علیرضا رزم حسینی روز سه شنبه در آیین تودیع و معارفه روسای کل پیشین و جدید دادگستری خراسان رضوی در مشهد با اشاره به نامگذاری اقتصادی مکرر سالها توسط رهبر معظم انقلاب افزود: در دیداری که با معظم له انجام شده ایشان بر ادامه الگوی مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی در خراسان رضوی تاکید کردند.
وی با اشاره به موانع توسعه الگوی مثلث اقتصادی، فرهنگی ادامه داد: تمرکزگرایی، بوروکراسی اداری، عدم انسجام ارکان حکومت، نزاع های سیاسی، بزرگ بودن دولت و گران اداره شدن آن، عدم توجه به فرهنگ اقتصادی در تبلیغ آموزهای دینی، نگاه منفی به مجاهدان اقتصادی و سرمایه گذاران، قوانین، مقررات و دستور العملهای مزاحم و عدم تناسب اختیارات با وظایف و مسئولیتها موانع بزرگ پیش روی رشد اقتصادی کشور است.
استاندار خراسان رضوی گفت: مثلث توسعه اقتصادی کارنامه شش ساله موفقی در راستای تحقق حوزه های اقتصادی و فرهنگی دارد و اجرای این طرح از استان کرمان آغاز شده است.
رزم حسینی افزود: برای تحقق اهداف مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی در خراسان رضوی اتحاد و همدلی میان دستگاه قضایی، ائمه جمعه، دولت و ظرفیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: بدون سرمایه گذاران داخلی و خارجی نمی توانیم کشور را بسازیم و کشورهای پیشرفته از این ظرفیت به خوبی استفاده کردند.
استاندار خراسان رضوی گفت: همه ما کسب و کارهای روستایی را فراموش کردیم که باید با الگوی اقتصاد مقاومتی کار را آغاز کنیم و در این راه معین های اقتصادی در خراسان رضوی تشکیل شدند.
رزم حسینی افزود: مجوز سه هزار و ۵۰۰ طرح کسب و کار روستایی با هدف توسعه اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی صادر میشود و معین های اقتصادی کار خود را عملیاتی می کنند.
وی اضافه کرد: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی ۹۲۰ هزار میلیارد ریال برای ۷۵۴ طرح با اشتغالزایی ۱۵۷ هزار و ۳۶۳ نفر در خراسان رضوی توسط بخش خصوصی هزینه می شود که این رقم تا پایان سال به دو هزار میلیارد ریال خواهد رسید.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به کمبود آب در استان خراسان رضوی گفت: هشت هزار چاه غیر مجاز در خراسان رضوی وجود دارد که دشتهای آبی را به خطر انداخته است و یکی دیگر از مشکلات در حوزه آب موضوع مدیریت در این حوزه است که باید با همدلی و دلسوزی مسئولان در حوزه آبی این مشکلات کم شود.
رزم حسینی با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان نیز افزود: طرح انتقال آب دریای عمان به شرق کشور توسط بخش خصوصی اجرایی شده و سرمایه گذاری در این طرح بدون هزینه دولتی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: طرح انتقال آب از دریای عمان و چابهار به استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی از طرحهای مهم است که با مشارکت سایر استانها کارهای آن در حال اجراست و امید است تا سال ۱۴۰۰ شاهد انتقال آب از دریای عمان به استانهای شرقی کشور باشیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به ساماندهی حاشیه شهر مشهد نیز گفت: حاشیه این کلانشهر در طول زمان ایجاد شده است لذا اقدامات در حوزه ساماندهی آن هم تدریجی خواهد بود که موفقیت آن در گرو مشارکت و همراهی مردم است.
رزم حسینی افزود: طرح نجات برای کاهش آسیبهای اجتماعی در هشت محله حاشیه شهر مشهد برای ۳۰ هزار حاشیه نشین اجرا می شود.
در این مراسم با حکم رئیس قوه قضاییه "غلامعلی صادقی" دادستان عمومی و انقلاب مشهد به عنوان رئیس کل دادگستری خراسان رضوی منصوب شد.
طرح مثلث اقتصادی ، فرهنگی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج استان کرمان توسط علیرضا رزم حسینی ارائه شد و هم اکنون در خراسان رضوی در حال اجراست.
رزم حسینی پیش از حضور در سمت استاندار خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق از توسعه را در قلعه گنج آن استان اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.
او با انتصاب به عنوان استاندار خراسان رضوی "طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی" را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را تاکنون پیگیری کرده است.
طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع 'کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است و ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون این مثلث جای دارند و استاندار خراسان رضوی برای اجرای این طرح تاکنون به ۲۱ شهرستان خراسان رضوی سفر و در این چارچوب ۵۴ تفاهمنامه اقتصادی را با مسئولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان 'معین' امضا کرده است.
بر این اساس تاکنون با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته خراسان رضوی ۶۰۹ طرح با سرمایه گذاری ۲۷۰ هزار میلیارد ریال و ۷۰۰ میلیون یورو تعریف شده است.
در همین ارتباط نهادی نیز با عنوان "نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی" نیز توسط استاندار خراسان رضوی تشکیل و فعال شده که وظایف آن فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر طرحها و عملکرد معینها، پیگیری امور اداری و مشکلات معینهای اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران است.
۸۰۰۵/۱۹۲۲