این کتاب داستان زندگی کسانی است که در پشت میلههای زندان روزگار میگذرانند و اسیر تقدیرشان شده اند افراد بیگناهی که به عنوان مجرم و منفور از دیدگاه جامعه، چشم به جهان میگشایند و چارهای جز پذیرش زندگی دوزخی خود ندارند.
رمضانی به عنوان یک روان شناس یا درمانگر اجتماعی به واسطه شغل و موقعیت کاری خود مدتی را در میان مددجویان زندانی گذرانده و به داستانهای زندگی آنان گوش داده است.
مددجویانی که رمضانی درمانگر آنان بوده، مجرمان مواد مخدر بوده اند که به قول او "بی گناهترین انسانهای روی زمین بودند که قربانی سرنوشت تاریک خود شدند بدون آنکه در رقم زدن چنین تقدیری نقشی داشته باشند".
رمضانی به خبرنگار ایرنا گفت: عمده مجرمان مواد مخدر جزء ضعیف ترین اقشار جامعه هستند که "اغلب قربانی تقدیر شوم خود بوده اند و نه قربانی خطایشان"، افرادی که تاکنون هیچ کتاب یا روایتی درباره آنان نوشته نشده است و این مهم انگیزه من را برای نوشتن درباره این افراد بیشتر کرد.
وی اضافه کرد: زمانی که در بخش مجرمان مواد مخدر در زندان حضور یافتم و به داستان زندگی آنان گوش دادم متوجه شدم که عده زیادی از آنان هیچ حق انتخابی نداشتند و حتی قبل از این که جنسیت آنان در شکم مادرشان مشخص شود تریاک مصرف کرده و معتاد به دنیا آمده بودند.
او ادامه داد: این افراد بیگناه و محتوم سرنوشت خود، از دیدگاه ما انگلهای اجتماع و انسانهای بی استفاده محسوب میشوند اما آنان فقط قربانیانی هستند که جامعه هیچ آیندهای برای آنان متصور نشده است.
رمضانی اضافه کرد: البته در بین زندانیان جرایم مواد مخدر کسانی نیز هستند که برای مصرف مواد، حق انتخاب داشتند و با اختیار خود به راه خلاف کشیده شده اند.
این روان درمانگر گفت: کتاب "نغمههایی از پشت دیوار" زمزمههای غم آلود زندانیانی است که از منظر قانونی مجرم اما از منظر اخلاقی بی گناه هستند.
رمضانی افزود: با مشورت نویسندگان خوب مشهدی ۶۰ روایت از زندگی زندانیان جرایم مواد مخدر و وقایع درون زندان را در قالب کتاب "نغمههایی از پشت دیوار" به رشته تحریر درآوردم و دکتر "محمدرضا سرگلزایی" از روانپزشکان حاذق مشهد نیز مقدمهای بر این کتاب نوشت.
کتاب "نغمههایی از پشت دیوار" ۲۰۰ صفحه دارد که تاکنون در نشستهای مختلف مربوط به روان شناسی از جمله نشستهای دانشگاه فردوسی مشهد مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.