مدیرعامل موسسه کیفیت رضوی وابسته به سازمان اقتصادی رضوی روز پنجشنبه در نشست با خبرنگاران گفت: این موسسه با هدف ارتقای کیفیت سبک زندگی بر اساس معیارهای اسلام ناب محمدی در اردیبهشت ماه سال گذشته راه‌اندازی شد.

حسین زمانی افزود: این موسسه تحقق هدف یاد شده را از طریق طراحی الگوهای ارزیابی کیفیت و رتبه بندی بر اساس مبانی اسلام و تجاری‌سازی نشان "طیب" به‌ عنوان برترین نشان کیفیت پیگیری می‌کند.

وی اظهار داشت: سلامت، حلیت، اصالت، آراستگی و  برکت پنج معیار اصلی نشان طیب است که با الگوگیری از "برند حلال" کشور مالزی طراحی شد اما سطح استاندارد آن بالاتر از برند حلال است.

وی گفت: برای پیشبرد اهداف این موسسه تاکنون ۱۰ پروژه تحقیقاتی با هدف معرفی نشان طیب برای محصولات انجام گرفته و استاندارد طیب برای محصولاتی از جمله نان، خرما، زعفران، پسته، کتاب کودک و انیمیشن تعریف شده است.

زمانی افزود: پیشتر طرح "نشان طیب برای نان" در پژوهشکده صنایع غذایی دنبال می‌شد اما آستان قدس رضوی این طرح را پذیرفت و آن را در قالب راه‌اندازی موسسه کیفیت رضوی دنبال کرد و اکنون هدف این موسسه بین‌المللی کردن نشان طیب است.

وی اظهار داشت: طرح نشان طیب برای نان، کل زنجیره تولید این محصول از کشت تا تولید آن در نانوایی را شامل می‌شود و این طرح مورد پذیرش کارگروه استانی گندم، آرد و نان خراسان رضوی قرار گرفته است.

وی گفت: طی تفاهم نامه‌ای که با استانداری خراسان رضوی منعقد شد، موسسه کیفیت رضوی معین ارتقای کیفیت نان در استان شد و در پی آن، این موضوع در ابعاد مختلف از طریق وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، معاونت غذا و دارو در حال پیگیری است تا بتوان بدون افزایش قیمت تمام شده نان، کیفیت آن را ارتقا داد.

زمانی افزود: تا پایان سال همه نانوایی‌های مشهد و در گام بعدی نانوایی‌های مراکز استان‌های قم، کرمان، اصفهان، تبریز و مازندران زیرپوشش این طرح قرار می‌گیرند.

وی در خصوص استاندارد سبوس گیری آرد نیز اظهار داشت: براساس استاندارد ملی حداکثر درصد سبوس گیری آرد برای نان سنگک ۱۲ درصد است اما این میزان در کشور رعایت نمی‌شود و تا ۱۸ درصد سبوس گیری انجام می‌گیرد.

وی گفت: این موسسه در تلاش است با جلب همیاری نخبگان و کارشناسان بتواند استانداردهای تولید نان را در کشور اصلاح کند، در این راستا ایده آل سبوس گیری از آرد باید کمتر از سه درصد باشد.

زمانی با بیان اینکه به طور متوسط ۳۰ درصد ضایعات در زنجیره تولید نان در کشور وجود دارد، افزود: در صورتی که استاندارد "طیب" در تولید نان رعایت شود، دستکم ۲۵ درصد از این ضایعات قابل استحصال است.

وی اظهار داشت: جشنواره "نان طیب" به منظور آموزش و فرهنگ سازی در جهت ارتقای کیفیت نان توسط این موسسه با حضور فعالان حوزه نان ۱۹ آبان ماه جاری در مشهد برگزار می‌شود.

وی گفت: تاکنون ۲۸۰ نانوایی برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند که از این تعداد ۱۰۰ نانوایی در مشهد و باقی آنها از استان‌های دیگر کشور هستند.

زمانی افزود: هدف کلی از برگزاری جشنواره نان طیب، هدایت نانوایی‌ها به سوی تولید نان با کیفیت مطلوب  است تا بتوان تا پایان سال کل نانوایی‌های مشهد را رتبه‌بندی کرد، کارخانه‌های آرد را رصد نمود و با ورود به سیلوها، بر نحوه ذخیره‌سازی گندم نظارت داشت.

وی اظهار داشت: به زودی سندی از مدل اجرایی و تعالی سازمانی طیب توسط موسسه کیفیت رضوی رونمایی می‌شود.

وی گفت: طی مذاکراتی که با سازمان ملی استاندارد انجام گرفته است، در تلاش هستیم دولت نشان "طیب" را در قالب یکی از استانداردهای ملی به ثبت برساند.

زمانی افزود: با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری پروژه‌ای با عنوان "پروژه ملی طراحی و استقرار نشان طیب" تعریف شده است که یکی از مهترین اهداف آن بردن این مبحث به دانشگاه و برگزاری نشست‌های تخصصی و نخبگانی در این زمینه است.

سازمان اقتصادی رضوی در سال ۱۹۹۸ میلادی تأسیس شده است.این سازمان از واحدهای زیرمجموعه آستان قدس رضوی است که با هدف تأمین منابع مالی مطمئن و پایدار جهت انجام مسؤلیت های اجتماعی و فرهنگی آستان قدس رضوی ایجاد گردیده و در حوزه‌های مختلف کسب و کار از جمله صنایع داروسازی، غذایی، نساجی و فرش، عمرانی و ساختمانی، کشاورزی و دامپروری، نفت و گاز، فن‌آوری اطلاعات، مالی، اقتصادی و سرمایه گذاری، فعالیت می‌کند.

مجموعه این فعالیت‌ها در قالب بیش از ۷۰ شرکت و مؤسسه تحت مدیریت سازمان اقتصادی رضوی می‌باشند و بیش از ۱۲ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این شرکت‌ها  ها و مؤسسات تابعه اشتغال دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.