بهمن ۵۷ پایانی بر حکومت طاغوتی رژیم پهلوی و آغاز حکومت انقلابی در ایران زمین است. چهار دهه قبل در چنین روزهایی همدلی و همبستگی ملت ایران برای به بار نشاندن انقلابی اسلامی به اوج و با درایت و رهبری حکیمانه امام راحل در ۲۲ بهمن ماه به سرمنزل مقصود رسید.
از آن تاریخ به بعد جشنی بزرگ بر جشنهای ایرانیان افزوده شد و همه ساله با فرارسیدن بهمن ماه و یومالله دهه فجر بساط جشن و سرور در اقصی نقاط این بوم و برزن برپاست.
مشهد نیز که نقش محوری در جریان پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشت این روزها با برنامههای متنوع و فضاسازیهای خاص به استقبال سالگرد پیروزی انقلاب رفته است و عطر و بوی انقلاب در تمام فضای شهر پیچیده است.
جشنهای دهه فجر در حرم رضوی
بنا به اعلام معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی همزمان با چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، حرم مطهر رضوی میزبان جشنهای ملی گرامیداشت دهه فجر است.
حجتالاسلام و المسلمین حسین شریعتینژاد افزود: قرائت قرآن و زیارت، برگزاری شعرخوانی حماسی و انقلابی، سخنرانی، بیان احکام، مدیحه سرایی، اجرای سرود و همخوانی، بیان سیره و حدیث ائمه معصومین (ع) با محوریت حکومت اسلامی و احکام حفظ و صیانت از انقلاب اسلامی از جمله برنامههایی است که در این ایام برای زائران تدارک دیده شده است.
وی اضافه کرد: برنامههای محوری دهه فجر هر روز قبل از نماز ظهر و عصر و بعد از نماز مغرب و عشا در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار میشود و مسابقه بزرگ ۱۲ تا ۱۲ در راستای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز کار ویژه معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی در دهه فجر است که از ۱۲ بهمن آغاز شده و تا ۱۲ فروردین ادامه دارد.
معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی گفت: همچنین به مناسبت دهه فجر برنامههای متنوعی ویژه زائران غیر ایرانی حرم مطهر رضوی تدارک دیده شده که در رواقهای مختلف اجرا میشود مثلا رواق دارالمرحمه در این ایام با اجرای برنامههای مناسبتی میزبان زائران عرب زبان خواهد بود.
شریعتینژاد افزود: در این ایام هر روز جشن دهه فجر با عنوان کبوترانه برای کودکان برگزار میشود که والدین میتوانند با آسودگی خاطر فرزندان خود را به این مرکز بسپارند همچنین رواق دارالهدایه نیز در این ایام آمادگی میزبانی از کاروانها و گروههای زیارتی را دارد.
جشن انقلاب
معاون فرهنگی و هنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز از برگزاری جشنها و برنامههای مختلف در شهر مشهد در ایام دهه فجر خبر داد و افزود: برگزاری جشن انقلاب از ۱۲ تا ۱۷ بهمن ماه و برپایی ۱۹ نمایشگاه با موضوع عکس انقلاب تا ۲۲ بهمن ماه همزمان با آغاز دهه مبارک فجر در دستور کار فرهنگسراهای سطح شهر مشهد قرار گرفته است.
صدرا یوسفی افزود: نمایش فیلمهای "ماجرای نیمروز" و "سیانور" در سینما انقلاب و برپایی جشنواره "آواها و نماواها" از ۱۲ تا ۲۱ بهمن ماه به مناسبت این ایام در سطح فرهنگسراهای مشهد از دیگر برنامهها در این ایام است.
وی ادامه داد: در فرهنگسرای پایداری نیز به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، در روز ۱۹ بهمن ماه مراسمی با محوریت شهید سردار قاسم سلیمانی با حضور مادران و همسران شهدا و تور بازدید مدارس از معراج شهدا برگزار میشود.
