حجت علی شایان فر روز یکشنبه در شورای مدیریت بحران دهیاری‌های بخش مرکزی کاشمر که در روستای فرح‌آباد برگزار شد افزود: در سال زراعی کنونی ۳۲۴ میلمتری بارندگی در خراسان رضوی رخ داد که این میزان نسبت به دوره  بلند مدت ۶۳ درصد و نسبت به سال گذشته ۱۴۰ درصد افزایش داشته است.

شایان فر ادامه داد: عدم لایروبی رودخانه‌ها، ساخت‌ و ساز در بستر مسیل و تصرف رودخانه‌ها باعث حوادث بهار امسال شد در حالی که حریم و بستر رودخانه ها باید آزاد باشد تا توزیع عادلانه آب در سیلاب‌ها انجام شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: در سیل بهار امسال بزرگ‌ترین مشکل به خاطر ساخت‌ و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه ها پیش آمد و این در حالی است که در طراحی شهرهای کشور برای رودخانه‌ها دوره بازگشت ۲۵ ساله و در مراکزی با جمعیت زیاد دوره بازگشت ۵۰ ساله را در نظر می گیرند ولی در ژاپن با صرف هزینه زیاد برای ۲۰۰ سال آینده برنامه‌ریزی می‌کنند.

شایان فر افزود: حل بحران‌ها نیازمند تغییر نگاه در مدیران ارشد و برنامه‌ریزی در تخصیص اعتبارات است  و باید به‌جای مدیریت مقابله‌ای به سمت پیشگیری حرکت کنیم.

وی ادامه داد: اگرچه کارهای پیشگیرانه و آمادگی در شهرستان کاشمر در برابر سیل نسبت به بردسکن بسیار پایین بوده است اما این شهرستان به خاطر انجام پروژه‌های آبخیزداری توانست از این بحران به‌ راحتی عبور کند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه باید به‌ جای دفع سیلاب به سمت مدیریت سیلاب برویم  گفت: کاهش خطرات سیل باعث افزایش بهره‌برداری از آن می‌شود و می‌توان از آن به‌ عنوان یک منبع درآمد نام برد.

شایان فر افزود: نباید غفلت خودمان را به بلا ربط دهیم چون رودخانه همیشه از ارتفاعات می‌آید و مسیر خودش را باز می‌کند و این ما بوده ایم که با بی‌تدبیری، مسکن مهر را در مسیر رودخانه ساخته‌ایم و مجبور شدیم مسیر رودخانه و کال را عوض کنیم.

وی ادامه داد: بهار امسال بیشترین حجم بارش باران در کلات با ۵۰۰ میلی‌متر اتفاق افتاد و از آنجا که شهرهای استان برای شرایط خشک طراحی شده اند باید آمادگی لازم را داشته باشیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: بیمه منازل در صورت حوادث می‌تواند یاری‌رسان خوبی به خانواده‌ها باشد همچنین آموزش برای رفع مشکلات باید جدی گرفته شود.

شایان فر افزود: اگرچه دولت در زمان بحران حمایت خود را در حد کلان انجام می‌دهد اما در امداد و نجات و ساماندهی بیشترین نقش را مردم دارند.

وی اضافه کرد: در کنار تجهیزات و امکانات، آمادگی افراد، سازمان‌دهی، آموزش و تمرین بسیار مهم تر است به عنوان مثال در شهرستان بردسکن گسل درونه به عنوان طولانی ترین گسل کشور قرار دارد به طوری که ۷۵۰ کیلومتر آن در داخل ایران و ۲۰۰ کیلومتر آن در افغانستان قرار دارد و وجود این گسل، تلنگری است که هیچ‌وقت نباید در خواب باشیم.

فرماندار شهرستان کاشمر نیز در این نشست گفت: باید با نگاه علمی و رهبری بحران و نگاه‌های پیشگیرانه  قبل از بروز بحران در جهت کاهش خسارات ناشی از بروز حوادث تلاش و برنامه‌ریزی کرد.

مسلم ساقی با اشاره به توجه دهیاران بر لزوم نظارت دقیق بر ساخت‌ و سازهای غیرمجاز بر بیمه شدن همه روستائیان و اماکن موجود تاکید کرد.

بخشدار مرکزی کاشمر هم در این نشست گفت: برای همه روستاهای بخش مرکزی کاشمر با هدف شناسایی نقاط حادثه‌خیز، معابر قدیمی و پرخطر و ظرفیت‌های هر روستا شناسنامه مدیریت بحران برای مدیریت بحران تدوین ‌شده است.

سعید چیتی افزود: گروه های امداد و نجات با محوریت ۶ روستا در بخش مرکزی تشکیل و تمامی دهیاری‌های ۲۵ روستای بخش مرکزی به تجهیزات و اتاق مدیریت بحران مجهز شده‌اند.

کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.