منصور غلامی در قالب لوح تقدیری که دیروز یکم دی ماه آن را امضاء کرده، آورده است: دانشگاه هفتاد ساله فردوسی مشهد رشد و بالندگی خود را در عرصههای گوناگون علمی و فناوری مرهون کوشش استادان گرانقدری است که دلسوزانه در مسیر تحقق آرمانهای علمی دانشگاه و کشور تلاش میکنند.
وزیر علوم خطاب به دکتر محمد کافی رییس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: لازم میدانم از تلاشهای جناب عالی، اعضای محترم هیات رییسه و سایر همکارانی که نام و جایگاه دانشگاه فردوسی مشهد را بالا بردهاند قدردانی کنم.
مراسم گرامیداشت هفتاد سالگی دانشگاه فردوسی مشهد ۱۳ آذر ماه گذشته با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر مسوولات کشوری و استانی در مشهد برگزار شد.
دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان سومین دانشگاه ایران از نظر قدمت، سال ۱۳۲۸ با تبدیل شدن آموزشگاه عالی بهداری به دانشکده پزشکی نخستین گامهای خود را برای شکوفایی و بالندگی در این شهر برداشت.
سال ۱۳۳۴ با صدور مجوز دیگری دانشکده ادبیات این دانشگاه با پنج رشته تاسیس شد و با گسترش آموزش عالی در کشور به ترتیب دانشکده معقول و منقول(الهیات و معارف اسلامی) علوم، دندانپزشکی، دوره شبانه، علوم دارویی و تغذیه، علوم تربیتی و روانشناسی، کشاورزی، مهندسی و همچنین مووسسه بینایی سنجی، دبیرستان دانشگاه و مرکز تعلیمات به مجموعه دانشگاه فردوسی افزوده شدند. سال ۱۳۵۳ این مرکز آموزش عالی بطور رسمی دانشگاه فردوسی نامیده شد.
ظرف سالهای پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مطابق نیاز روز و ضرورت گسترش آموزشهای عالی و تکمیلی دانشگاهی نیز دانشکدههای علوم اداری و اقتصادی، دامپزشکی، آموزشکده کشاورزی شیروان، دانشکده علوم ورزشی، دانشکده علوم ریاضی، پژوهشکده علوم گیاهی، مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی، کالج دانشگاه، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی یکی پس از دیگری به مجموعه واحدهای این دانشگاه افزوده شد.
دانشگاه فردوسی هماینک ۲۵ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در قالب ۶۲۵ رشته تحصیلی و ۶۳ گروه آموزشی دارد. دو هزار و ۱۰۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه در حال تحصیل هستند.
۸۲۰ عضو هیات علمی نیز وظیفه هدایتهای عالی علمی و تکمیلی دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاه فردوسی را بر عهده دارند.
خراسان رضوی در مجموع ۲۶۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی در ۲۸ شهرستان، ۳۳۰ هزار دانشجو و سه هزار و ۷۵۷ نفر عضو هیات علمی در سطح مراکز آموزش عالی دارد. همچنین ۳۷ موسسه علم و فناوری و ۹۸ شرکت دانش بنیان در خراسان رضوی فعالیت دارند.