رئیس مؤسسه علمی، فرهنگی دارالحدیث  روز شنبه در این مراسم طی سخنانی از این کتاب که مفاد و محتوی آن  طی سال‌های ۵۰ و ۵۱ در مدرسه علمیه میرزاجعفر مشهد توسط مقام معظم رهبری تدریس شده است به عنوان یک اثر نفیس برای ارائه به طلاب، فضلاء، استادان و پژوهشگران یاد کرد.

آیت الله محمد محمدی ری شهری افزود: سندیت مطالب مطروحه در این کتاب به تایید استادان دانشگاه قرآن و حدیث رسیده است و علاوه بر توجه آن به قواعد و مبانی، این تفسیر به روش و قاعده ای درست ارائه شده است یعنی حاصل تدریس است و در پی آن است که مفاهیم سیاسی، اجتماعی قرآن را از رهگذر یک پژوهش ناب اسلامی احیا کند.

وی ادامه داد: نکته بارز این شیوه تفسیر، ساده سازی مفاهیم است و تسلط آیت الله خامنه ای بر ادبیات فارسی و قدرت سخنوری این امتیاز مثبت را برای ایشان فراهم کرده است.

رئیس مؤسسه علمی، فرهنگی دارالحدیث گفت: این تفسیر مبتنی بر مطالعات دقیق پژوهشی است و آنچه به صورت بسیار ساده برای مخاطب بیان می شود نتیجه مطالعات عمیق منابع معتبر است.

ری شهری افزود: ایشان دراین تفسیر تاکید دارند که جان مطلب را به مخاطب ارائه و از جزئیات کم ارزش تر صرف نظر کنند و در این راستا حوزه های متفاوت معرفت دین در این تفسیر رعایت و آیات قرآن با دید کلان نسبت به زوایای مختلف تفسیر شده است.

وی ادامه داد: این تفسیر متکی به تحقیق است و تحت تاثیر فضای سیاسی، اجتماعی حاکم زمان خود قرار ندارد و ایشان حتی برداشت های شخصی خودشان را جدا کرده اند در حالی که  در همان زمان کسانی بودند که برداشت های شخصی شان را بر آیات قرآن تحمیل می کردند و الان هم چنین افرادی وجود دارند.

حجت الاسلام دکتر علی خیاط عضو هیات علمی دانشگاه اسلامی رضوی و یکی از مسئولان نشر این اثر نیز گفت: این کتاب ارزشمند برای نخستین بار در یک جلد ۸۰۰ صفحه ای از آثار و دست نوشته های تدریس رهبری فرزانه نظام در سال‌های ۵۰ تا ۵۱  با تلاش جمعی از فضلا و اساتید و چند مرحله ویراستاری، تصحیح و  تشخیص منابع، منتشر شده و در دسترس دانشجویان، دانش پژوهان، طلاب و اساتید قرار گرفته است . 

سلسله جلسات تفسیر قرآن کریم توسط مقام معظم رهبری حضرت آیت الله‌ خامنه‌ای از پاییز سال ۱۳۵۰ در مدرسه‌ "میرزاجعفر" مشهد شروع شد و بعدها در مسجدی در "پایین خیابان" و سپس مسجد قبله ادامه یافت.

در این جلسات سوره‌های مبارکه‌ مائده، انفال، برائت و آیاتی از سوره‌ مبارکه‌ یونس تفسیر و تبیین شد.

تفسیر سوره‌ مبارکه‌ برائت از اوایل سال ۱۳۵۱ آغاز و تا بهمن ۱۳۵۱ ادامه یافت.

این درس تفسیر یکی از دو درس تفسیر در حوزه علمیّه‌ مشهد آن روزگار بود که به‌طور معمول در روزهای تعطیلی دروس رسمی حوزه علمیه یعنی پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها برگزار می شد.

پیش از این و در سال ۱۳۹۳ مجموعه‌ مبانی و قواعد تفسیری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برگرفته از متون این جلسات تفسیری به صورت کتابی مستقل، استخراج و توسّط نشر "نسیم انقلاب" وابسته به "انتشارات انقلاب اسلامی" با عنوان "مروری بر مبانی، روش و قواعد تفسیری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در تفسیر سوره‌ توبه" منتشر شده و برای تتمیم فایده، آن کتاب هم به ابتدای متن تفسیر سوره‌ مبارکه‌ برائت افزوده شده است.

۶۰۷۰/۱۹۲۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.