طاهره طهماسبی پنجشنبه شب در نشست هم اندیشی زنان استان با معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در مشهد افزود: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در استان، ۲۱ تفاهمنامه معین اقتصادی با ۱۴ بانوی توانمند در استان امضا شده تا ۷۹ روستا را توانمند کنند و در این راستا اقدامات متعدد از جمله فراهم کردن زمینه راهاندازی ۱۰ بازارچه برای فروش محصولات بانوان روستایی انجام شده است.
وی ادامه داد: سهمیه خراسان رضوی از طرح ملی توانمندسازی اقتصادی بانوان سرپرست خانوار در کشور ۱۲.۸ درصد و معادل ۷۷۰ نفر از کل جمعیت هدفگذاری شده بود که این طرح در هشت شهرستان کم برخوردار خراسان رضوی اجرا شد و تاکنون ۱۹۸ نفر از بانوان سرپرست خانوار استان به بازار کار دست پیدا کردند.
وی گفت: برای کمک به زنان آسیب دیده در خراسان رضوی در راستای تفاهمنامه منعقد شده بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و بانک رفاه امور کارگران، پرداخت تسهیلات بانکی برای ۳۰۰ نفر از زنان آسیب دیده استان در نظر گرفته شد که تاکنون ۷۰ درصد از بانوان مورد نظر از این تسهیلات بهره گرفتهاند.
طهماسبی افزود: طرح ملی تاب آوری اجتماعی در جوامع محلی نیز به منظور ارتقای سطح آگاهی و سلامت روانی و جسمانی و اجتماعی خانوادهها در خراسان رضوی اجرا شد که در اجرای این طرح در سال ۱۳۹۵ به تعداد ۴۰ هزار و ۷۲۰ نفرساعت، در سال ۱۳۹۶ به تعداد ۴۱ هزار و ۶۰۰ نفرساعت و در سال ۱۳۹۷ به تعداد ۴۳ هزار و ۶۸۰ نفرساعت آموزش دورههای تابآوری داشتیم.
وی ادامه داد: دور دوم مجمع مشورتی زنان خراسان رضوی آغاز شده که فرصت خوبی برای زنان استان به شمار میرود تا از حضور آنان در تصمیم گیریها بهره گیرند.
وی گفت: در راستای تحقق سهم ۳۰ درصدی زنان کشور از پستهای مدیریتی تاکنون ۱۷ درصد پستهای مدیریتی در خراسان رضوی به زنان واگذار شده که مهمترین آنها معاون استاندار، معاون فرماندار و بخشدار بوده است.
رییس مجمع مشورتی بانوان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مجامع مشورتی زنان طرح ابتکاری از سوی این استان بود که بیش از دو سال از فعالیت آن میگذرد و هزار و ۲۰۰ نفر از زنان فرهیخته استان عضو ۲۸ مجمع مشورتی در استان هستند و در تصمیمگیریها مشارکت دارند.
فاطمه علمداری از معاون رییس جمهوری خواست نسبت به تثبیت جایگاه قانونی مجمع مشورتی بانوان، ایجاد مکان دایم برای استقرار آن و همچنین پیش بینی اعتبارات سالانه برای تامین هزینههای مجمع اقدامات لازم انجام شود.
در این نشست زنان مدیر در حوزههای ورزشی، اقتصادی، اجتماعی و سلامت به بیان دغدغههای خود پرداختند که مهمترین آنها شامل کاهش بهرههای بانکی برای زنان تولیدکننده، اجرای آیین نامه تسهیل بدهی بانکی، ممانعت از انحصارطلبی و رفع بداخلاقیها نسبت به زنان، رسیدگی به دغدغههای زنان قهرمان در رشتههای ورزشی، ارتقای رییس گروه به معاونت ورزش بانوان در اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، توسعه خدمات تخصصی و فوق تخصصی برای زنان حاشیه شهر مشهد، توجه بیشتر به توسعه بخش گردشگری بانوان، اتخاذ مشوقهای حمایتی برای زنان کارآفرین، تسهیل قوانین برای زنان کارخانه دار، کاهش بوروکراسی اداری در حوزه تولید، ارایه کارت کارآفرینی برای زنان، برگزاری دورههای توانمندسازی مدیریتی برای زنان بود.