سید مجید حسینی روز چهارشنبه در نشستی با عنوان "فشل، مثل سیستم و عدالت آموزشی" در سالن اجتماعات دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزود: از ابتدا می‌گویند که ارزش اصلی زندگی پول است به همین خاطر ۶۴۰ هزار نفر پشت کنکور پزشکی صف می‌کشند در حالی که رابطه فقر و مدرک مثبت است هر چه مدرک بالاتر برود فقر بیشتر است.

وی ادامه داد: ۴۵ درصد دانش‌آموختگان لیسانس که بیشتر آنها از دانشگاه آزاد اسلامی هستند بیکارند در حالی که ۹۵ درصد دیپلمه‌ها مشغول کار هستند. سیستم آموزشی با فوق لیسانس و دکترا و با حضور موسسات کنکوری به جوانان رویا می‌فروشد.

وی گفت: طبق قانون اساسی آموزش باید رایگان باشد اما هم اینک ۸۵ درصد دانشجویان پول پرداخت می‌کنند. 

حسینی افزود: مردم پارسال به مدارس نمونه مردمی و مدارس اینچنینی ۱۰ هزار میلیارد تومان و به مدارس غیرانتفاعی ۲۰ هزار میلیارد تومان و برای موسسات کنکور هشت هزار میلیارد تومان پرداخت کردند. 

وی ادامه داد: بانکها ۶۰۰ هزار میلیارد تومان وام دادند در حالی که بودجه دولت ۴۲۰ هزار میلیارد تومان است و بیشتر این وامها به افرادی تعلق گرفته است که جزو سرمایه داران هستند و به راحتی هزاران میلیارد تومان وام می‌گیرند و بازپرداخت هم نمی‌کنند.

وی گفت: سیستم مالیات دهی باید همگانی و بر مبنای تقسیم باشد در کشور ما از ۸۰ میلیون نفر ۶ میلیون نفر مالیات می‌دهند، ۵۰۰ هزار خانه خالی در تهران و ۲ میلیون خانه در دیگر استان‌ها وجود دارد که مالیات بر آنها نقش مهمی در کاهش اجاره و قیمت خانه دارد.

حسینی افزود: اکنون نیازمند گفتمان عدالت خواهی هستیم و به یک جامعه "هم سرنوشت" که به جای تقویت قشر مرفه، جامعه را به سوی "هم سرنوشتی" ببرد و توسعه در آن همراه با عدالت باشد نیازمندیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.