یکی از برگزار کنندگان این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: کتابهای تطهیر الشریعه عن الحدیقه الشیعه کتاب محی الدین شیعه خالص و مروری بر مکتب عرفانی شهید اول کتابهایی است که در این مراسم رونمایی شد.
حجت الاسلام محمد علی تولایی افزود: شهید اول از فقهای نامی شیعه است که کتابهای او بین حوزویان و کسانی که در دانشگاه به تحصیل فقه و حقوق مشغول هستند معروف است. بیشتر بعد فقهی او شناخته شده است در حالی که شمس الدین عاملی معروف به شهید اول شخصیتی جامع الاطراف بوده و گرایش های عرفانی و سلوکی هم داشته است که در کتاب شهید عارف به جنبه سلوکی، عرفانی و تهذیب نفس او پرداخته شده است.
وی ادامه داد: محی الدین عربی هم به عنوان یکی از پر بحث ترین شخصیت های علوم انسانی مطرح است که برخی او را تا عرش و برخی او را یک اهل سنت ناصبی میدانند. در کتاب محیالدین شیعه خالص، در خصوص مذهب او بررسی فراوانی شده است و با ادله اثبات شده که شیعه اثناعشری و معتقد به اهل بیت بوده که به خاطر زندگی در عصر تقیه مجبور بوده است بعضی مسائل زمان خود را رعایت کند.
وی اظهار داشت: در کتاب تطهیر الشریعه عن حدیقة الشیعه که منتسب به مقدس اردبیلی است در ۵۲۰ صفحه اثبات شده که مقدس اردبیلی هیچ نقشی در تالیف این کتاب نداشته است بلکه این کتاب را ملا معز اردستانی در هند تالیف کرده است و در فضای جنگ محدثان با اهل تصوف و عرفان این کتاب وارد ایران شده و عبارات آن تغییر کرده است و مطالبی در مذمت صوفیه و همچنین ابومسلم خراسانی در این کتاب وارد و منتسب به مقدس اردبیلی شده است.
وی گفت: آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلیدپیامی در سه صفحه به منظور گرامیداشت مقام علمی شهید اول به این همایش ارسال کردند اما با توجه به اطلاعات نادرستی که از سوی مخالفان محی الدین و کسانی که کتاب حدیقه الشیعه را تالیف مقدس اردبیلی به ایشان داده شد ایشان خواستند که پیامشان خوانده نشود و ما هم اطاعت کردیم.
یک استاد و محقق حوزه و دانشگاه هم در این مراسم گفت: یکی از مهمترین ابزار گفت و گو با دنیای مدرن امروز که غرق در مادیات و فساد و انحراف است استفاده از تشیع عرفانی است.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه افزود: تصوف مذهب سومی است که در فقه از اهل سنت و در مسائل اعتقادی و معرفتی از شیعه تاثیر پذیرفته است.
استاد سطح عالی فلسفه و عرفان حوزه علمیه قم هم گفت:بین فقه و عرفان رابطه وجود دارد در فقه تقلید وجود دارد و در اسفار چهارگانه عرفان هم تقلید سفر اول و تبلیغ و فتوا جز سفر چهارم است.
حجت الاسلام سید علی حسینی آملی با بیان اینکه شهید اول کتاب ۴۰ حدیث را نوشت افزود: روایاتی که در مورد حفظ ۴۰ حدیث است شاید به این خاطر است که در زمانی که نقل حدیث ممنوع بوده، از طریق حفظ کردن احادیث، سنت و سخنان پیامبر(ص) از میان نرود و هرکدام از مردم دست کم چهل حدیث را مراقبت کنند.
- کدخبر: 1331097
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد