ درصد افزایش داشته که این رقم در خراسان رضوی ۲۱ درصد بوده است.
وی با اشاره به کاهش صادرات کالا طی این مدت از نظر ارزش گفت: دلیل این موضوع کاهش ۳۰ درصدی پایه ارزش صادراتی در گمرک است و گرنه افزایش ارزش صادرات نیز با افزایش وزن آن برابر بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: براساس گزارش بانک مرکزی میزان تولید در کشور طی سال گذشته منفی ۱۲ درصد بود اما در دی ماه امسال رشد تولید به مثبت ۲.۳ درصد رسید.
وی با بیان اینکه راهبرد نخست این وزارتخانه در سال جاری حفظ تولید و اشتغال است، ادامه داد: افزایش ظرفیت تولید در واحدها و احیای واحدهای راکد در دستور کار قرار گرفت که در این راستا از ۲ هزار واحدی که در برنامه امسال قرار داشت تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ واحد راکد احیا شده و تولید خود را از نو آغاز کردند.
خودکفایی در تولید الکترود، نخستین گام برای شکست تحریم
وی با اشاره به رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خودکفایی در تولید گفت: کشور در حوزه صنعتی وابستگیهایی به خارج داشته و دارد که برخی از آنها خطرناک بوده و تبدیل به گلوگاه شده است و یکی از این موارد مربوط به الکترود گرافیتی بود که دشمنان چند مرتبه ارسال آن به کشور را تحریم کردند.
رحمانی افزود: هرچند الکترود کافی به میزان ۲ سال نیاز کشور وجود داشت، اما بعد از ۲۰ سال موفق شدیم واحد تولیدی را که مونتاژ است در کشور احداث کنیم که این واحد تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
وی اظهار داشت: با وجود تحریمها، امسال تولید فولاد در کشور نیز ۶.۵ درصد افزایش یافت.
وی گفت: ماده اولیه الکترود، کک سوزنی و اسفنجی است که در این زمینه تفاهمنامهای به مبلغ یک میلیارد دلار با وزارت نفت منعقد شد تا دو شرکت فولاد و آلومینیم تولید کک اسفنجی و کک سوزنی را برعهده بگیرند.
رحمانی افزود: تاکنون توان کشور تولید ۳۰ درصد نیاز داخلی به لاستیک بود که اخیرا با افتتاح چند طرح تولیدی ظرفیت تولید داخلی در حوزه لاستیک به ۵۵ درصد رسید.
وی با بیان اینکه گلوگاه در حوزه وابستگی به خارج از کشور شناسایی شده است ادامه داد: با بهرهبرداری از چهار یا پنج طرح دیگر این گلوگاه ها برطرف و وابستگی به خارج از کشور کاهش مییابد.