علیرضا رزم‌حسینی روز چهارشنبه در نشست ستاد راهبردی طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) که با حضور معاونین وزیر راه و شهرسازی و مدیران استانی برگزار شد افزود: طرح بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی دارای پیشینه ۲۵ ساله است و در روند اجرای آن، برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری با وجود ایجاد حقوق مکتسبه، مشکلات ایجاد شده است.

وی ادامه داد: طی موافقت‌نامه‌ای که اخیرا با و وزیر راه و شهرسازی به امضا رسید، تمام مباحث مربوط به طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی از جمله نقطه نظرات تولیت آستان قدس رضوی، طرح‌های تفصیلی قبلی و حقوق مکتسبه سرمایه‌گذاران مدنظر قرار گرفت.

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اینکه دستگاه قضایی به صورت جدی از این طرح حمایت می‌کند گفت: افرادی که در گذشته پیرامون این طرح حقوق مکتسبه‌ای به آن‌ها تعلق گرفته، مورد حمایت دستگاه قضایی هستند.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده درباره حریم منظری حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) افزود: باید سعی کنیم با نظر مثبت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مسائل مربوط به پروژه‌های سرمایه‌گذاری پیرامون حرم مطهر رضوی را حل و فصل کنیم.

رزم حسینی با اشاره به گزارش‌های ارایه شده به شورای تامین استان با موضوع‌های تخلف، بزهکاری، وجود معتادین متجاهر و آسیب‌های اجتماعی ادامه داد: به دلیل اینکه بافت قدیمی محدوده ثامن سال‌هاست تعیین تکلیف نشده است، با چنین موضوعاتی روبرو شده‌ایم.

وی با بیان اینکه همدلی و تعامل خوبی میان بخش‌های مختلف درزمینه طرح ثامن وجود دارد گفت: استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران در خراسان رضوی باعث کاهش نرخ بیکاری، کاهش آسیب‌های اجتماعی و بهبود شاخص‌های فرهنگی خواهد شد.

در این نشست جمع بندی کمیته حقوقی ذیل ستاد راهبردی طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی متشکل از نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، استانداری خراسان رضوی، دادگستری استان، شهرداری مشهد و شرکت عمران و مسکن سازان ثامن، با موضوع شاخص های کلی حقوق مکتسبه مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید. 

همچنین مقرر شد پیش از ابلاغ شاخص های یاد شده برای تعیین مصادیق حقوق مکتسبه، نظر آستان قدس رضوی هم اخذ و در مصوبه اعمال شود.

طرح نوسازی و بازسازی بافت فرسوده منطقه ثامن با ۱۳ هزار پلاک از سال ۷۱ در دستور کار است و هنگام آغاز طرح ۷۰ درصد ساختمان های مسکونی این بافت بیش از ۲۰ سال قدمت داشت که با گذشت دو دهه از آغاز اجرای نوسازی این بافت، این طرح هم‌اکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

طبق مصوبه ۱۹ تیر ماه سال ۹۶ شورای عالی معماری و شهرسازی به منظور جلوگیری از تداوم اقدامات مخالف با حفاظت از حیثیت مکان و ارزش های ملموس و ناملموس بافت تاریخی - فرهنگی پیرامون حرم مطهر رضوی از آن تاریخ طرح نوسازی و بهسازی حرم مطهر رضوی مصوب سال ۱۳۸۷ لغو و اجرای آن متوقف شد.

اما آبان ماه امسال استاندار خراسان رضوی اعلام کرد که نقشه راه بازسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی مورد توافق وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد قرار گرفته‌ و وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد به صورت مشترک تا پایان امسال نسبت به تهیه طرح تفصیلی جدید با در نظر گرفتن مبانی شهرسازی و دغدغه های موجود در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی اقدام و آن را در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب می‌رسانند.

اجرای ۵۰ درصد طرح نوسازی و بهسازی این بافت بر عهده شهرداری و اجرای ۵۰ درصد دیگر آن از طریق شرکت بازآفرینی بافت های فرسوده برعهده دولت است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.