منصور غلامی روز پنجشنبه در مراسم پنجمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: حضور دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ایران فرصت مغتنمی است تا دانشجویان سایر ملل با همدیگر آشنا شوند و این دوستی‌ها در آینده منشاء همکاری‌های دراز مدت علمی در سطح جهان شود.
وی ادامه داد: دانشگاه جندی شاپور در ۱۷۵۰ سال پیش به عنوان اولین دانشگاه علمی در جهان، سال گذشته به ثبت یونسکو رسید و از آن زمان تاکنون ایران به عنوان یکی از مراکز تبادل علمی در جهان به شمار می‌رود.

وی گفت: ایران در رتبه بندی‎های بین‌المللی دانشگاهی در سال ۲۰۱۹ جایگاه شانزدهم را به دست آورده است و پیش‌بینی کرده ایم در سال ۲۰۲۰ بتوانیم به رتبه پانزدهم جهان که در نتیجه فعالیت‌های علمی دانشگاهیان کشور است، دست یابیم.
غلامی افزود: اکنون توانسته‌ایم در رشته‌های نانو، بایو، هوافضا، سلول‌های بنیادی و مباحث مختلف علوم پایه جایگاه خوب و مناسبی را در دنیا به دست آوریم و دانشگاه‌های ایران، مکان مناسبی برای تحقیق علوم به شمار می‌روند.
وی ادامه داد: ظرفیت بسیار بالایی در دانشگاه‌های مختلف کشور وجود دارد و تلاش‌های گسترده‌ای برای افزایش تعداد دانشجویان خارجی انجام شده تا به عنوان پایه‌گذار ارتباط علمی بین ایران و سایر کشورها باشند.
شهردار مشهد نیز در این مراسم گفت: همه ما به عنوان شهروندان این شهر بدهکار دانشگاه فردوسی هستیم و برگزاری این جشنواره بر بدهی ما خواهد افزود.
محمد رضا کلایی افزود: امیدواریم بتوانیم بدهکاری خود را به این دانشگاه که منشاء خیر و برکات بسیار به شهروندان بوده است ادا کنیم و به همین دلیل وظیفه مدیریت شهری این شهر، حمایت از هرگونه فعالیت در مسیر قرارگرفتن این دانشگاه در پازل رشد و توسعه شهر است.  
وی ادامه داد: یک شهر بین‌المللی مانند مشهد نیازمند گفتوگوی بیشتر، چند فرهنگی و تعاملات شهروندان با یکدیگر است، فرهنگ سایر ملت‌ها می‌تواند به درک متقابل کمک کند و شهر را به جایگاه اصلی آن نزدیک نماید.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: در مدت برگزاری نمایشگاه فرهنگ ملل و برای استفاده و حضور شهروندان، درهای دانشگاه فردوسی مشهد به روی آنان باز است.
دکتر محمد کافی افزود: اساتید این دانشگاه تلاش کرده‌اند دانشجویان خارجی دانشگاه در بازگشت به کشور خود از هیچ دانش‌آموخته‌ کشورهای دیگر کم نداشته باشند و این باعث افتخار است که دانش‌آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد در مقایسه با دانشجویان کشورهای دیگر معیارهای بیشتری دارند.
وی ادامه داد: اکنون ۲۹ پرچم از ملیت‌های دانشجویان خارجی این دانشگاه در طول این نمایشگاه به اهتزاز درآمده است و امیدوارم با تلاش و پیشرفت‌های دانشگاه فردوسی شاهد به اهتزار درآمدن ده‌ها و صدها پرچم از کشورهای دیگر باشیم.
رییس اداره دانشجویان بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: ثمره علمی دیپلماسی این دانشگاه برپایی پنجمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل همزمان با هفتاد سالگی دانشگاه فردوسی مشهد است.
زینب مؤذن‌زاده افزود: شعار پنجمین سال برگزاری این جشنواره "دیپلماسی علمی، توسعه پایدار روابط بین‌الملل" است.
وی  ادامه داد: نماد پرچم در این جشنواره از پنج رنگ تشکیل شده است که به معنای این است که افراد با وجود تمام تفاوت‌ها در کنار هم جمع و دانشجوی بین‌الملل  این دانشگاه هستند و این دانشجویان با برپایی این نمایشگاه در تلاش هستند ما را با فرهنگ‌ کشورها آشنا کنند.
وی گفت: دانشگاه فردوسی دارای ۲۴ هزار دانشجو است که حدود ۲ هزار و ۱۰۰ نفر آنها را دانشجویان خارجی از ۳۰ کشور تشکیل می‌دهند.

پنجمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل امروز طی مراسمی با حضور رییس دفتر ریاست جمهوری و وزیر علوم در چارچوب جشن هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه فردوسی در مشهد آغاز شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.