رضا رمضانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حوزه ادوات بحران، دهیاریها بسیار ضعیف هستند به طوری که اگر در سیل ابتدای امسال بخش خصوصی به یاری نمیآمد مشکلات بسیار جدیتری میداشتیم.
وی اضافه کرد: هرچند روستاهایی با چهار هزار نفر جمعیت در این بخش وجود دارد که تقاضای شهر شدن دارند ولی هنوز آتش نشانی این مناطق تکمیل نشده است و تامین امکانات، ماشینآلات و مدیریت حمل زباله در حوزه مدیریت پسماند روستایی از دیگر درخواستهایی است که باید در دستور کار مسوولان قرار گیرد.
بخشدار بخش ششطراز شهرستان خلیلی آباد با تاکید بر لزوم بازنگری در طرحهای هادی روستایی گفت: گاه جوانان روستایی بدون نظارت فنی و در نظر گرفتن استحکام بنا خانهای خارج از محدوده میسازند ولی اگر در طرحهای هادی بازنگری انجام شود قطعا منازل مسکونی بدون انطباق با قوانین و بدون پروانه پایان کار ساخته نمیشوند و از سویی دستگاههای خدماتی به راحتی میتوانند خدمات ارائه دهند.
رمضانی با تاکید براینکه بازنگری طرحهای هادی در روستاها باید به طور جد در دستور کار قرار گیرد افزود: اعتبارات دهیاریها بر اساس سرشماری نفوس مسکن تخصیص پیدا میکند که این یک آسیب جدی برای روستاهای کم جمعیت است.
وی ادامه داد: این قانون موجب شده بودجه روستاهای کم جمعیت بسیار اندک شود که همین امر مهاجرت روستائیان و سکونت آنها در حاشیه شهرها و خالی شدن روستاها از سکنه را در پی دارد.
بخشدار بخش ششطراز شهرستان خلیل آباد گفت: باید در حوزه اعتبارات دهیاریها برای روستاهای کم جمعیت تدابیر لازم اتخاذ شود تا این روستاها خالی از جمعیت نشوند.
رمضانی افزود: برخی از روستاها در حوزه ورودی شهرها و چسبیده به آنها هستند اما از سویی خارج از حوزه خدمات شهرداریها و از سویی خارج از محدوده طرح هادی روستایی هستند و این موجب شده متولی نداشته باشند که میطلبد برای جایی که نه در اختیار شهرداری و نه در اختیار دهیاری است یک متولی مشخص شود تا مشکلات برطرف شود.
وی گفت: با این حال نباید از اقدامات زیربنایی دولتهای یازدهم و دوازدهم در زمینه گازرسانی به روستاها، بازگشایی و آسفالت معابر، تامین آب شرب روستایی، توجه به حوزه بهداشت و درمان و افزایش اعتبارات دهیاریها چشم پوشی کرد.
شهرستان خلیل آباد با دو بخش ششطراز و مرکزی در فاصله ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.