علی رستمی روز سهشنبه در دومین نشست هیات مدیره جدید مجمع خیران مدرسهساز تربتحیدریه افزود: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر مشخص می شود که همگان بدانند این همت بلند از وجدان بیدار خیران مدرسهساز است و به ما ثابت شده که اگر شوراهای آموزش و پرورش هم نبودند باز هم این افراد نیک سرشت کار خودشان را انجام می دادند.
با بیان اینکه شوراهای آموزش و پرورش در زمینه تفویض اختیار و نیز تمرکززدایی خوب عمل نکرده اند افزود: البته این خاص شوراهای ادواری این خطه نیست و در دیگر شوراهای آموزش و پرورش کشور نیز شاهد این گونه ضعفها هستیم.
فرماندار ویژه تربتحیدریه گفت: متاسفانه باید اعتراف کنیم که امروز شوراهای آموزش و پرورش نه تنها در تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای آموزش و پرورش تربت حیدریه فاقد نقش و اختیار هستند بلکه حتی قادر نیستند تاریخ یک امتحان را تغییر دهند.
رستمی افزود: اگر از دانشآموزان این شهرستان سوال کنید که همسایگان کشورشان را نام ببرند پاسخ درست میدهند اما قادر نیستند نام همسایگان شهری که در آن زندگی می کنند، نام مشاهیرش و یا نام محصولات مهم کشاورزی منطقهشان را ببرند و اینجاست که ما به فقدان نقش نظارتی شوراهای آموزش و پرورش، به وضوح پی می بریم.
وی ادامه داد: این بدان خاطر است که به رغم تاکید قانون، در عمل تا به امروز ما دولتیها به اعضای شورای آموزش و پرورش اجازه دخالت در برنامهریزی آموزشی را نداده ایم.
فرماندار ویژه تربتحیدریه گفت: عمق فاجعه زمانی بیشتر مشخص می شود که بدانیم از اعتماد مردم هم به دولتیها کاسته شده است و در چنین شرایطی چاره ای نداریم جز اینکه به سمت گروههایی برویم که مردم به آنها اعتماد دارند و از آنها طلب کمک کنیم که خیران مدرسهساز در حوزه ساخت و سازهای آموزش و پرورش تنها گروه خوشنام هستتند.
مدیرعامل مجمع خیران مدرسهساز تربت حیدریه نیز دراین نشست گفت: این گروه تاکنون بیش از ۶۷ پروژه خیرساز و ۲۹ نمازخانه تحویل آموزش و پرورش این خطه داده است.
جعفر علمداران افزود: ساخت سه سالن ورزشی، اهدای ۲۲ باب منزل مسکونی و نیز اهدای ۳۶ قطعه زمین برای ساخت فضای آموزشی از دیگر اقدامات این مجمع است.
وی ادامه داد: هر چند در جذب کمک کمبود چندانی نداریم اما یکی از مشکلات اساسی ما وجود زمینهایی است که نه دارای قابلیت ساخت فضای آموزشی هستند و نه اجازه داریم آنها را تبدیل به احسن کنیم و از سوی دیگر فرد اهدا کننده نیز گلایهمند است که چرا کاری در آنها انجام نمی شود و شورایآموزش و پرورش باید در قالب یک دستورالعمل به ما اجازه فروش این زمینها را بدهد و یا به هر شکلی این امکان را فراهم کند که از آنها استفاده بهینه کنیم.
مدیر آموزش و پرورش تربتحیدریه نیز گفت: هر چند مجمع خیران مدرسه ساز کارهای بزرگی در این خطه انجام دادهاند اما هنوز کارهای بزرگتری روی زمین مانده است.
محمدرضا قرایی افزود: در مقطع ابتدایی ۳۵ باب واحد آموزشی با قدمت ۳۱ تا ۱۰۲ سال در تربتحیدریه مشغول فعالیتند که از این تعداد ۱۷ باب شهری و بقیه روستایی اند و ۱۱ واحد از این تعداد به دلیل زیادی جمعیت دانشآموزی و فرسودگی بیش از حد، در وضعیت بحرانی قرار دارند.
وی ادامه داد: در مقطع متوسطه اول نیز ۶ باب مدرسه با قدمت ۳۶ تا ۶۸ سال در این شهرستان مشغول فعالیت است که سه باب از این تعداد که همگی شهری هستند به دلیل فرسودگی بیش از حد، در وضعیت بحرانی قرار دارند.
مدیر آموزش و پرورش تربتحیدریه گفت: در مقطع متوسطه دوم و فنی و حرفهای نیز چهار باب واحد آموزشی با قدمت ۴۱ تا ۶۶ سال داریم که هر چهار واحد شهری و در وضعیت بحرانی قرار دارند.
قرایی افزود: از مجمع خیران مدرسهساز انتظار داریم در هر ماه یک تفاهمنامه به امضا برسانند و در واقع هر ماه یک پروژه جدید برای این شهرستان تعریف شود.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.