محمدرضا اورانی دوشنبه شب در مراسم تجلیل از کشاورزان و دست‌اندرکاران نمونه بخش کشاورزی تربت‌حیدریه افزود: این مقدار تولید فقط از یک هفدهم منابع آب استان به دست می آید.  
وی مجموع منابع آب خراسان رضوی را شامل ۱۰ هزار و ۸۴۱ حلقه چاه کشاورزی، ۶۷۰۰ رشته قنات و هفت هزار دهنه چشمه اعلام کرد.
وی ادامه داد: مجموع تولیدات محصولات کشاورزی کشور تا قبل از پیروزی انقلاب ۲۵ میلیون تن و سهم خراسان رضوی از این میزان یک و نیم میلیون تن بود که به برکت انقلاب این میزان اکنون در کشور به ۱۲۵ میلیون تن و در این استان به هشت میلیون تن افزایش یافته است. 
اورانی گفت: با استقرار نظام جمهوری اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۵۷ نخستین تحریم استکبار با ممنوعیت واردات گندم از سوی دولت آمریکا به ایران آغاز شد، اما به برکت تلاش کشاورزان، امروز در زمینه تولید این محصول مهم به خودکفایی رسیده‌ایم بطوریکه ایران در بخش تولیدات محصولات کشاورزی رتبه ۱۸ جهان و در تولید غلات رتبه ۳۱ جهان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: امسال بیش از ۵۰۲ هزار تن گندم از کشاورزان در کشور خریداری شد که نسبت به پارسال ۵۱ درصد افزایش داشت.
وی ادامه داد: در سال ۵۷ میزان تولید تخم مرغ در کشور ۱۶۰ هزار تن بود که این رقم اکنون به بیش از ۹۰۰ هزار تن رسیده و سهم خراسان رضوی بالغ بر ۱۴۰ هزار تن و سهم صادرات این محصول در استان نیز بالغ بر ۱۲ هزار تن است.

اورانی گفت: در زمینه تولید گوشت مرغ نیز سال ۵۷ میزان تولید کشور ۲۶۰ هزار تن بود که این رقم اکنون به بالغ بر ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده و سهم خراسان رضوی در این زمینه بیش از ۱۵۰ هزار تن است. 
وی میزان تولید گوشت قرمز کشور در سال ۵۷ را ۳۵۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: به برکت انقلاب اسلامی این میزان اکنون به بیش از ۸۲۰ هزار تن افزایش یافته است.

وی سهم این استان در تولید گوشت قرمز را بیش از ۷۶ هزار تن اعلام کرد. 
امام جمعه تربت‌حیدریه نیز در این مراسم با بیان اینکه جهاد کشاورزی از دو کلمه جهاد و کشاورزی شکل گرفته است گفت: این بدان معناست که با تشکیلاتی روبرو هستیم که رزق ما در گرو دستان پرتوان کشاورزان است که با یک حرکت جهادی تامین می‌شود.
حجت‌الاسلام محمدرضا عصمتی افزود: در عصر کنونی کشاورزانی موفق هستند که با کمترین هزینه بتوانند بیشتر میزان تولید را کسب کنند و این موفقیت با تجهیز به سلاح دانش و همکاری با کارشناسان جهاد کشاورزی میسر است.

فرماندار تربت‌حیدریه نیز در این مراسم گفت: آینده روشن این خطه را در این دیده‌ایم که به جای ایجاد فضاهای متشنج و برپایی دعواهای سیاسی و جناحی، همت خود را وقف توسعه اقتصادی کنیم.

علی رستمی افزود: گواه این ادعا این است که با تعامل دستگاه‌های اجرایی، این شهرستان در زمینه اقتصادی پیشرفت بسیار داشته است.

وی با بیان اینکه تربت‌حیدریه پنجمین شهرستان بزرگ استان در حوزه اقتصاد مقاومتی است ادامه داد: در این حوزه ۴۵ طرح سرمایه‌گذاری را با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال و سه هزار و ۴۰۰ میلیون یورو به امضا رسانده‌ایم.

وی گفت: بخشی از سرمایه‌گذاری ها به نتیجه رسیده و برخی دیگر نیز در حال انجام است که با تکمیل آنها هیچ فرد بیکار در این شهرستان نخواهیم داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌حیدریه نیز کم آبی و بیکاری را به عنوان ۲ مشکل اساسی در این شهرستان عنوان کرد و گفت: با بکارگیری شیوه‌های نوین آبیاری، علاوه بر استفاده بهینه از آب در حوزه کشاورزی شاهد ایجاد اشتغال پایدار نیز خواهیم بود.
عباسپور افزود: سالیانه ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی، طیور و آبزیان در تربت‌حیدریه تولید می‌شود که این رقم معادل حدود هفت درصد مجموع تولیدات استان خراسان رضوی در این زمینه است. 
وی با بیان اینکه از مجموع تولیدات بخش کشاورزی این شهرستان ۳۴۵ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی و ۷۵ هزار تن نیز محصولات دامی است ادامه داد: مهمترین محصولات بخش زراعی این شهرستان گندم، جو، سیب زمینی، چقندر قند و مهمترین محصولات باغی نیز زعفران، آلو، سیب و بادام است.

در این مراسم از ۵۹ کشاورز نمونه این شهرستان قدردانی شد که ۲ نفر آنان نمونه کشوری، هشت نفر نمونه استانی و ۲ نفر نیز زن هستند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.