علیرضا حسین زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش دمای هوا به بیش از هزار هکتار معادل یک سوم مزارع زعفران گناباد خسارت زد.
وی ادامه داد: تنها ۱۵ درصد از مجموع مزارع زعفران گناباد تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارند و امکان پرداخت غرامت بیمه به ۸۵ تا ۹۰ درصد از اراضی خسارت دیده طی چند روز گذشته وجود ندارد و کشاورزان و زعفران کاران باید برای کاهش تبعات خسارتها نسبت به پوشش بیمه ای محصولات خود اقدام کنند.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: تغییرات اقلیمی و حوادث پیش بینی نشده مانند سیل، توفان، سرمازدگی و گرمازدگی از مشکلات مهم بخش کشاورزی گناباد به شمار می رود که در این میان کاشت زعفران با معضلات بیشتری دست به گریبان است.
حسین زاده افزود: تغییرات شدید اقلیمی و گرمای شدید در فصل تابستان موجب تاخیر در باردهی پیاز زعفران و سرمای زیاد و زودرس در فصل پاییز و زمستان و همزمانی آن با برداشت زعفران به طور معمول خسارتهای زیادی را به زعفرانکاران گنابادی تحمیل کرده است.
داریوش شیبانی رییس اداره پیش بینی هواشناسی گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: دمای هوا در سردترین زمان در این شهرستان طی سه روز گذشته بین سه تا هشت درجه زیر صفر در نوسان بود و بر این اساس در عرض دو روز ۱۰ تا ۱۱ درجه کاهش یافت که این مساله با توجه به همزمانی برداشت گل زعفران موجب وارد شدن خسارتهایی به این محصول شد.
برداشت زعفران از سه هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت در گناباد از دهم آبان ماه امسال آغاز شده است و پیش بینی می شود در مدت یک ماه برداشت افزون بر ۱۲ تن زعفران از این زمینها برداشت شود. از هر ۸۵ کیلوگرم گل زعفران به طور معمول یک کیلوگرم زعفران خالص برداشت می شود.
۸۶ هزار هکتار از مجموع ۱۰۵ هزار هکتار زمینهای کاشت زعفران ایران مربوط به استان خراسان رضوی است و در این میان گناباد یکی از قطبهای تولید زعفران استان و منطقه است.
شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.