علی اکبر لبافی یکشنبه شب در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان کاشمر با تاکید بر لزوم مدیریت سرمایه مردم در استان خراسان رضوی، مشارکت مردم در سرمایهگذاری را حائز اهمیت دانست و گفت: اگر میخواهیم با اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی در استان به نتایج مطلوب دست یابیم باید کارها از روستاها آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه معینهای اقتصادی در کنار فعالیت تخصصی و توسعه حوزه خود باید به دنبال توانمندسازی مردم هم باشند ادامه داد: افزایش ظرفیت یکی از کارهای معینهای اقتصادی است زیرا ما فقط به دنبال سرمایهگذاری جدید نیستیم بلکه میتوان با افزایش ظرفیتهای موجود توسعه را ایجاد کرد.
دبیر نهاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی گفت: طرح الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی یک طرح جهانی است که منطبق با شرایط روز بومی سازی شده است و بسیاری از کشورهای توسعه یافته همانند مالزی، هند و چین این مدل را در قالب معینهای توسعه اجرا کردهاند.
لبافی با تاکید براینکه باید بازتاب آثار ناشی از فعالیت اقتصادی معینهای اقتصادی در هر روستا و شهرستان دیده شود افزود: اعتمادسازی و تسهیل گری از وظایف مهم معینهای اقتصادی است و باید بتوان سپردههای مردم را در شهرستان ها مدیریت کرد تا سرمایه های خرد مردم از منطقه خارج نشود.
وی ادامه داد: تاکنون برای بیش از هزار و ۱۰۰ روستا طرح مطالعه و طرح کسب و کار تهیه و اولویتها شناسایی شده است همچنین برای ۶۰۰ تا ۷۰۰ روستا کارت اهداف تعیین و براساس آن وضعیت موجود در شاخصهای اقتصادی مشخص شده که می خواهیم به چه وضعیتی در سرانه های درآمدی و اشتغال مردم و نرخ مشارکت برسیم.
دبیر نهاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با ابراز تاسف از اینکه قوانین و مقررات کشور منطبق با شرایط روز جامعه نیست و با این قوانین نمی توان توسعه اقتصادی را به وجود آورد گفت: برخی قوانین کشور از جمله تامین اجتماعی، سیستم مالیاتی و بخشنامههای سیستم بانکی مربوط به سال ۵۴ هستند حال آن که اگر امنیت میخواهیم باید حوزه اقتصادی مردم را توانمند کرده و بهبود بخشیم زیرا بدون بهبود وضعیت اقتصادی رسیدن به امنیت امکان پذیر نیست.
تاکنون پنج تفاهم نامه با معینهای اقتصاد مقاومتی از جمله سازمان همیاری شهرداریهای خراسان رضوی، فولاد ترشیز، گیاهان دارویی معطر پرند، شرکت پیشرو صالح و نوین زعفران منعقد شده است.
کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.