سیدجواد حسینی روز پنجشنبه در مراسم بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی آموزش و پرورش گناباد بر بکارگیری ظرفیت‌های موجود برای تحقق این مهم تاکید کرد و افزود: تئوری پردازی، حافظه محوری، حجم زیاد درس‌های نظری، تقویم آموزشی، کتاب‌های درسی، کنکورگرایی و درس محوری، از نقیصه‌ها و مشکلات جدی نظام تعلیم و تربیت کشور است.

وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش تلاش می‌کند با توسعه راهبرد مهارت، کارآفرینی و تطابق آموزش‌ها با نیاز روز جامعه این نقایص را برطرف نموده و تنگناهای ناشی از آن را کاهش دهد.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی بر لزوم کاهش حجم مطالب تئوری در مدارس تاکید کرد و گفت: میزان مهارت‌آموزی دانش‌آموزان باید افزایش یابد. مهارت‌ها نیز از تنوع و کارآیی لازم برخوردار باشند و بر این اساس "سیاست توسعه متوازن" رویکرد مهم وزارت آموزش و پروش به شمار می‌رود.

وی همچنین به فعالیت "اتاق آموزش همراه با بازی" با هدف آشنایی با تولید در هزار مدرسه کشور اشاره کرد و افزود: این طرح باید از یک اتاق در هر مدرسه جایگزین محتوای اصلی و دروس نظام تعلیم و تربیت در مقاطع مختلف شود و در جریان یادگیری نمود بیشتری داشته باشد و از ظرفیت بیش از هفت هزار هنرستان فنی و حرفه‌ای در این زمینه بیشتر بهره گرفته شود.

وی ادامه داد: هم اکنون ۳۵ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه کشور در دبیرستان‌ها و هنرستان‌های فنی و حرفه ای تحصیل می‌کنند که این تعداد باید به ۵۰ درصد افزایش یابد و بالغ بر ۱۵۰ هزار دانش آموز استثنایی کشور در ۱۹۴ رشته فنی و حرفه‌ای مشغول تحصیل هستند.

حسینی گفت: پنج تا هفت درصد دانش آموزان دیرآموز هستند و سالانه ۷۰ هزار نفر از این دانش آموزان وارد مقطع ابتدایی می‌شوند که اگر به مداخله اصلاحی بهنگام در این سنین توجه نشود این تعداد به مجموع دانش‌آموزان استثنایی افزوده خواهند شد.

وی افزود: با هدف جلب مشارکت خیران در رفع نیازهای آموزشی دانش آموزان استثنایی کشور طرح خیران توان افزا به تازگی فعالیت خود در این بخش را آغاز کرده است.

وی تاسیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با هدف ارایه خدمات به دانش آموزان دارای نیازهای ویژه را از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی دانست و ادامه داد: از ابتدای راه اندازی این سازمان (سال ۱۳۷۰) تاکنون تعداد این دانش آموزان در کشور ۱۷ برابر شده و اعتبارات این سازمان در سالجاری نسبت به سال قبل هشت درصد افزایش یافته است.

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری خراسان رضوی هم در این مراسم جلب مشارکت و توجه به نقش محوری مردم را لازمه موفقیت در بخش‌های مختلف دانست و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون هر جا به این مساله عنایت شده به موفقیت دست یافتیم و از مصادیق بارز آن دوران دفاع مقدس است و هرجا این نقش تضعیف شده، نتیجه آن شکست بوده است.

محمدعلی نبی‌پور افزود: بدون توجه به نقش محوری مردم دولت نمی‌توانست به موفقیت در اجرای طرح‌ها و برنامه‌های خود دست یابد و از مولفه مهم تبیین نقش محوری مردم، انتخابات است که لازمه انتخابات باشکوه ، حضور پرشور مردم در عرصه می‌باشد.

وی ادامه داد: در قانون اساسی به نقش محوری مردم در عرصه انتخابات و تعیین سرنوشت خود تاکید شده و باید برای پررنگ شدن این نقش محوری تلاش کرد.

وی گفت: مشارکت مردم و خیران در آموزش و پرورش و احداث و توسعه طرح‌های مدرسه سازی طی سنوات گذشته مورد توجه خاص قرار داشته و مشارکت خیران در این بخش کمتر از دولت نبوده است.

در این مراسم مدرسه ۱۲ کلاسه شهید چمران و ۶ واحد آموزشی در مناطق روستایی شهرستان گناباد با هزینه ۱۸۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید و عملیات اجرایی طرح‌های پژوهش سرای پیامبر اعظم (ص) و دبستان ۶ کلاسه آغاز شد.

طی دهه فجر ۶۱ طرح در بخش‌های مختلف اقتصادی، عمران شهری، میراث فرهنگی و گردشگری، بهداشت و درمان، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن، اوقاف و امورخیریه، بهزیستی، آموزش و پرورش، مخابرات و برق رسانی با هزینه ۶۸۵ میلیارد و ۵۹۳ میلیون ریال در این شهرستان به بهره‌برداری می‌رسد.

شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.