رحمان قره باش عصر دوشنبه در گردهمایی فعالان اقتصادی ایران و ترکمنستان در مشهد افزود: از سال ۱۳۹۳ مبادلات تجاری و روابط اقتصادی ایران با کشور ترکمنستان روند رو به رشد یافته است.

وی اظهار داشت: طی چند سال اخیر وضعیت اقتصادی ترکمنستان تغییرات چشمگیر داشته و توانمندی لازم را برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه از جمله ایران به دست آورده که برگزاری نمایشگاه اختصاصی این کشور در مشهد دلیلی بر این ادعاست.

قره باش گفت: اکنون تبادل تجاری بین ایران و ترکمنستان ۴۰۰ میلیون دلار است و در صورتی که مسئولان دو کشور در سه بخش ترانزیت کالا، منابع هیدورکربنی و گاز به توافقاتی دست یابند، حجم مبادلات تجاری بین دو کشور می تواند به پنج میلیارد دلار افزایش یابد.

وی افزود: زیرساخت های لازم در حوزه های توسعه ترانزیت کالا و استفاده از منابع گازی و هیدروکربنی ترکمنستان ایجاد شده و چند صد میلیون دلار در این زمینه هزینه شده اما بلااستفاده مانده است.

عضو اتاق مشترک ایران و ترکمنستان اظهار داشت: دو خط ریلی سرخس – تجن و گرگان – اینچه برون به طول ۶۷۵ کیلومتر به عنوان خطوط ارتباطی بین ایران و ترکمنستان ایجاد شده اما هنوز این خطوط ریلی مورد استفاده مطلوب قرار نگرفته است لذا باید تلاش کرد سوء تفاهم های بین دو کشور برطرف شود و از صنعت حمل و نقل به نفع دو کشور بهره گرفت.

وی گفت: زیرساخت لازم برای صادرات برق ترکمنستان ایجاد شده و صادرات برق از آن کشور به ایران اتفاق ساده ای است که همواره بین کشورهای همسایه رخ می دهد اما اینک این صادرات انجام نمی شود.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: برگزاری رویدادهای تجاری و تبادل هیات های تجاری بین دو کشور زمینه ساز فرصت های جدید اقتصادی است که با توجه به اشتراکات فرهنگی بین دو کشور ایران و ترکمنستان و مرزهای وسیع و مشترک بین آنها، فرصت توسعه روابط اقتصادی برای هر دو کشور فراهم است.

علی غفوری مقدم افزود: توسعه ارتباطات تجاری با کشورهای همسایه برای ایران راهبردی و مهم است و توسعه و تعامل با ترکمنستان نیز به عنوان یکی از کشورهای مهم آسیای میانه برای ایران اهمیت ویژه ای دارد.

وی اظهار داشت: هم اکنون عمده صادرات کالا از ایران مربوط به کشورهای همسایه بویژه افغانستان و ترکمنستان است و بررسی ها نشان می دهد از سال ۱۳۹۳ تاکنون حجم مبادلات تجاری بین ایران و دو کشور یاد شده بویژه استان خراسان رضوی با آنها رو به افزایش بوده است.

وی گفت: این استان بیشترین سهم را در صادرات کشور به افغانستان و ترکمنستان دارد.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت های اقتصادی این استان افزود: وجود پنج هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی، ۴۶ ماده معدنی و حدود ۸۰۰ معدن، دارنده رتبه اول تا چهارم در تولید محصولات کشاورزی مانند زعفران، پسته، انار، گیاهان دارویی از جمله این ظرفیتهاست.

وی با اشاره به قابلیت های اقتصادی استان آخال کشور ترکمنستان نیز اظهار داشت: ظرفیت های منحصر به فرد این استان در قالب نمایشگاهی در مشهد در معرض بازدید فعالان اقتصادی قرار گرفته و فرصت های جدیدی را برای آشنایی دو کشور نسبت به ظرفیت ها و توانمندی های اقتصادی آنها بوجود آورده است.

غفوری مقدم، تقویت همکاری های مرزی بین دو کشور ایران و ترکمنستان از طریق بازارچه های مرزی، استمرار برگزاری نمایشگاه ها، بهره گیری از فرصت تهاتر کالا بین دو کشور و توسعه آن را مورد تاکید قرار داد.

به گزارش ایرنا، کشور ترکمنستان با حدود هفت میلیون نفر جمعیت در آسیای مرکزی قرار دارد و با کشورهای ایران، ازبکستان، افغانستان و قزاقستان مرز زمینی دارد و از راه دریا نیز با روسیه، آذربایجان ایران و قزاقستان مرز دریایی دارد.

نمایشگاه کالای اختصاصی ترکمنستان با محوریت استان آخال آن کشور شب گذشته طی مراسمی با حضور مسئولان دو استان خراسان رضوی و آخال ترکمنستان در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد گشایش یافت.

در این نمایشگاه تولیدات مختلف کشور ترکمنستان نظیر صنایع نفت، گاز، بنزین، محصولات ساختمانی، صنایع تبدیلی کشاورزی، دامپروری، محصولات لبنی، صنایع پلاستیک و پروپیلن، مبل و دکوراسیون، سازه های گلخانه ای، صنایع دستی و فرهنگی و خدمات فنی و مهندسی ارائه شده است.

این نمایشگاه تا پنجم شهریور ماه دایر است.

۷۴۸۹/۲۰۳۰/۶۰۵۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.