معاون فرهنگی و هنری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: برنامه زنگ انقلاب نیز توسط فرهنگسراهای انقلاب، خانواده، انتظار، رسانه، غدیر، حجاب، قرآن و عترت، کودک و آینده و الهیه از ۱۶ تا ۲۱ بهمن ماه در مدارس حاشیه شهر اجرا خواهد شد.
یوسفی افزود: برگزاری شب شعر انقلاب با حضور شاعران برجسته قومیتی از ۱۲ تا ۲۱ بهمن ماه به میزبانی فرهنگسراهای انتظار، بهشت، غدیر و انقلاب از دیگر برنامههاست.
وی در خصوص فضاسازی شهری نیز اظهار داشت: نصب سه هزار و ۲۰۰ عدد پرچم ایران ستونی در میادین و مسیرهای اصلی شهر، هزار و ۲۰۰ پرچم ایران و بیرق در محدوده حرم مطهر رضوی و میدان آزادی، ۳۰ هزار متر ریسه پارچهای در مناطق سیزدهگانه، استقرار ۱۲ پرچم بزرگ ایران در ۱۲ نقطه شهری از جمله اقدامات این معاونت در حوزه فضاسازی شهری است.
نورپردازی سطح شهر
مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد نیز در خصوص فضاآرایی شهری در این ایام اظهار داشت: در ایام دهه فجر در ۱۱ نقطه از مناطق ۱۳ گانه شهر طرح جدید تونل نور پرچم مقدس ایران با هزینه حدود دو هزار و ۸۰۰ میلیون ریال اجرا شده است.
علیرضا صحراگرد افزود: این طرح برای نخستین بار در مشهد و به وسیله ریسههای ال. ای. دی سوزنی و با بیش از ۱۹ هزار متر طول در سطح شهر مشهد اجرا می شود.
معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز از اجرای برنامههای متنوع ویژه ایام دهه فجر خبر داد و افزود: با همکاری ادارات فرهنگی و اجتماعی و مناطق سیزدگانه تمهیدات ویژهای به منظور تداعی خاطرات روزهای غرورآفرین و حماسی انقلاب اسلامی ایران طی دهه مبارک فجر در میادین و معابر اصلی شهر شامل میدان شهدا، میدان امام حسین (ع)، میدان شریعتی، میدان آزادی، خیابان امام رضا (ع)، میدان ۱۵خرداد، میدان بسیج و میدان امام خمینی (ره) به سمت حرم مطهر رضوی پیشبینی شده است.
رضا دانایی افزود: برپایی پاتوقهای سرود، اجرای نمایش خیابانی با موضوع پیروزی انقلاب، فضاسازی و توزیع پرچم ایران و بادکنک در معابر شهری، پخش آواهای انقلابی در ایستگاههای مترو و راهاندازی رادیو انقلاب و اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران از شاخصترین تمهیدات درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: اجرای طرح "میثاقی پایدار" بهمنظور اختصاص فضایی برای امضای طومار میثاق با انقلاب و شهدا، طرح "انقلاب زنده است"در قالب تهیه پازلی با مضمون تصاویری از وقایع انقلاب، برگزاری رژههای موتوری و خودرویی در مسیرهای تعیین شده کاروان انقلاب و اجرای طرح "شکوفههای انقلاب" در قالب برپایی ایستگاه نقاشی ویژه کودکان از دیگر برنامههای پیشبینی شده است.
معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد هم گفت: در حوزه فضاسازی شهری نیز مجموعهای از تصاویر وقایع انقلاب در مشهد در قالب نمایشگاهی اکران میشود، نصب المانهای سه بعدی تظاهرات سال ۵۷ و نصب عکسهای شهدای هر محله بر روی درختان هم از دیگر برنامههاست.
دانایی افزود: برگزاری جشن انقلاب با همکاری معاونت اجتماعی و مشارکتهای اجتماعی سازمان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در روزهای ۱۹ و ۲۰ بهمن ماه در مدارس ۱۵ خرداد و شهید میراب و همچنین غبارروبی مزار شهدا و تجلیل از خانواده شهدا و جانبازان، بخشی دیگر از برنامههای این سازمان در این ایام است.