مدیر کل راه آهن خراسان روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ترکمنستان صادر کننده محصول خام گوگرد است و ترانزیت ورودی این محصول به پایانه ریلی سرخس طی نیمه نخست سال گذشته ۷۸۰ هزار تن بود که در مدت مشابه امسال به ۲۶۰ هزار تن رسیده است.
مصطفی نصیری ورگ افزود: کاهش قیمت جهانی گوگرد موجب شد صادرات این محصول از ترکمنستان به صرفه نباشد با این حال راه آهن به دنبال کاهش تعرفه حمل به منظور تسهیل شرایط ترانزیت این محصول است.
وی اظهار داشت: عمده ترانزیت ریلی از پایانه مرزی سرخس ترانزیت ورودی است که ۹۰ درصد آن در مسیر بندرعباس انجام می شود و مقدار ناچیزی به میزان ۱۰ هزار تن از مرز سرخس به پایانه های ریلی میرجاوه و رازی در استان های سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی ترانزیت می شود.
وی گفت: واردات کالا از پایانه مرزی سرخس طی ۶ ماه نخست سال جاری ۱۱۳ هزار تن ثبت شده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.
مدیر کل راه آهن خراسان افزود: در این مدت ۶۰۶ هزار تن محموله صادراتی که بیشتر آن سیمان می باشد، با ۱۰ هزار دستگاه واگن بارگیری و از طریق مرز ریلی سرخس به کشورهای آسیای مرکزی صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۹۰ درصد افزایش داشته است.
تبادل ریلی کالا در کشور با آسیای مرکزی از ۲ مرز سرخس در خراسان رضوی و اینچه برون در استان گلستان انجام میشود.
به خاطر قدمت بیشتر، زیرساختهای بهتر و فاصله مناسب، عمده تبادلات تجاری با کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان و قرقیزستان از طریق ایستگاه راه آهن سرخس صورت میگیرد.
مجموع مبادلات کالا شامل صادرات، واردات و ترانزیت از طریق راه آهن در مرز ریلی سرخس و کشورهای آسیای مرکزی در سال گذشته بیش از ۲ میلیون تُن کالا بوده و ترانزیت کالاهای آسیای مرکزی از طریق این مرز ریلی در سال گذشته به یک میلیون و ۲۷۴ هزار تُن رسید که رکورد جدیدی در این زمینه است.
۳۲۲۱/۶۰۵۳