علیرضا رزم‌حسینی روز پنجشنبه در دیدار با جمعی از سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر افزود: در خراسان رضوی مغناطیسی به نام حضرت امام رضا (ع) وجود دارد که همه انسان‌ها را از کشورهای مختلف به سوی خود جذب می‌کند و همه از آن متنعم می‌شوند.
وی ادامه داد: در حوزه روستایی به رغم میلیاردها تومان هزینه، نتیجه معکوس گرفته‌ شده  و بخشی از روستاییان به حاشیه شهرها مهاجرت کرده‌اند.
استاندار خراسان رضوی گفت: در چهل سال گذشته دلایل مختلف از جمله تمرکزگرایی، بوروکراسی اداری، عدم انسجام ارکان حکومت، نزاع‌های سیاسی، بزرگ بودن دولت و گران اداره شدن آن، عدم توجه به فرهنگ اقتصادی در تبلیغ آموزه‌های دینی، نگاه منفی به مجاهدان اقتصادی و سرمایه‌گذاران، قوانین و مقررات مزاحم و عدم تناسب اختیارات و وظایف با مسوولیت‌ها مانع توسعه و پیشرفت کشور شده است.  
وی با اشاره به سابقه طرح مثلث توسعه اقتصادی افزود: به عنوان مثال در زمان اجرای طرح اقتصاد مقاومتی در استان کرمان صندوق‌های خرد روستایی متشکل از پول‌های اندک ۴۸ هزار نفر از مردم  قلعه گنج و بخشی از اعتبارات بنیاد مستضعفان تشکیل شد که آثار قابل توجهی در این شهرستان به جای گذاشت.
رزم‌حسینی ادامه داد: تاکنون در قالب مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در خراسان رضوی، ۱۴۲ معین مسوولیت توسعه شهرستان‌های استان را پذیرفته‌اند که ۹۸ درصد این شرکت‌ها از بخشی خصوصی هستند و در این راستا سعی شده است از منابع داخلی و بخشی از سرمایه‌ ایرانی‌های خارج از کشور استفاده شود.  
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سهم ۱۵ درصدی استان‌ها از بودجه ملی، خاطرنشان کرد: از این ۱۵ درصدی که به استان‌ها اختصاص می‌یابد فقط اختیار سه درصد آن به استاندار سپرده شده است.  

معاون حقوقی و بین‌المل وزیر امور خارجه نیز در این دیدار گفت: در شرایط فعلی با وجود توان و ظرفیت‌های داخلی می‌توانیم با بسیج ظرفیت‌ها و بکارگیری اقتصاد مقاوتی و اصلاح مدیریت مشکلات کنونی را برطرف کنیم.

غلامحسین دهقانی افزود: چهار اصل برای حکمروایی مطرح است که شامل مسوولیت پذیری، شفافیت، پاسخگویی و حاکمیت قانون می‌باشد که نشان می‌دهد مشکلات ما به خاطر رعایت نکردن این موارد است.

وی ادامه داد: با وجود مشکلات کنونی نیازمند اصلاح روندها هستیم تا بتوانیم بهره وری را افزایش دهیم  و اقدامات صورت گرفته در خراسان رضوی از جمله طرح استاندار از آن جمله است.

معاون وزیر امور خارجه گفت: جزو کشورهایی هستیم که کمترین بهره وری ها را داریم و حداقل استفاده را از سازمان‌های بین‌المللی، انتقال تکنولوژی و سرمایه می بریم لذا با اصلاح روندها می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

در این دیدار حدود ۳۰ سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف حضور داشتند که برخی از آنان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.