مسوول تالار کتابهای خارجی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم که با عنوان "سیونهمین سهشنبههای فرهنگی" این نهاد برگزار شد گفت: این نسخه چاپی از قاموس کتاب مقدس متعلق به سال ۱۴۷۳ میلادی است که همزمان با اختراع صنعت چاپ به خط و زبان لاتین به چاپ رسید، در عین حال این نسخه قدیمیترین کتاب چاپی در ایران نیز به شمار میرود.
حمیدرضا منتظر ابدی افزود: نسخه "قاموس کتاب مقدس" توسط "سیدجلالالدین تهرانی" وقف آستان قدس رضوی شده و در ابتدای آن یادداشتی از وی در باره خرید کتاب از بروکسل در سال۱۹۵۶ میلادی به ثبت رسیده است، در انتهای کتاب نیز یادداشتی به زبان انگلیسی به تاریخ ۱۹۸۸ میلادی از مسیو "ژان آر.میشو" مشاهده میشود که این اثر فوقالعاده نفیس را خلاصهای از کتاب "برادران رانر" میداند، در این یادداشت ذکر شده که کتاب با نام «قاموس کتاب مقدس» در ششم آوریل ۱۴۷۳ در نورمبرگ آلمان به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: این اثر در قطع رحلی در ۲۸۰ برگ و بر روی کاغذ فرنگی صنعتی چاپ شده که مطالب آن به شکل دوستونه و ۵۷ سطری تنظیم شده و هر پاراگرافِ کتاب با حروف درشت فانتزی به شنگرف آغاز شده است.
منتظر ابدی گفت: در تالار کتابهای خارجی کتابخانه آستان قدس رضوی حدود ۲ هزار نسخه کتاب قدیمی و نفیس وجود دارد که تاریخ چاپ آنها متعلق به پیش از سال ۱۹۰۰ میلادی است، کتابی به زبان فرانسه، در موضوع افکار و عقاید مذهبی که تاریخ چاپ آن ۱۶۱۴ میلادی است و همچنین مجموعه آثار شکسپیر به زبان انگلیسی که در سال ۱۶۲۲ میلادی در لندن به چاپ رسیده است از جمله آثار نفیس این تالار به شمار میرود.
وی افزود: تالار کتابهای خارجی کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی ۱۲۱ هزار و ۵۶۰ نسخه کتاب به ۹۲ زبان و ترجمۀ قرآن کریم به ۷۸ زبان دارد.