محمد رضا هاشمی روز دوشنبه در جمع بانوان کارآفرین و دهیاران بخش مرکزی مشهد افزود: ایجاد امکانات رفاهی از جمله آب، برق، گاز و برقراری شبکه های صدا و سیما در روستاها موجب توسعه روستاها نشده است و این امر با توانمند سازی روستائیان محقق می شود.

وی اظهار داشت: توانمند سازی روستا و رونق تولید در آن با ایجاد ثروت ممکن است که طرح مثلث اقتصادی فرهنگی استاندار خراسان رضوی ضرورت جامعه امروز است و استقرار آن در روستاها به تولید ثروت در آنها منجر می شود.

وی گفت: کمیته امداد و صندوق کار آفرینی امید را با توجه به راستی آزمایی های صورت گرفته می توان به عنوان دستگاه های موفق در ایجاد اشتغال معرفی نمود.

شهرستان مشهد پرجمعیت تر از ۶۳ کشور

فرماندار مشهد افزود: جمعیت این شهرستان از ۶۳ کشور و ۲۴ استان ایران بیشتر است و جمعیت بخش مرکزی آن نیز بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر است، این حجم از جمعیت و وجود آمار نگرن کننده آسیب های اجتماعی توجه خاصی برای مدیریت این شهرستان می طلبد.

وی اظهار داشت: سهم ایجاد اشتغال در این شهرستان ۳۲ هزار نفر بود که حدود ۵۰ درصد آن معادل ۱۴ هزار نفر تاکنون در سامانه اشتغال استان ثبت شده است.

هاشمی به چهار هزار و ۴۵۰ واحد صنعتی شهرستان اشاره کرد و گفت: تعدادی از این واحدها فعال نیستند و ما در گام نخست به دنبال جلوگیری از تعطیلی واحدهای فعال و تثبیت اشتغال در این واحدها هستیم.

بانوان مدیران سبد دارایی خانواده

مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: زنان علاوه بر اینکه مدیران سبد دارایی خانواده هستند، بخش عمده تربیت را در کانون خانواده در قالب نقش مادری بر عهده دارند.

فرشته سلجوقی به ظرفیت بالای تولید داخلی در کشور و لزوم حمایت از این بخش اشاره کرد و افزود: بانوان مصرف را در خانواده مدیریت می کنند، زنان خانواده می توانند تعیین کنند که جهیزیه عروس و دختر خانواده از محصولات ایرانی باشد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰ درصد بار اقتصادی بر دوش ۷۰ درصد افراد جامعه است، از این رو مردان به مشاغل سیاه، چندگانه و زیرزمینی روی می آورند لذا لازم است از همه ظرفیت های جامعه از جمله زنان توانمند و تحصیلکرده و کارآفرین در زمینه تقویت تولید و تعادل در توزیع بار تکفل و بار اقتصادی در جامعه استفاده شود.

سلجوقی گفت: بیشتر از ۵۰ درصد از جمعیت روستاهای استان را بانوان تشکیل می دهند و امروز در قالب تفاهم نامه تعیین معین اقتصادی بخش مرکزی و تاسیس صندوقهای خرد محلی، مدیران حاضر اعتبار شخصی و کاری خود را به صحنه آورده اند تا با تجمیع توان در حوزه زنان روستایی وضعیت اقتصادی مشهد را توسعه و بهبود بخشند.

مدیر عامل شرکت تعاونی دهیاری های شرق بخش مرکزی مشهد نیز گفت: شرکت تعاونی دهیاری های بخش مرکزی به عنوان معین اقتصادی این بخش دارای ویژگی های خاصی در میان ۸۲ معین اقتصادی دیگر استان است.

عباسعلی بادیانی افزود: این تفاهم نامه به عنوان اولین تفاهم نامه معین اقتصادی بخش زنان و خانواده می باشد و صندوق کارآفرینی امید نیز ۵۰ میلیارد ریال برای آن اعتبار تخصیص خواهد داد.

مدیر عامل شرکت تعاونی دهیاری های بخش مرکزی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: صندوق کارآفرینی امید خراسان رضوی به تامین مالی این طرح ها اقدام کرده و تاکنون اعتباری در حدود ۵۰ میلیارد ریال برای طرح های صندوق های خرد روستایی در بخش مرکزی در نظر گرفته که البته هنوز تخصیص داده نشده است.

مرتضی رجبی افزود: تاکنون شرکت تعاونی دهیاری های بخش غرب بخش مرکزی مشهد ۳۲ طرح اقتصادی ارائه کرده که ۲۰ مورد دارای سرمایه گذار شخصی و ۱۲ مورد نیز مربوط به صندوق های خرد روستایی می باشد و در مجموع اشتغال زایی برای ۴۲۰ نفر در این طرح ها پیش بینی شده است.

در حال حاضر بخش مرکزی مشهد با ۲۴۰ روستا بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

این بخش دارای ۱۸۳ دهیاری است که ۸۶ دهیاری آن در محدوده غرب و حدود ۹۰ دهیاری نیز در محدوده شرق این بخش، عضو شرکت تعاونی های دهیاری های غرب و شرق بخش مرکزی می باشند.

شهرستان مشهد با ۳.۵ میلیون نفر جمعیت دارای سه بخش مرکزی، رضویه و احمد آباد است که کلانشهر مشهد با سه میلیون نفر در بخش مرکزی آن قرار دارد.

۳۲۲۱/۶۰۵۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.