مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی روز یکشنبه در حاشیه برگزاری روز مزرعه در شهرستان قوچان در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: خراسان رضوی در حوزه آبی ۲۲ هزار هکتار و در حوزه دیم حدود هفت هزار هکتار سطح زیر کشت باغ انگور دارد که حدود ۵۵ تا ۶۰ هزار تن از این انگور تولیدی به کشمش تبدیل می شود.

سید هاشم نقیبی حسینی گفت: خراسان رضوی از نظر میزان سطح زیر کشت و تولید انگور رتبه سوم کشور را داراست و متوسط عملکرد انگور در باغ های خراسان رضوی نزدیک به ۲۰ تن در هکتار است و شهرستان قوچان با حدود پنج هزار هکتار سطح زیر کاشت و تولید ۸۰ هزار تن انگور رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده است .

وی عمده مشکلات حوزه کاشت انگور را کشت تک رقمی آن خواند و ادامه داد: برای تولید کشمش در قوچان معمولا رقم سلطانی یا بی دانه سفید و در منطقه کاشمر انگور عسکری کشت می شد که خوشبختانه در سال‌های اخیر توانسته ایم با معرفی ارقام جدید کمی مشکلات را کاهش دهیم و استقبال خوبی از ارقام جدید شده است.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: توصیه ها در زمینه حفظ پایداری بیشتر پرهیز از تک رقمی کشت کردن و روی آوردن به ارقام مختلف با حفظ ارقام فعلی است یعنی ارقامی که هم تازه خوری آن مورد توجه بازار است و هم می تواند برای فراوری های جانبی انگور مثل تولید کنسانتره یا آبمیوه انگور مورد استفاده قرار گیرد.

نقیبی حسینی افزود: در خراسان رضوی ۴۵ کارگاه بزرگ و کوچک در حوزه فراوری انگور وجود دارد و بیش از آن که نیاز به افزایش تعداد کارخانه ها و واحدهای فراوری در استان داشته باشیم نیازمند فراوری این محصول با فناوری مدرن روز هستیم زیرا تولید بهداشتی و میزان بار میکروبی کشمش تولید شده در این کارگاه‌ها برای کشورهای متقاضی حائز اهمیت است.

وی اضافه کرد: پس از به روز شدن فناوری کارگاه‌های فراوری باید کارگاه‌های کوچک فراوری انگور برای فراوری اولیه در باغات ایجاد شود که این امر در منطقه کاشمر و خلیل آباد انجام شده اما در قوچان اتفاق نیفتاده است.

۷۵۰۱/۱۹۲۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.